Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Nevíte prosím někdo.Jak by se měla řešit situace,když v domě nechce nikdo dělat předsedu Společenství vlastníků bytových jednotek?Ze zákona,být představenstvo musí,nikdo však o tuto funkci nestojí.Jak to řešit?
Střídat po nějakém období po jednotlivých majitelích bytů?Jsou tu však i důchodci kteří,ač jsou majiteli bytu),nejsou schopni tuto funkci vykonávat.
blba situace, u nas si to jeden blb vzal dobrovolne a mysli si, ze mu to tu patri, spletl si to s kralovstvim
![]()
jinak muzete nekoho zvolit
i kdyz to chtit nebude ![]()
kolik dostava predseda odmenu? u nas 12000 rocne
Řešili jsme podobný problém, nakonec jsem se tedy domluvili, ale kdyby ne tak jsem byli rozhodnutí pro volbu jednoho z majitelů. Který by byl poté nucen to přijmout. Myslím si že pravidelné střídání třeba po měsíci není moc reálné, protože se vždy musí dám návrh o zápis do obchodního rejstříku. Nejlepší je se domluvit, ale někdy to prostě nejde, možná že se dá si najmout externí osobu, ale to si zjisti u nějákého advokáta. ![]()
jo a moznost je vybirat podle podilu, takze ten co ma nejvetsi byt, vic garazi, vic sklepu
to byl priklad
No u nás nedostává nic.Vždy se to dělalo zadarmo.
Už mě také napadlo,že bychom za to nějaké peníze dávali-ale to nechci poslouchat Ty řeči,jak někdo něco dostal a houby udělal a podobně.A jak dřív to někdo dělal a nic nedostal a teď se na tom jinej napakuje
.
Toho předsedu totiž momentálně dělám já a ráda bych se toho zbavila i z důvodů,že se odtud budeme stěhovat(byt si zatím necháváme).Myslím,že by to měl dělat někdo,kdo je tu přítomný.No jasně zvolit můžeme i když nechce,ale on to prostě dělat nebude.
u nas se ty penize berou z fondu oprav, ma i ten zastupce a zastupce zastupce ![]()
no tak to neres
proste rekni, ze koncis, jelikoz se stehujete a nemuzes dozirat na neco, kde nejsi a zbytek lidi, at si to vyresi
Salamoun, ze ![]()
proste patova situace, jedine asi ty prachy muzou inspirovat ke kandidature
Podle podílu by to musel dělat pám který zde vlastní obchod.ten žije trvale asi 80km odtud.Navíc nemá o ničem páru.Minulý rok jsem mu vysvětlovala,že existuje fond na opravy a investice domu-on to 15let platí a vůbec netuší co a proč a ani nevěděl,že nám správu domu zajišťuje družstvo(rozpočty,daňové přiznání)No a pak s tímhle materiálem něco vymyslete. ![]()
No navíc z deseti majitelů,přijdou na schůzi třeba jen dva
.
Pokud bude volba,že ten koho zvolí to musí dělat,tak to bude zase na mě
![]()
Jasný střídaní po měsíci by nešlo myslela jsem třeba 3roky.
Jen mě zajímalo,jestli se to potom třeba řídí nějakým zákonem.To mi řekne asi fakt jedině ten právník.
Rada dobrá,mám ale obavy,že to nikdo prostě řešit nebude.Dokud se to nepřevede na tom obchodním rejstříku,budu ten předseda prostě pořád.Já se toho snad nezbavím nikdy
![]()
Nicméně díky za pomoc.
jizvíková píše:
blba situace, u nas si to jeden blb vzal dobrovolne a mysli si, ze mu to tu patri, spletl si to s kralovstvim![]()
Ty bydlíš u nás v baráku?
![]()
V tom případě si odhlasuj roční odměnu, ať z toho alespoň něco máš
a třeba se pak najde někdo, kdo to bude chtít dělat místo tebe…
kozisek píše:jizvíková píše:Ty bydlíš u nás v baráku?
blba situace, u nas si to jeden blb vzal dobrovolne a mysli si, ze mu to tu patri, spletl si to s kralovstvim![]()
![]()
treba jo ![]()
Vím, že s tím měl velmi blbé zkušenosti můj brácha. Zvolili ho jako předsedu SVJ v jeho nepřítomnosti. Funkci vykonával jeden rok, ale potom se tam děly nějaké nepřístojnosti ve financování, tak s tím nechtěl mít nic společného a funkci složil.
Vím jen, že to potom vykonával místopředseda SVJ. Ale je to vážně těžké se této nevděčné funkce zbavit.
Jinak myslím, že tu funkci placenou měl cca 1000,– Kč měsíčně.
Máte byty v OV nebo družstevní? Pokud družstevní, jak chápu z toho, že Vám barák spravuje družstvo, tak to může dělat někdo z družstva, ale je to eterní člověk, který si za to určitě bude počítat odměnu. Manžel to taky dělal a po prodeji bytu byl problém to předat. Nakonc lidi slyšeli na to, že by se extenímu platilo víc, tak to vzal soused… Ale tohlevšechno bude upraveno ve stanovách
DObrý večer, mám dotaz ohledně pochybného hlasování, tedy spíše cenové nabídky o které bylo hlasováno na schůzi SVJ. Jsme dům který je před revitalizací a hlasovalo se o vítězné firmě, která bude vyjma výtahu výhradním dodavatelem tavby a bude též provádět všechny práce. Nabídka byla snad o 2 mil předražená ve srovnání s ostatními domy v okolí. např. elektroinstalace 1,1mil a podobně. Předsedkyně argumentovala kvalitou použitých materiálů. KVůli tak předražené revitalizaci, ale budeme nuceni platit vysoké poplatky do fondu oprav a to po dobu nejméně 13 let. Tudíž je s tak vysokým poplatkem byt neprodejný a neprojímatelný. Nicméně v domě bydlí starší lidé a jaksi odsouhlasí všechno…jsem odhodlána obejít všechny a vysvětlit jim danou situaci. Ještě nebyl proveden zápis ze schůze. Mohu napadnout hlasování? Nebo korektnost? Jak mám správně postupovat, aby bylo o věci znova hlasováno a bylo vypsáno nové výběrové řízení? Předsedkyně ječela, že je zrušení žalovatelné!
Je to možné? Dle mého je to nesmysl…my jsme přece zákazníci firem a můžeme vybírat třeba do nekonečna, dokud nám firma nebude vyhovovat! Prosím o objektivní radu, jak je možné postupovat? Ráda bych , aby tato předsedkyně byla zbavena funkce a byla najata externí firma na správcování, která má ve správě i domy v okolí a všichni sjou velmi spokojeni. Moc děkuji.Hana
Ještě dodávám, že předsedkyně bere měsíčně 8 tis čistého a na každé schůzi si hrozně stěžuje jak je to příšerná práce a nikdo ji neocení a všichni jen kafráme e podobně…Skrátka její jednání je více než pochybné. Ale osobní záležitost stranou. Jde o naše peníze a je nehorázné abychom doma počítali každou korunu a někdo jiný se na nás pakoval pro naší hloupost a nečinnost! ![]()