Předseda SVJ

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
5429
12.1.11 11:30

předseda SVJ

Nevíte prosím někdo.Jak by se měla řešit situace,když v domě nechce nikdo dělat předsedu Společenství vlastníků bytových jednotek?Ze zákona,být představenstvo musí,nikdo však o tuto funkci nestojí.Jak to řešit?
Střídat po nějakém období po jednotlivých majitelích bytů?Jsou tu však i důchodci kteří,ač jsou majiteli bytu),nejsou schopni tuto funkci vykonávat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14046
12.1.11 11:34

blba situace, u nas si to jeden blb vzal dobrovolne a mysli si, ze mu to tu patri, spletl si to s kralovstvim :roll: :roll:
jinak muzete nekoho zvolit :) i kdyz to chtit nebude :mrgreen:
kolik dostava predseda odmenu? u nas 12000 rocne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33
12.1.11 11:37

Řešili jsme podobný problém, nakonec jsem se tedy domluvili, ale kdyby ne tak jsem byli rozhodnutí pro volbu jednoho z majitelů. Který by byl poté nucen to přijmout. Myslím si že pravidelné střídání třeba po měsíci není moc reálné, protože se vždy musí dám návrh o zápis do obchodního rejstříku. Nejlepší je se domluvit, ale někdy to prostě nejde, možná že se dá si najmout externí osobu, ale to si zjisti u nějákého advokáta. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14046
12.1.11 11:39

jo a moznost je vybirat podle podilu, takze ten co ma nejvetsi byt, vic garazi, vic sklepu :) to byl priklad

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5429
12.1.11 11:40

No u nás nedostává nic.Vždy se to dělalo zadarmo.
Už mě také napadlo,že bychom za to nějaké peníze dávali-ale to nechci poslouchat Ty řeči,jak někdo něco dostal a houby udělal a podobně.A jak dřív to někdo dělal a nic nedostal a teď se na tom jinej napakuje :roll: .
Toho předsedu totiž momentálně dělám já a ráda bych se toho zbavila i z důvodů,že se odtud budeme stěhovat(byt si zatím necháváme).Myslím,že by to měl dělat někdo,kdo je tu přítomný.No jasně zvolit můžeme i když nechce,ale on to prostě dělat nebude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14046
12.1.11 11:43

u nas se ty penize berou z fondu oprav, ma i ten zastupce a zastupce zastupce :nevim:

no tak to neres :) proste rekni, ze koncis, jelikoz se stehujete a nemuzes dozirat na neco, kde nejsi a zbytek lidi, at si to vyresi :) Salamoun, ze :)

proste patova situace, jedine asi ty prachy muzou inspirovat ke kandidature

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5429
12.1.11 11:47

Podle podílu by to musel dělat pám který zde vlastní obchod.ten žije trvale asi 80km odtud.Navíc nemá o ničem páru.Minulý rok jsem mu vysvětlovala,že existuje fond na opravy a investice domu-on to 15let platí a vůbec netuší co a proč a ani nevěděl,že nám správu domu zajišťuje družstvo(rozpočty,daňové přiznání)No a pak s tímhle materiálem něco vymyslete. :mrgreen:
No navíc z deseti majitelů,přijdou na schůzi třeba jen dva :roll: .
Pokud bude volba,že ten koho zvolí to musí dělat,tak to bude zase na mě :zed: :zed: :zed:
Jasný střídaní po měsíci by nešlo myslela jsem třeba 3roky.
Jen mě zajímalo,jestli se to potom třeba řídí nějakým zákonem.To mi řekne asi fakt jedině ten právník.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5429
12.1.11 11:50

Rada dobrá,mám ale obavy,že to nikdo prostě řešit nebude.Dokud se to nepřevede na tom obchodním rejstříku,budu ten předseda prostě pořád.Já se toho snad nezbavím nikdy :cry: :zed: :zed: :zed: :mrgreen:
Nicméně díky za pomoc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35545
12.1.11 12:05
jizvíková píše:
blba situace, u nas si to jeden blb vzal dobrovolne a mysli si, ze mu to tu patri, spletl si to s kralovstvim :roll: :roll:

Ty bydlíš u nás v baráku? :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101533
12.1.11 12:06

V tom případě si odhlasuj roční odměnu, ať z toho alespoň něco máš ;-) a třeba se pak najde někdo, kdo to bude chtít dělat místo tebe…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14046
12.1.11 12:29
kozisek píše:
jizvíková píše:
blba situace, u nas si to jeden blb vzal dobrovolne a mysli si, ze mu to tu patri, spletl si to s kralovstvim :roll: :roll:
Ty bydlíš u nás v baráku? :mrgreen: :mrgreen:

treba jo :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1612
12.1.11 20:56

Vím, že s tím měl velmi blbé zkušenosti můj brácha. Zvolili ho jako předsedu SVJ v jeho nepřítomnosti. Funkci vykonával jeden rok, ale potom se tam děly nějaké nepřístojnosti ve financování, tak s tím nechtěl mít nic společného a funkci složil.

Vím jen, že to potom vykonával místopředseda SVJ. Ale je to vážně těžké se této nevděčné funkce zbavit. :cert: Jinak myslím, že tu funkci placenou měl cca 1000,– Kč měsíčně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jjelena
12.1.11 21:04

Máte byty v OV nebo družstevní? Pokud družstevní, jak chápu z toho, že Vám barák spravuje družstvo, tak to může dělat někdo z družstva, ale je to eterní člověk, který si za to určitě bude počítat odměnu. Manžel to taky dělal a po prodeji bytu byl problém to předat. Nakonc lidi slyšeli na to, že by se extenímu platilo víc, tak to vzal soused… Ale tohlevšechno bude upraveno ve stanovách

• Citovat
  • Upravit
hananas
12.2.11 19:29

Nové hlasování

DObrý večer, mám dotaz ohledně pochybného hlasování, tedy spíše cenové nabídky o které bylo hlasováno na schůzi SVJ. Jsme dům který je před revitalizací a hlasovalo se o vítězné firmě, která bude vyjma výtahu výhradním dodavatelem tavby a bude též provádět všechny práce. Nabídka byla snad o 2 mil předražená ve srovnání s ostatními domy v okolí. např. elektroinstalace 1,1mil a podobně. Předsedkyně argumentovala kvalitou použitých materiálů. KVůli tak předražené revitalizaci, ale budeme nuceni platit vysoké poplatky do fondu oprav a to po dobu nejméně 13 let. Tudíž je s tak vysokým poplatkem byt neprodejný a neprojímatelný. Nicméně v domě bydlí starší lidé a jaksi odsouhlasí všechno…jsem odhodlána obejít všechny a vysvětlit jim danou situaci. Ještě nebyl proveden zápis ze schůze. Mohu napadnout hlasování? Nebo korektnost? Jak mám správně postupovat, aby bylo o věci znova hlasováno a bylo vypsáno nové výběrové řízení? Předsedkyně ječela, že je zrušení žalovatelné! 8-o Je to možné? Dle mého je to nesmysl…my jsme přece zákazníci firem a můžeme vybírat třeba do nekonečna, dokud nám firma nebude vyhovovat! Prosím o objektivní radu, jak je možné postupovat? Ráda bych , aby tato předsedkyně byla zbavena funkce a byla najata externí firma na správcování, která má ve správě i domy v okolí a všichni sjou velmi spokojeni. Moc děkuji.Hana

• Citovat
  • Upravit
hananas
12.2.11 19:34

dodatek

Ještě dodávám, že předsedkyně bere měsíčně 8 tis čistého a na každé schůzi si hrozně stěžuje jak je to příšerná práce a nikdo ji neocení a všichni jen kafráme e podobně…Skrátka její jednání je více než pochybné. Ale osobní záležitost stranou. Jde o naše peníze a je nehorázné abychom doma počítali každou korunu a někdo jiný se na nás pakoval pro naší hloupost a nečinnost! :zed:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová