Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@kykiska - nedělám podle žádného předem daného vzoru, prostě v bodech píšeme co se probíral + pokud ta bylo něco důležitého k tomu bodu, co by mělo být součástí zápisu, tak to tam napíšeme, třeba co kdo navrhl a přijalo se, zamítl, kolik lidí bylo při každém hlasování pro, proti, zdrželo se hlasování, jestli byl návrh přijat nebo zamítnut.
Mrkni k Vám na minulé zápisy, podle toho bych se chytla.
@Evka73 my jsme právě nově založené SVJ a žádná předchozí shromáždění nebyla. Teď jsme zvolili předsedu a pár věcí jsme probrali tak jsem to chtěla zapsat tak, aby to mělo aspoň hlavu a patu
![]()
Potrebuju poradit.. ![]()
dva roky delam predsedkyni svj. Byla jsem k tomu postavena jak slepy k houslim a blbec jsem to prijala (byvaly predseda zemrel, nikdo to nechtel delat, na shromazdeni mazali med kolem huby a ja nevedela, do ceho jdu).
Nicmene zhostila jsem se role statecne, za meho pusobeni a jeste mistopredsedkyne (treti clen vyboru je jen do poctu, absolutne se nezajima o chod a ani v dome nebydli) jsme zacali konecne resit neplatice v dome, tu nejhorsi dali k soudu (diky ex-predsedkyni a jeji laxnosti malem propadla zakonna promlceci lhuta), zaridili jsme navyseni uveru a tim i prostredky pro rekonstrukci vchodu (havarijni stav) a noveho lina v celem dome (havarijni stav na schodistich) - samozrejme to odsouhlasili lidi na shromazdeni.
Nicmene, jak to tak byva, nikomu se clovek nezavdeci.. Meli jsme tam babu, co nam delala domovnici a i uklizela, dostavala penize mesicne. Jenze ke konci minuleho roku uz to trochu vazlo, prece jen pani je pres 80 let, tak jsme se shodli, ze na shromazdeni v lete 2017 navrhneme zmenu uklizecky - pani by zustal domovnik (nakup drobneho zbozi napr zarovky, vymena klicu) za nejaky peniz a uklizet by sla jedna mlada slecna, ktera by to vzala z gruntu (stara pani delala jen prizemni spolecne prostory a vytahy a vchod; mlada by brala jednou za 3 mesice okna a jednou tydne cele schodiste 11 pater).
No silena scena, za kterou by dostala Oskara, od baby.. Jak jsme nevdecni, jak toho pro dum tolik udelala a hrozne sceny.. Pritom ji bude odlehceno o tu fyzickou praci, penez ma dostatek - jako dedictvi po exmanzelovi ma pres dva miliony majetek (vim od babicky, je jeji kamaradka).
Nicmene tedy babca na truc slozila i funkci domovnika.
A od te doby se deji naschvaly - nevim, z ci strany, ale kamery nemame, nemame dukaz - pochcany vytah, nekdo prstem maluje kosoctverce s carkou na zrcadla ve vytazich.. dale me baba pomlouva po sousedech, neustale mi nekdo vola a chce resit totalni kraviny (ze soused v nedeli v patre nad nimi dela rekonstrukci a bla bla, coz neni v kompetenci predsedkyne resit).
No popravde jsem na pokraji nervu. Mam celkem stresovou praci a pak prijdu domu a kolikrat resim veci kolem baraku (hodne mi pomaha ta mistopredsedkyne, je v duchodu, tak je doma a dost obiha urady apod).
Do toho o sobe slysim, jak jsem arogantni, jen lidem vyhrozuju (po poslednim pocmaranem zrcadle, jsem napsala hromadny email sousedum, ze priste podam trestni oznameni na vandalstvi, az to zrcadlo nepujde umyt) a ze jsme jen navysili dluhy SVJ (pritom vchod byl v dezolatnim stavu, praskla dlazba, kluzka, rozbite schody - bylo to o neci zdravi a to same schodiste v dome, coz je unikova cesta pri pozaru).
Porad peji ody na mrtvou predsedkyni - jenze ta to delala sama, nikomu nedala nahlednout do podkladu a je po ni dost bordel, dluznici neresila apod.
Jsem rozhodla, ze jakmile dodelaji lino v dome, prevezmeme dilo, tak na jare skladam funkci.
Spatne spim, mam nervy, cekam kde co zase vyleze.. To same ta pani, co je se mnou ve vyboru.
ALE nastava otazka - kdo to bude delat? Nikdo to delat nechce, coz uz chapu..
A je mi to fuk. Ale jde mi spis o to, jak se pak postupuje? Protoze nekdo musi podepisovat faktury opravarum, revizim, bytovemu podniku, ktery nam dela ucetnictvi apod…
Omlouvam se za litanii - jsem na dne a potrebovala jsem se i vypsat. Zaroven dekuji za anonymitu - nevim, kdo sem ze sousedu chodi..
@Anonymní píše:
Potrebuju poradit..
dva roky delam predsedkyni svj. Byla jsem k tomu postavena jak slepy k houslim a blbec jsem to prijala (byvaly predseda zemrel, nikdo to nechtel delat, na shromazdeni mazali med kolem huby a ja nevedela, do ceho jdu).
Nicmene zhostila jsem se role statecne, za meho pusobeni a jeste mistopredsedkyne (treti clen vyboru je jen do poctu, absolutne se nezajima o chod a ani v dome nebydli) jsme zacali konecne resit neplatice v dome, tu nejhorsi dali k soudu (diky ex-predsedkyni a jeji laxnosti malem propadla zakonna promlceci lhuta), zaridili jsme navyseni uveru a tim i prostredky pro rekonstrukci vchodu (havarijni stav) a noveho lina v celem dome (havarijni stav na schodistich) - samozrejme to odsouhlasili lidi na shromazdeni.Nicmene, jak to tak byva, nikomu se clovek nezavdeci.. Meli jsme tam babu, co nam delala domovnici a i uklizela, dostavala penize mesicne. Jenze ke konci minuleho roku uz to trochu vazlo, prece jen pani je pres 80 let, tak jsme se shodli, ze na shromazdeni v lete 2017 navrhneme zmenu uklizecky - pani by zustal domovnik (nakup drobneho zbozi napr zarovky, vymena klicu) za nejaky peniz a uklizet by sla jedna mlada slecna, ktera by to vzala z gruntu (stara pani delala jen prizemni spolecne prostory a vytahy a vchod; mlada by brala jednou za 3 mesice okna a jednou tydne cele schodiste 11 pater).
No silena scena, za kterou by dostala Oskara, od baby.. Jak jsme nevdecni, jak toho pro dum tolik udelala a hrozne sceny.. Pritom ji bude odlehceno o tu fyzickou praci, penez ma dostatek - jako dedictvi po exmanzelovi ma pres dva miliony majetek (vim od babicky, je jeji kamaradka).
Nicmene tedy babca na truc slozila i funkci domovnika.
A od te doby se deji naschvaly - nevim, z ci strany, ale kamery nemame, nemame dukaz - pochcany vytah, nekdo prstem maluje kosoctverce s carkou na zrcadla ve vytazich.. dale me baba pomlouva po sousedech, neustale mi nekdo vola a chce resit totalni kraviny (ze soused v nedeli v patre nad nimi dela rekonstrukci a bla bla, coz neni v kompetenci predsedkyne resit).No popravde jsem na pokraji nervu. Mam celkem stresovou praci a pak prijdu domu a kolikrat resim veci kolem baraku (hodne mi pomaha ta mistopredsedkyne, je v duchodu, tak je doma a dost obiha urady apod).
Do toho o sobe slysim, jak jsem arogantni, jen lidem vyhrozuju (po poslednim pocmaranem zrcadle, jsem napsala hromadny email sousedum, ze priste podam trestni oznameni na vandalstvi, az to zrcadlo nepujde umyt) a ze jsme jen navysili dluhy SVJ (pritom vchod byl v dezolatnim stavu, praskla dlazba, kluzka, rozbite schody - bylo to o neci zdravi a to same schodiste v dome, coz je unikova cesta pri pozaru).
Porad peji ody na mrtvou predsedkyni - jenze ta to delala sama, nikomu nedala nahlednout do podkladu a je po ni dost bordel, dluznici neresila apod.Jsem rozhodla, ze jakmile dodelaji lino v dome, prevezmeme dilo, tak na jare skladam funkci.
Spatne spim, mam nervy, cekam kde co zase vyleze.. To same ta pani, co je se mnou ve vyboru.
ALE nastava otazka - kdo to bude delat? Nikdo to delat nechce, coz uz chapu..
Omlouvam se za litanii - jsem na dne a potrebovala jsem se i vypsat. Zaroven dekuji za anonymitu - nevim, kdo sem ze sousedu chodi..
A je mi to fuk. Ale jde mi spis o to, jak se pak postupuje? Protoze nekdo musi podepisovat faktury opravarum, revizim, bytovemu podniku, ktery nam dela ucetnictvi apod…
Existují firmy, co si to berou pod pantofel.
Koukám, že to máš podobné jako já, akorát já jsem budoucí spolumajitelka, také pořád něco řeším, dlužníky v domě máme také a vůbec nechtějí opustit byty, několikrát mi bylo vyhrožováno, že nemyslím na jejich děti, když chci po nich dlužný nájem atd. Také bych chtěla, aby se starali ostatní spolumajitelé, ale odmítli to. Také spím málo, mám nervy atd. Pořád řeším nějaké věci okolo domu a to musím chodit ještě do své práce.
Já ti sice neporadím, jen chci napsat, že tě lituji, u nás to bylo vždycky také podobné - nikdo to nikdy nechtěl dělat a nakonec se to na někoho hodilo, kdo se s tím akorát trápil. Je to takové to příslovečné převozníkovo veslo…
(Skorotchán toto jednu dobu dělal, pak se na to vyprdnul, předali to firmě, která je ovšem totálně neschopná a neřeší NIC, takže stejně se vším chodí lidi z baráku pořád zvonit za ním…)