Životopis - uvést děti, nástup MD, RD?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
2473
10.1.11 22:55

životopis-dotaz

holky,poradíte?píšu tu životopis do nové práce a nevím,jestli se do životopisu uvádí děti,nástup na MD,RD… :nevim: :think: ..díky za rady :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
27259
10.1.11 23:02

vždycky když jsem nějaký životopis psala, třeba mámě, tak jsme tam kromě minulých zaměstnání uvaděli i roky, kdy byla na MD

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
424
10.1.11 23:04

To záleží čistě na tobě, jakou formu životopisu zvolíš. Já osobně jsem uváděla zaměstnání, termíny, včetně MD, také dítě, vzdělání i všechny kurzy, kterými jsem prošla, ale i koníčky a připojila jsem fotku. Zřejmě můj životopis udělal dojem, zaujal mého nynějšího šéfa a práci jsem získala hned.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1961
10.1.11 23:10

Já osobně bych uváděla jen věci relevantní k práci, o kterou se ucházíš a takové, které k něčemu jsou (třeba mám Státní zkoušku z kancelářského psaní na stroji, která mi přijde směšná, v dnešní době emailů…takže tu neuvádím).
Pokud jsi během RD byla vedena u předch. zaměstnavatele, proč neuvést celou dobu zaměstnání a RD nezmiňovat. Pokud máš ale nějakou časovou „díru“, je rozumné uvést, že jsi v té době byla na RD.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33
10.1.11 23:22
ahoj
hanika píše:
Já osobně bych uváděla jen věci relevantní k práci, o kterou se ucházíš a takové, které k něčemu jsou (třeba mám Státní zkoušku z kancelářského psaní na stroji, která mi přijde směšná, v dnešní době emailů…takže tu neuvádím).
Pokud jsi během RD byla vedena u předch. zaměstnavatele, proč neuvést celou dobu zaměstnání a RD nezmiňovat. Pokud máš ale nějakou časovou „díru“, je rozumné uvést, že jsi v té době byla na RD.

Ahoj přesně tak bych to napsala, jestli si byla po dobu RD evidovaná u zaměstnavatele, tak bych RD nezmiňovala, ale jestli si byla na pracáku, tak bych to tam napsala. Je dobré do životopisu napsat i veškeré školení a kurzy. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2649
10.1.11 23:30

Já ji do životopisu neuvádím. Mám tam rok nástupu u zaměstnavatele a konec zaměstnání uvedeno „dosud“. Evidovaná ve stavu tam stále jsem. Obávám se, že pokud bych tam uvedla rodičovskou dovolenou, někteří ze zaměstnavatelů mě na pohovor vůbec nepozvou, protože nechtějí matku s malými dětmi.
Na pohovoru rodičovskou samozřejmě uvedu, resp. skutečnou délku praxe, ale tam mám šanci osobně zaměstnavatele přesvědčit nebo nepřesvědčit o svých „kvalitách“.

Martina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2473
10.1.11 23:40

díky holky..napsala sem to tam :mavam: díkes :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
andela
11.1.11 00:02

No .. já tam RD taky nemám, takže mám 2003 - 2009 1zaměstnání,2009 - 2010 druhé, resp.konec 07/10 …
ale… mám 2 varianty jo … první, napíšu RD, bude patrné že mám 5tileté dítě, oni si řeknou ta má dítě bude furt doma tu nechcem.Druhá .. hele je jí 30, dítě nemá, ta si ho bude chtít pořídit, takovou nepotřebujem.

No tak te´d co je lepší??? :-(

Jinak na ÚP jsem od srpna, a zatím nic … tak právě přemýšlím jestli tu MD nenapsat …

• Citovat
  • Upravit
3552
11.1.11 08:35

nepis to tam … ac je to nefer, spousta lidi te na ten pohovor nepozve prave kvuli prckovi .....

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1740
11.1.11 08:35

Ahoj,já ho psala včera a dělala jsem ho podle tohoto:
 http://www.profesia.cz/…topisu/40417?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2473
11.1.11 09:02
Amelie píše:
nepis to tam … ac je to nefer, spousta lidi te na ten pohovor nepozve prave kvuli prckovi .....

a jaký je v tom rozdíl jestli se o dítěti dozví z životopisu nebo z pohovoru?? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20807
11.1.11 09:02

ne, neuváděj to tam… tyto informace po tobě nesmí zaměstnavatel vyžadovat stejně tak jako informace o náboženském vyznání a sexuální orientaci…

a jak tady už zaznělo tak pro spoustu zaměstnavatelů nebudeš díky malým dětem vhodným kandidátem a ani tě na pohovor nepozvou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20807
11.1.11 09:04

na to se tě u pohovoru nesmí zeptat… to je diskriminující otázka

krom toho, pokud tě pozve na pohovor, tak budeš mít aspoň šanci se nějak prezentovat a zaujmout… takhle tě kolikrát fakt ani na pohovor nepozvou

Mamina87 píše:
Amelie píše:
nepis to tam … ac je to nefer, spousta lidi te na ten pohovor nepozve prave kvuli prckovi .....
a jaký je v tom rozdíl jestli se o dítěti dozví z životopisu nebo z pohovoru?? :nevim:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
149
11.1.11 09:06
Mamina87 píše:
Amelie píše:
a jaký je v tom rozdíl jestli se o dítěti dozví z životopisu nebo z pohovoru?? :nevim:

Zaměstnavatel se na to nesmí ptát ani u pohovoru - je to dané zákonem. Resp. se zeptat může, ale musí si být vědom, že nejsi povinna mu to říct. Samozřejmě že pak je ale věc jiná, že pokud se tě zeptá, ty neodpovíš, vznikne takové pěkné dusníčko s pochybuju, že si tě pak vybere. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1155
11.1.11 10:28

No já když byla na pohovoru, ne teda kvůli klasické práci, ale jednalo se o externí spolupráci, kdy věděli, že jsem na MD, tak se mě personalista ptal jak staré mám dítě, tak jsem mu na rovinu řekla, že se o tom nechci bavit a že na mou práci to vliv mít nebude. To mu stačilo a já práci dostala. :palec: (Malá měla v tu dobu 4 měs.)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová