Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahojte holky, chtěla bych se váma podělit o nedávnou situaci u nás, co si o tom myslíte. Začnu tak aby jste to pochopily a zkusím stručně ![]()
Bydlíme na byte s manželem a dvouletým chlapcem. Můj občas někde jde, ale je to vyjímečně a já jsem ráda, že chodí, protože i já so občas zajdu na kávu, on s kamarádama na kolo a tak.. Mě je 29, též manželovi.
Začal se kamarádit tady s bytovky s jedním , který má přes 30, partnerku nemá. Zároveň se zná i s jeho sestrama - mýma švagrovýma. Jedna 20 let, rozešla s přítelem , druhý 25 dvě děti, 3,6 let. Máme ještě jednoho společného známého taky kolem 30 let..
Takže to je okruh lidí a o co šlo. Můj přijde, že jdem zítra na discotéku. Myslela jsem si, že to jen takový návrh, tak jsem to nebrala vážně,ale co se nestalo.. Na druhý den v sobotu ráno už všechno naplánované, což mě naštvalo, protože jsem zjistila, že se domluví se všemi oikolo a já na poslední chvíli..
což mi dělá běžně.
Já jsem teda v sobotu řekla, že nikde nejdu, jako, že mi to řekne na poslední chvíli a stejně mi to přijde už divné v tolika letech někde pařit. On, že už má domluvenou mladou švagrovou, že bude u nás spát , jeho kamarádi, taky s tím počítají. No zůstala jsem, naštvaná, co se kde domlouvá, navíc se už necítím takto někde chodit.
Včera dojela mladá švagrová c tchýně apořád mi vyčítali - ne přímo., ale pořád , že čekali, že dovezem malého, proč jsme nešli oba, že počítala, že bude hlídat malého, mladá švagrová, že musela sedět doma, že s tím počítala - aby jste pochopili, bydlí kousek od nás, takže můj pro ni měl jet a měla u nás spát. NO komedie. Aby tomu nebylo málo, tak mi psal jeho kamarád na faceboku, ve vtipu, že si musíme promluvit, že mojého nikde nepouštím, což mě teda naštvalo i rozesmálo, protože opravdu s tím problém nemám , že je někdy potřeba oba jít zapařit atd.
Nevím, mám z toho divný pocit. Tak na jednu stranu určitě někde chodit, ale na discotéku
Navíc jsem řekla mojem, běž si sám, nemám problém, já budu doma s malým, mě se opravdu nechce a i přitom byly všichni nasraní, protože mladá švagrová nikde nešla, tchýně neměla malého, kamarádi s tím počítali, že přijde i ta mladá švagrová, protože jeden o ni stojí.
Takže je to jak někdy v 15 letech u pubertáku
![]()
Musím napsat, že nemám problém někde chodit, ale prostě na na discotéku ve 30 s dětmi??? Někdy zajít proč ne z hecu, ale taková komedie, co nechápou, že už mě takové věci netáhnou??
No zajímal by mě váš názor na tu situaci, ohledně té discotéku, protože mě vadí, že jsou všichni naštvaní.
Určitě vím, že x maminek by nešlo už z principu, že mají děti, a nebo, že prostě na hlídání nedavají, to chápu, spíš mě zajímá ten věk a diskoctéka a tak. co si o tom myslí..
Určitě to neřeším, ale zůstala jsem v šoku, že prostě tak všichni reagují - navíc, přece můj šel, ale prostě nšla mladá pařit a to byl problém no..neměla kde spát, kamarád se s ní nemohl sejít, druhý naštvaný, tchýně taky, že tam malý nebyl..
Já jsem se dozvěděla o hlídání tchýni a spaní mladé až ten ten discotéky, proto jsem byla naštvaná, protože to se domlouvano už v půlce týdne a já zase poslední
A ještě tchýně na to, proč nešla, on šel sám?? Nevím, jako mě osobně spíš přijde divné jít než nejít ![]()
Příspěvek upraven 10.01.11 v 09:48
já bych šla ![]()
je fakt, že naposledy jsem si tam připadala jak stará vykopávka a to je mi 26…
ale jinak se dá (nevím odkud jsi) i třeba na nějakou oldies - tam bývám nejmladší většinou
![]()
O to nejde, ale všechnu tu komedii jsem se dozvěděla až pak!!!!!!!!!!!!
Můj mě v sobotu ráno říká nejdem, tak jsem přemýšlela a pak zjistím,¨že všichni okolo o ní vědí jsou domluvení, já nic, prostě mě vynecháva..O to tam šlo, jako už domluvená i mladá , tcháně, kamarádi a já prostě- prizpůsob se, to mě namíchlo.
Nevíc jsem nebyla jediná co pak nešla z party, tak i to mě naštvalo, pročt to tak řeší
No tak mě je 23 a na diskotéce jsem byla jednou v životě a to asi ve 14ti
![]()
Mě osobně tohle neláká…Každopádně nechápu proč na tebe byli naštvaní, je to přece tvoje věc ,když někam nechceš - tak prostě nejdeš a ještě když ti to ten tvůj řekl takhle pozdě…Je přece nesmysl,aby tě do něčeho nutili a byli naštvaní,že jít nechceš… ![]()
jo tak to by mě naštvalo taky, tož já bych se na truc sbalila a šla na diskošku sama s nějakou kámoškou a taky to řekla až na poslední chvíli ![]()
na druhou stranu ti to rekl den dopredu a ty nic…u nas by to bylo brano asi taky tak ze jsem vzala na vedomi ze ok. kdyz nemam vyhrady.
ale jako to tezko soudit…to si musite samy ![]()
Tak já neporadím, ale podělím se o story. Tenkrát jsem se moc nesmála, teď už jo…
Asi přede dvěma lety (bylo mi 28) jsme šli s kamarádkou do vinárny a vedle se konala diskoška. Před vchodem stáli nějaký puboši, tak kolem patnícti let a když jsme procházely okolo, jeden povídá druhému - jsem nevěděl, že je tady dneska oldies…
![]()
Parchanti drzí!!! ![]()
Tak mně nepřijde divné, že jde někdo okolo 30 let na diskotéku. Uvažovat tímto způsobem je pro mě úsměvné, když se tam někomu líbí, ať jde třeba v 50. Mně diskotéky nic neříkaly ani v 18, takže o věku to tak úplně není.
Vadilo by mi spíš to, že se mě nikdo neptá a zařizuje něco, co se týká i mě. A asi vrchol všeho by bylo to přemlouvání a rádoby vtipné vzkazy, které svědčí o tom, že se to pak nějak řeší ve společnosti ostatních, a to ještě dost laciným způsobem.
Já jsem na takové vydírání a násilné tlačení ( nepůjdeš=kazíš zábavu, omezuješ muže atd) hodně citlivá a reaguji obvykle vznětlivě, takže u nás doma by byla dost scéna.
Příspěvek upraven 10.01.11 v 10:49
Nebudu se vyjadřovat ke způsobu jendání a komunikce, to je mezi vámi jen.
Ale co se diskotéky týče, tak já bych šla a to mám děti dvě a jsem starší než ty. Ale je fakt, že bych šla spíš na oldies apod. Na tu dnešní PC hudbu fakt ne. To že mám děti, neznamená, že nemůžu žít. Ale je fakt, že hlídání si domlouvám já s mamkou dopředu a podle toho se pak organizuje akce.
Právě a nakonec prostě z takové blbiny jsem vyšla jako ta co jenom sedí doma, nikde nechce jít, prudí ![]()
Neříkám, e ve 30 je něco špatného jít na discu, ale už mě to netáhne někde skákat se 17 letými, 18 letými.
Myslela jsem si, že půjdem jako my dva a tam bude nějaká parta lidí a ne, že prostě se domluví x lidí a prostě podřiď se.. Asi to můj nemyslel zle, ale prostě nakonec to tak vypadá…
Mamka se jenom smála, že taková kravina, ale jako vzali to osobně, jak tchýně - že ji nechci svěřit malého, švagrová, že musela sedět doma a chtěla pařit, atd..
Tak já souhlasim s tím, že na diskotéku můžeš jít klidně v 50, o věku to není. Já třeba ráda tancuju a byvim se, ale stačí mi to 2× do roka a je to! Ale určitě budu chodit na takovejhle relax (pro mě) ještě hodně dlouho ![]()
A to plánování? No já bych to neřešila, byla bych ráda, že to nemusim organizovat já, ale myslim, že celá situace je o povaze člověka a každá bychom na to měla jiný názor. Já bych toto třeba vůbec neřešila a nepovažovala za problém, o kterém musím mluvit.
Tak holky děkuji za reakce, asi řeknu mojem, že příští týden půjdem, a nech kdyžtak domluví i ty ostaní ať je klid.....nachystám si v pátek pro švagrovou spaní, něco nakoupím na jídli, když tu bude na víkend, nabalím malého a dovezem ho k tchýni a bude.
Spíš mě mrzí to, že prostě každý to vidí jinak, a mojem jsem teda pěkně vynadala - neřekl mi, že už mamce volal a domlouval se už s ní, já jsem se to dozvěděla až pak. Kdybych věděla, že je všechno domluvené, tak bych šla, ale myslela jsem si, že ještě nikdo domluvený není, tak jako co, půjdu, nepůjdu je jedno…
Ale jsem ráda, za názory, že to neni nic zvlášního se chodit bavit.MOžná jsem i já trochu přestřelila, ale aspoň vidím, jaké má kdo na to názory.. díky
Příspěvek upraven 10.01.11 v 10:44
Tak mně přijde, že kdo nešel, může být naštvaný tak akorát sám na sebe
Každý je svéprávný a jestli chce jít na diskotéku, tak ať přece jde… Jestli to chápu dobře, tak manžel nakonec šel, ale švagrová ne? Za mě dobře jí tak, přece by u vás určitě mohla spát i tak. Kdyby s tebou trochu komunikovali, mohli jste být všeci spokojení, tchyni na hlídání jsi mohla dát malého i tak, když se tak těšila a udělat si klidný večer ![]()
Jinak mi teda přijde úplně šílené, že je kvůli takové blbosti pohádaná celá rodina
![]()
K otázce diskoték se moc objektivně nevyjádřím, já bych tam nešla nikdy
Byla jsem teda nedávno s kolegy z práce po jiné akci - podruhé v životě a po 12 letech (+ teda jsem byla ještě na 2 dětských
) a že bych se nějak bavila
Hudba hrozná (no ale že tam bude rock/metal se zas nedá čekat
), osazenstvo se skládalo ze skupinek holek 16-22, které byly zjevně single, protože si tam tančily spolu, a 2 „Evženů, lovců žen“, kteří měli kolem 35, byli oblečení, jak blbečci, tancovali jak idioti a vypadali, že si zjevně myslí, že jsou absolutně cool
Musím uznat, že kolem 0:30 se to tam zaplnilo víc a trošičku normálnějšíma lidma
Nepřišlo mi pak, že bych věkově až tak vyčnívala (byla jsem z naší skupinky mezi nejmladšíma - je mi 27), ani to, že mám dítě (což taky měla většina z nás, až na jednoho kolegu), by mi nevadilo (na čele to koneckonců napsané nemám, že), když by to pro mě byla atraktivní zábava, ale není, tak nevidím jediný důvod, proč tam chodit, když tam budu celý večer otrávená
![]()
Angua píše:K otázce diskoték se moc objektivně nevyjádřím, já bych tam nešla nikdyByla jsem teda nedávno s kolegy z práce po jiné akci - podruhé v životě a po 12 letech (+ teda jsem byla ještě na 2 dětských
) a že bych se nějak bavila
Hudba hrozná (no ale že tam bude rock/metal se zas nedá čekat
), osazenstvo se skládalo ze skupinek holek 16-22, které byly zjevně single, protože si tam tančily spolu, a 2 „Evženů, lovců žen“, kteří měli kolem 35, byli oblečení, jak blbečci, tancovali jak idioti a vypadali, že si zjevně myslí, že jsou absolutně cool
![]()
![]()
Musím uznat, že kolem 0:30 se to tam zaplnilo víc a trošičku normálnějšíma lidma
Nepřišlo mi pak, že bych věkově až tak vyčnívala (byla jsem z naší skupinky mezi nejmladšíma - je mi 27), ani to, že mám dítě (což taky měla většina z nás, až na jednoho kolegu), by mi nevadilo (na čele to koneckonců napsané nemám, že), když by to pro mě byla atraktivní zábava, ale není, tak nevidím jediný důvod, proč tam chodit, když tam budu celý večer otrávená
![]()
Přesně! Radši si půjdu sednout s pár lidma na pivo, než tohle. Nesnáším to ![]()
Ahoj. No já bych byla naštvaná, teda ne proto, že by se mělo jít na discotéku,ale že se mi to prostě jen oznámí:-( Ale pokud by manžel přišel s tím, že bychom s partou zašli a zapařilo se, tak bych byla pro:-)
Je pravda, že je spoustu podniků, kde 18ti letý je starej,ale je taky spousty discoték, kde jsou jak mladý, tak i lidi kolem 30 a víc. Popijou, zatančí,pokecaj-nic víc,nic míň
Jo pro info-je mi taky 29 manželovi 33 a je pravda, že u nás to je obráceně. Já bych na disco šla hned,ale manža by dělal fóry:-)