Rodiče versus děti

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
9.1.11 17:12

Rodiče versus děti

Objevují se zde často témata o tchýních i o špatných rodičích.Napadlo mě napsat jako rodič,který se cítí nepochopen i ublížen.
Pro své děti bych udělala cokoliv,snažím se jim pomáhat jak jen to jde.Hlídám jim děti,zvu je na oběd,občas koupím hadřík na děti.
Nedávno se mi stalo,že dcera nedodržela dohodu a děti si vyzvedla jak se to hodilo jí.Na mě ohled nebrala a proč také,když ví,že je o děti vzorně postaráno.
Dovolila jsem si konstatovat,že se chová sobecky až vyčůraně,protože si je jistá veškerým servisem.
A je zle,začala se chovat odměřeně,téměř se mnou nekomunikuje.
Doslova škemrám o hlídání dětí,ale ona se vždy nějak vymluví.Trápí mě to a nemůžu to pochopit.
Jen jednou jsem se ozvala,jen jednou jsem po ní chtěla,aby si děti vyzvedla v dohodnutý čas.
Je jen má chyba,že jsem vždy vypomohla a neřekla ne?
Ano je,protože má ochota byla chápána jako samozřejmost a nemám právo chtít něco i já.
Zajímalo by mě,jak to máte s hlídáním vy a co si myslíte o jednání mé dcery.
Omlouvám se za anonym,ale mám k tomu své důvody.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6895
9.1.11 17:25

Moje mamka nám hodně hlídá děti.téměř vždy když potřebujeme,ale ona si je spíš chce brát sama.dnes mi ale oznámila,ať s hlídáním nepočítáme přes hlavní prázdniny,že si chtějí s dědou odpočinout.vím že to dopadne jinak…jinak se snažím mamku moc nevyužívat,protože vím že si chce taky odpočinout.jinak snažím se dobu vždy dodržet.občas se ale stane to,že u ní zůstanu i s klukama,ale to je zase o něčem jiném:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
9.1.11 17:30

K takové situaci mě napadá jeden aforismus: „První polovinu života nám ničí rodiče, druhou děti…“
Myšleno samozřejmě s nadsázkou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43028
9.1.11 17:38

Co na to rict? Adoptuji te jako babicku a budu ti libat ruce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.1.11 17:41
kacabus píše:
Moje mamka nám hodně hlídá děti.téměř vždy když potřebujeme,ale ona si je spíš chce brát sama.dnes mi ale oznámila,ať s hlídáním nepočítáme přes hlavní prázdniny,že si chtějí s dědou odpočinout.vím že to dopadne jinak…jinak se snažím mamku moc nevyužívat,protože vím že si chce taky odpočinout.jinak snažím se dobu vždy dodržet.občas se ale stane to,že u ní zůstanu i s klukama,ale to je zase o něčem jiném:)

I já si o hlídání říkala,je mi po nich smutno,jen mi prostě přijde,že mi je nedává hlavně abych si laskavě uvědomila,že jsem si neměla pouštět hubu na špacír.Přece nejde pořát jen přikyvovat,nebo se bát něco říct,aby se necítila dotčená.
Měly jsme super vztah a najednou se to tak pokazilo.
Ona se schovává taky za to,že si musíme odpočinout.Na její odhajobu musím říct,že kolikrát říkala,že si je nechá doma,abychom si odpočali,ale bylo to jiné.Nevím,jak to napsat.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
9.1.11 17:52

Raději anonymně.
Tchýně hlídá velmi často,má malého ráda.Velice si rozumějí.
Já se snažím čas dodržovat pomalu na minutu přesně na kterém se domluvíme.

Za to můj manžel :zed: Ten by přijel i o několik hodin později.řekne,že je to jedno,že si ho rádi užijí.
Tchýně by nikdy neřekla ani slovo.I kdyby na pusu padala tak vyjde vstříct. :roll:

Myslím,že je to jak je dcera vychována.Nemyslím to špatně,ale jestli jsi stejná jako moje tchýně,která by za svoje děti,vnouče dýchala a u všeho mlčela tak je chyba asi tam.Měla jsi se ozvat už asi dřív a ukázat,že máš taky svůj život.

Věřím,že máš vnoučátka ráda,ale dcera by neměla mít pocit,že se rozkrájíš a bude vždy po jejím.

Dala bych tomu čas,zkus pár dní počkat.nechat to vystydnout :wink:

• Citovat
  • Upravit
6203
9.1.11 17:53

Nevím jakou má dcera povahu, ale já být v tvé situaci, tak si najdu nějaké koníčky nebo záliby a zkusím měsíc až dva vůbec na ní nereagovat, nepsat nic. Dcera má v tobě 100% servis a asi se jí nelíbilo, že bys mohla mít svůj názor. Podle mě až se vycuká, ozve sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1648
9.1.11 17:54

nemám hlídání a ani nevyžaduji, babičky když chtějí vidět děti mohou kdykoliv přijet. Ale to co popisujete znám bohužel i z té druhé strany, babička, tedy tchýně po našem svolení si například děti vzala na 14 dnů,k ní domů do ciziny, kde bydlí 750 km od nás, že pojedou k moři,a že je vše domluveno, nakonec děti nikam nejely, ta nejmladší, bylo jí tehdy 2,5 roku už po týdnu brečela, že chce domů k nám, ta starší ji měla na krku neustále a bránila ji proti následné převýchově od babičky, nabvíc ji neustále hlídala a starala se o ni, protože babička si myslela, že starost je dát jen najíst a uložit do postele. Děti nám nakonec dle dohody k určitému datu vráceny nebyly, ale o týden a něco později /tedy po 3,5 týdnech/ s tím, že jindy neměli čas je přivézt, nebo nám ani raději nebrali telefony, či i na požádání, kdy už jsme pomalu a jistě šíleli z toho, jak se dětem daří, raději děti separovali od telefonu, prý spí, nebo jsou někde po kamarádkách, v 18-20 hodin večer dost podivné, a to den co den…Od té doby jim děti nechceme svěřovat, udělali to i několikrát dříve se starší dcerou a ještě ji i lhali, že jsme nevolali, přitom jsme žhavili telefon každý den, aby jsme se poptali, jak se jí daří, nebo oběma a aby jsme jim podali informace, proč je nemůžeme vyzvednout 750 km od nás, dál aby věděla, kdy byl naplánován návrat, pokud se o nějaký den třeba posunul. Takže to skončilo tak, že děti zásadně nepůjčujeme těm co nedodržují dané slovo a lžou i dětem, děti pak byly celé rozhozené a brali takovou podlost jako nezájem z naší strany, bylo dost těžké se obhájit a vysvětlit jim to rozumně. V tomhle případě bohužel nejde o nedorozumnění, ale prostě o plán ze starny prarodičů, kde nechali dobu návratu v luftě jak u nás tak i našich dětí. Tady jde o jasné porušení pravidel. proto nám dělají peklo, pokud na jejich dotaz zda jednu z holek mohou odvézt k nim a my řekneme ne. Mimochodem stalo se právě dnes, chtěli tu 3 letou cácorku táhnout do německa na celý měsíc samotnou, že ji dají do školky- bez našeho souhlasu a svolení! Prý kvůli jazyku, atd. Vzhledem k tomu, že termín porodu mám od poloviny do konce února, tak to ani nepřipadá v úvahu, protože obě dcery se musí seznámit s novým členem rodiny a nastalou novou situací ihned, jakmile nastane, aby se pak některá z nich necítila odstrčená miminkem. Ze starny tchýně přišlo hodně veliké nepochopení, raději to nehodlám vypisovat.
U vás jde jen o jednu jedinou věc, vaše dcera to bere jako samozřejmost, ale na druhou stranu vy jste to jako samozřejmost zpočátku vlastně nabídla, pokud jste jí jasně dala najevo, že vyzvedla děti dřív než měla tak se prostě urazila, chápu vás, ale tak trochu i ji. Je vaše dcera, a ví co si k vám může dovolit a co ne, jak budete přibližně reagovat. Také vztah dcera a máma je o něčem jiném, než tchýně a snacha. Musíte si to v klidu vysvětlit a vyřešit. třeba si myslí, že tím neustálým hlídáním vás to obtěžovalo, do toho nikdo z nás nevidí. Ale třeba já osobně bych své tchánovce nikdy nehaněla, kdyby nezneužívali naší dobroty a bohužel důvěřivosti našich dětí. :nevim:
:oops: omlouvám se za tovýhle dlouhý diskuzní přízpěvek :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.1.11 18:16

Nechci tady na dceru kydat hnúj,to ne,mě jen zaskočila její reakce.Opozdila se ona,ne my.Malýmu už bylo smutbo večer,tak jsem mu říkala,až se vyspinkáš,maminka přijede.Ráno sotva otevřel očička,ptal se po mamince.Protože jsme byly domluvený na ráno,tak jsem mu říkala pořát dokola,že za chvilku přijede.Přijela před polednem.Neměla jsem pro děti navařeno,protože jsem počítala s tím,že jíst už budou doma.
A už se to stalo před měsícem,když jsem se zeptala,jestli malého dá k nám,odpověděla,že ještě neví.

• Citovat
  • Upravit
22001
9.1.11 18:19
Pudloslava píše:
Co na to rict? Adoptuji te jako babicku a budu ti libat ruce.

Já taky, žádnou („babičkovsky použitelnou“) nemám. :lol:
Tak se, Pudli, šábnem a budeme si zakladatelku hýčkat :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17310
9.1.11 18:20

A důvod,proč se tak hodně opozdila?Musíte si to vyříkat vy dvě.Sednout si a říct jak si to obě představujete.Třeba je uražená a nechápe jak jsi to myslela ty.Určitě to vyřešíte :kytka: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1648
9.1.11 18:24

Musíte si to vyříkat v klidu mezi sebou, třeba se jí malý svěřil, že mu bylo smutno, a ona pochopila, že jako máma se mu musí víc věnovat, i to je možnost. můj příklad v potaz neber, mojí tchýni je 76 a tchánovi 78, to už je taky o něčem jiném, jsou s nimi problémy už od počátku našeho vztahu a myslí si díky věku a zkušenostem, že musí vše dorigovat, jak není po jejich je na problém zaděláno :-? , prostě tam je bariera i věková, bohužel nejen t ale co nadělám, vy to změnit můžete, prohovořte si v klidu a bez emocí, a zeptejte se jí na to, že vás to trápí. Neznám ani jednu dcera, která má dobrý vztah s mámou, která by se jí nesvěřila. Může v tom být opravdu banalita, třeba si jen uvědomila, že by měla konečně fungovat jako mámma víc, než to bylo dřív :nevim: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1648
9.1.11 18:27

jinak, jako holky říkají, braly by jsme tě alespoň občas :kytka: . Holky aby jsme se o ni nepopraly :mrgreen: :twisted:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43028
9.1.11 18:27
BohunkaP píše:
Pudloslava píše:
Tak se, Pudli, šábnem a budeme si zakladatelku hýčkat :mrgreen: :mrgreen:

Taky ti přijde vetsina tech stiznosti na babicky malicherna? (Teda samozrejme nepocitam ty „babicka dala diteti bucek, pivo a cigaretu“)

babicka se musi doprosovat, aby dostala dite na hlidani !!!!! nechapu !!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22001
9.1.11 18:30
Pudloslava píše:
BohunkaP píše:
Pudloslava píše:
Tak se, Pudli, šábnem a budeme si zakladatelku hýčkat :mrgreen: :mrgreen:

Taky ti přijde vetsina tech stiznosti na babicky malicherna? (Teda samozrejme nepocitam ty „babicka dala diteti bucek, pivo a cigaretu“)

babicka se musi doprosovat, aby dostala dite na hlidani !!!!! nechapu !!!!

Týýjo, no to mi povídej!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová