Stěhování - dítě

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
8.1.11 22:50

stěhování-dítě

ahoj maminy..chtěla bych znát váš názor.Situace je taková..končí mi rd a nastupuju do práce,našla jsem si ji ve městě cca 20km odsud a čeká mě každodenní dojíždění.časově to je od 9 do 17h takže s prckem tak nějak problém není,ráno ho v pohodě dám do školky a odpoledne mi ho vyzvednou rodiče-musím podotknout že přítele nemám.a ted..k práci je nabídka,že je možnost vzít si byt,který je hned nad místem pracoviště.a já nad tím dost uvažuju že ho vezmu.jenže..mám dítě(3roky) a co ted..musel by nastoupit do nové školky,neměl by tu babičku s dědou na který je zvyklý,nové prostředí atd.moje máma mi řekla at ten byt neberu,že pro malého by to nebylo nejlepší.co si myslíte vy?co byste udělali vy? :think:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1112
8.1.11 22:54

A teď bydlíš jak? U rodičů? V pronájmu? Syn už do školky chodí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1112
8.1.11 22:56

Ještě mi napadlo, práci budeš mít do 17, ta školka v místě práce funguje do kolika?? Protože jak bys to dělala, když tam nebude babička a školka v pět zavře??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12876
8.1.11 22:59

Nepíšeš, jak to máš s bydlením teď. I na tom dost záleží.
Práci člověk může ztratit, pokud bych neměla možnost, kam se vrátit v případě ztráty zaměstnání, tak bych se určitě nestěhovala.
Kdo by ti dítě vyzvedával v jiné školce, málokterá funguje i po páté.
Pokud tedy i bydlíš u rodičů a umožnilo by ti to osamostatnit se a byla by to finančně výhodná nábídka, tak bych se nad tím zamyslela (když budeš mít vyřešené ty praktické věci, které jsem popsala).
Malý by si podle mě zvyknul.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
FloraBolger
8.1.11 23:03

Ahojky-můžu ti písnout svou zkušenost, aspoň co se prcka týká. Já se se synkem (tenkrát měl 3 roky a 2 měsíce) přestěhovala po rozvodu ze Zlína do Prahy - právě proto, že jsem tu měla příslib práce, v té stávající ve Zlíně mě kvůli reorganizaci po návratu z RD propustili. Zpětně můžu říct, že jsem udělala dobře. A Maty to zvládl na jedničku.
Je pravda, že jsem měla výhodu - práce byla „po známosti“, takže mi vycházejí vstříc (např. odchody tak, abych stíhala Matyho vyzvednout ze školky). Navíc jsem si tu našla ještě před stěhováním přítele. Pravda je, že babičky chybí - hlavně teda ex-tchýně, která byla „hlídací“. Ale ty bys měla babičku podstatně blíž než já.
Abych to shrnula - stěhování s dítětem v Matyho věku bylo takřka bez problémů, žádné „trauma“ se u něj neprojevilo. Myslím že aktuálně si ani nepamatuje, že někdy ve Zlíně bydlel.
Nicméně rozhodnutí je na Tobě - držím palečky :wink:

• Citovat
  • Upravit
7569
8.1.11 23:14
Anonymní píše:
ahoj maminy..chtěla bych znát váš názor.Situace je taková..končí mi rd a nastupuju do práce,našla jsem si ji ve městě cca 20km odsud a čeká mě každodenní dojíždění.časově to je od 9 do 17h takže s prckem tak nějak problém není,ráno ho v pohodě dám do školky a odpoledne mi ho vyzvednou rodiče-musím podotknout že přítele nemám.a ted..k práci je nabídka,že je možnost vzít si byt,který je hned nad místem pracoviště.a já nad tím dost uvažuju že ho vezmu.jenže..mám dítě(3roky) a co ted..musel by nastoupit do nové školky,neměl by tu babičku s dědou na který je zvyklý,nové prostředí atd.moje máma mi řekla at ten byt neberu,že pro malého by to nebylo nejlepší.co si myslíte vy?co byste udělali vy? :think:

To záleží na více věcech…jak budeš dojíždět : autem, busem, jak to máš teď s bydlením…
Asi bych to řešila po ukončení zkušební doby…a v místě ti prcka do školky vemou 8-o ???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jjelena
9.1.11 13:25

Ahoj, stěhování je v tomhle věku v pohodě. Loni jsme se stěhovali 2× a letos nás to čeká ještě jednou a už naposled. Pvní stěhování bylo do jinýho města (70km) z důvodu prodeje bytu k příbuznýmu do jeho prázdnýho bytu, abysme nemuseli platit pronájem, po půl roce jsme se stěhovali zase zpátky do našeho města - kvůli školce a mojí práci a to do pronájmu. Holky se zaklimatizovaly pokaždý v pohodě. Celou dobu s nima o tom s manželem mluvíme a připravujeme je na to, že to všechno dělám kvůli novýmu bydlení v baráku.

Takže stěhování jako procesu se dle mých zkušeností bát nemusíš, ale pořádně zvaž to ostatnjí, jak tu psaly holky.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
20.5.16 13:54

Stěhování do města

Dobré odpoledne,
je mezi námi maminka, která se s malým dítětem odstěhovala k příteli někam dál? Mám nějaký čas přítele, jen nás trápí vzdálenost. On se přestěhovat kvůli práci a bydlení nemůže. Stěhovala bych se z malé vesničky do Prahy. Jen si to nedokážu představit. Pryč od rodiny, přátel…taky mám strach jak bych se v Praze naučila žít, pro mě, jako vesnické dítě, je tam šílený chaos :mrgreen: Pro rodile pražaky je to vtipné, ale já když vím, že mám následující den vyrazit metrem, tak nespim :lol: :roll:
Zatím jsem na MD, ale strach, jak bych si tam našla práci. Je to pro mě všechno šíleně chaotické, davy lidí, z vesnice na to nejsem zvyklá. Je tu tedy nějaká vesnickanka, co si zvykla a život ve velkoměste? :mrgreen: :kytka:
Pak jak otec dítěte? Jak jste vyřešili vzdálenost mezi otcem a dítětem? Tady jsou mé obavy asi největší… :roll:

• Citovat
  • Upravit
4367
20.5.16 14:05

Utekla jsem do Prahy někdy v 18. letech, ale bezdětná. Nesnášela jsem vesnici, kdy každý o každém věděl vše dřív, než on sám.
Teď bych se chtěla vrátit na vesnici nebo malého města. Hned.
Jsem tedy úplně jiný případ, ale chci tím říct, že i když jsem nesnesla vesnici a ač Prahu miluji jako město, ten chaos a vše kolem mi už hodně vadí.
Asi i záleží na místě, kde bys bydlela. Pokud je to okraj, tak se to dá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Nafrněná
20.5.16 14:11

Jaká to je vzdálenost? já nevím kdybych se se svým manželem rozešla tak by se odstěhoval max na druhou stranu města, nedokázal by bez našeho dítěte být, ani bych mu to neudělala… jinak co je podle tebe nejlepší pro tvoje dítě? Já bych se nerozhodovala sobecky

• Citovat
  • Upravit
6590
20.5.16 14:20

Já se odstěhovala 700 km daleko, sice ještě jako svobodná a bezdětná, ale bez rodiny a blízkých přátel jsem. Máš docela složitou situaci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
20.5.16 15:19
@Anonymní píše:
Dobré odpoledne,
je mezi námi maminka, která se s malým dítětem odstěhovala k příteli někam dál? Mám nějaký čas přítele, jen nás trápí vzdálenost. On se přestěhovat kvůli práci a bydlení nemůže. Stěhovala bych se z malé vesničky do Prahy. Jen si to nedokážu představit. Pryč od rodiny, přátel…taky mám strach jak bych se v Praze naučila žít, pro mě, jako vesnické dítě, je tam šílený chaos :mrgreen: Pro rodile pražaky je to vtipné, ale já když vím, že mám následující den vyrazit metrem, tak nespim :lol: :roll:
Zatím jsem na MD, ale strach, jak bych si tam našla práci. Je to pro mě všechno šíleně chaotické, davy lidí, z vesnice na to nejsem zvyklá. Je tu tedy nějaká vesnickanka, co si zvykla a život ve velkoměste? :mrgreen: :kytka:
Pak jak otec dítěte? Jak jste vyřešili vzdálenost mezi otcem a dítětem? Tady jsou mé obavy asi největší… :roll:

většina lidí z phy spíš utíká, kor když mají děti.. Co se týče vzdálenosti, o kolik km půjde? Pokud hodně, budeš děti otci vozit nejspíš Ty :think: a pokud s nimi má dobrý vztah, setkávají se, tak je to nefér hlavně vůči dětem.. oni budou ve škole vesnický balíci atd.. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.5.16 16:02

Půjde o 150km. Dítě mám jedno a není ještě ani školkou povinné, takže „pražské moresy“ má šanci ještě odchytat :lol:
Přítel nezná ani sousedy, ta anonymita mi taky přijde zvláštní. :roll:
Jinak jde o menší sídliště, tam mi to ani jako Praha nepřijde…ale stále to Praha je :D
Naučit se cestovat MHD, desítky autobusu, tramvaj, metro,…to mne dost děsí :zed:

• Citovat
  • Upravit
72725
20.5.16 16:07
@Anonymní píše:
Půjde o 150km. Dítě mám jedno a není ještě ani školkou povinné, takže „pražské moresy“ má šanci ještě odchytat :lol:
Přítel nezná ani sousedy, ta anonymita mi taky přijde zvláštní. :roll:
Jinak jde o menší sídliště, tam mi to ani jako Praha nepřijde…ale stále to Praha je :D
Naučit se cestovat MHD, desítky autobusu, tramvaj, metro,…to mne dost děsí :zed:

150 km je fakt hodně :think: pokud to dítě bude pendlovat, představ si sebe na jeho místě, jak by Ti bylo.. a pokud máš stres s Phy, tak se tam prostě nestěhuj :nevim: Pha je život sám o sobě, vše strašně rychlé, uspěchané atd… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová