Pomlouvání, jak kdo vychovává

Anonymní
8.1.11 22:12

Pomlouvání, jak kdo vychovává

Omlouvám se anonym, ale nechci, aby si to přečetla osoba a spojila si to se mnou.
Už mě vážně nebaví, že některé maminky neustále pomlouvají ty druhé a to myslím známé, dobré kamarádky, a nebo v rodině.
Jdeme s malým ven a pomalu od každé jenom slyším, jak která co dělá špatně, že ona by to nedělala, bože jak to může dělat, jak je její dítě chudák. Pak se zamyslím, co asi říká o ně za zády.
Můj problém ale je švagrová. Vztahy mezi náma byly docela špatné, ale to bylo a je tím, že pořád radila a dělala důležitou, zvykla jsem si. Poslední dobou mě vadí to pomlouvání. Sedíme a pijeme kávu a pořád slyším, jak ta či ona, dělá to a to špatně, jak má jedno dítě dudel, proboha tak velké, další, že nechodí na záchod, neni schopná ho naučit.Všechno beru tak, že občas každý pomluví toho druhého, ale občas si říkám, že je to někdy síla, že snad neni jiné téma než co kdo dělá blbě.
Nedávno jsem s ní seděla a s naši známou na kávě a opět začala pomlouvat švagrovou - z druhé strany. Jak nemá vychované děti, jak ten malý je rozmazlený, že všichni musí kolem něho chodit po špičkách, protože měl nemocné srdíčko a mimochodem naznačila.. ,,To je jak u vás.. Což mě urazilo, že vidím, že i o mě mluví, protože taky jsme měli zdravotní problémy a tak se točilo kolem našeho malého, ale určitě to tak neberu, že se musí kolem něho chodit po špičkách. Samozřejmě začala, že malý od té druhé švagrové se jí vždycky poblije, když se vzteká, že je to trašné, že si s ním neumí udělat pořádek… ble, ble..
Někdy si říkám, že bych ji měla něco i říct., protože i o mě začala vykládat, jak je malý rozmazlený, že nám přerůstá přes hlavu a to do očí a radila mě jak na něho.
A víte co je nejzajimavější, nikdy jsem jí to neřekla, ale u nich v rodině každý nadává jak má rozmazlenou holku, jak je drzá na babičku atd..
Doufám, že to nevyzní, že já ji pomlouvám, spíš jsem se chtěla vypovídat z toho jak mě nebaví pořád poslouchat , že někdo něco dělá pořád!!!! špatně.
Máte v okolí někoho, kdo pořád něco řeší, co kdo dělá a nebo nedělá, opravdu chvílemi nevím, co na to říct, když vím, že pak když k nim přijde její švagrová tak je na ní jak med,smějí se atd. je to hodně falečné :poblion:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1165
8.1.11 22:18

zatím jsem těsně před porodem, ale už jsem se s tím také setkala, rozhodně já osobně se do ničeho nepletu, pomluvy (které jsem se dozvěděla)tomu člověku neříkám, aby nebyl onen člověk zklamaný a hlavně se to vždycky pak obrátí proti Tobě, fakt. Ju a když mi nějaká maminka říká o některé právě taky, že třeba má ještě ve dvou letech plíny, neřeším to a řeknu „každé dítě je jiné“ a nezapojuju se do pomluvy, protože upřímně tohle nemám ráda, když má někdo o někoho takové „starosti“. každý to máme jinak a děláme to s dětmi tak jak nám to jde, vyhovuje atd. Určitě se tím netrap a neřeš to :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3870
8.1.11 22:24

Já bych jí na to řekla poznámku, že by si každej měl nejdřív zamést před svým prahem. Když je tak chytrá, tak by jí to mělo trknout a mohla by se zklidnit. A kdyby ne, tak bych při každé příležitosti, kdy začne mít nejapný kecy, odešla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.1.11 22:26

Já vím, že to nemá smysl, ale když jste s někým třeba dvě hodiny a pořád se mele o tom, jak je která neschopná, člověk na to neví co říct, protože většinou jde o osoby z jejího okruhu a pak se objeví a jé ahoj, pojď na kávu pokecáme a už velké přítelkyně.Jdete na záchod a slyšíte, jak mluví o vás tak je to opravdu na :poblion:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
8.1.11 22:26

ahoj, tak ve svym okoli jednu takovou maminku mam. Je to skoro prizen, ma chlapce v 1.tride. Taky neustale pomlouva ostatni - obleceni co nosi zenske, deti, jak jsou ci nejsou vychovane. Na kazdem ma neco. Pritom ty co pomlouva jsou fajn zenske s normalnimi detmi a jeji syn akorat mluvi drsne a buzeruje meho synka. Ja pomluvy nesirim, a tak nechapu ze nekdo tim zije.

Lucka

• Citovat
  • Upravit
25324
8.1.11 22:29

Ahoj,znám jednu podobnou osobu,je to hvězda,co bydlí pod námi :pocitac: Chytrá je jak rádio,všechno ví nejlíp,je „paní podnikatelka“-prodává Avon-.Holka-5 let je rozmazlená,nemá žádný řád,neposlouchá.Kamarádka učitelka ve školce už se nemůže dočkat,až půjde do školy.Bohužel má kluka mladšího o 2m než je náš,a jak jsme se potkali,tak hned jak Honzíček je šikovnej,že v 5m sedí-byl evidentně podepřenej,a v 10m chodí-tahala ho za ruce kolem baráku,abych viděla.Když manžel vykládal nákup i s plenama-Huggies Premium-tak povídala,že tohle oni nekupujou,že oni jen Pemprsky,že jsou dražší,ale kvalitnější.Zrovna dneska se snažila předvést,jak jejich malej „dělá čau“,ale jaksi se nepovedlo,náš malej dělá pápá už dlouho.Tohle tele bytostně nesnáším,a utíkám před ní,a nejsem sama,i holčiny,co mají děti ve věku těch našich.A tobě doporučuji,vyprdni se na ní,akorát tě to vytočí! :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.1.11 22:30

presne tak. Ja se pak potka s tou co ji predtim pomlouva, je samej smich, jdou na kafco a pomlouvaji tam dalsi. Na bliti fakt

Lucka

• Citovat
  • Upravit
30628
8.1.11 22:33

Do mě se na poslední návštěvě obula vlastní ségra, že je malá nevychovaná, ufňukaná, závislačka a že bych ji měla srovnat.
Jsem s ní sama, tak je jasné, že když je pořád se mnou, je maminčák.
Nezmohla jsem se na nic, teď si ulevím 8-) . Ona má sice děti vzorně vychované (dril), ale bojí se jí, to je zřejmě lepší :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1027
8.1.11 22:39

tak já takové kamarádky ani známé nemám,snažíme se bavit o něčem jiném než o dětech a když už o nich mluvíme, tak spíž já "pomlouvám "své dítě,že neumí to a to a té mojí kamošky třeba jo,

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2139
8.1.11 22:39

Tak to vypadá, že to mají v rodině :mrgreen:

Jako asi každý takového někoho zná a je fakt, že před takovýma lidma si dávám sakra pozor, co řeknu, nevěřím jim. Bavit se o dětech, jak co kdo dělá, je myslím, mezi maminkami normální. Proč někdo umí jen kritizovat a navíc pouze dotyčnýmu za zády? Nízké sebevědomí? Dokazování si něčeho? Snaha o připoutání pozornosti „horkou zprávou“? Chybění seberealizace jinde (práce, koníčky)? Myslím, že s tím nic nenaděláš. Já bych jí řekla, že jak si kdo vychovává dítě je každýho věc a proč to říká Tobě, ať to řekne švagrový a že až budeš chtít poradit, tak jí řekneš. Možná už na kafe nepříjde :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.1.11 22:40

Já vím, že se nemá smysl, rozčilovat, ale člvoěka to tak otráví, když jdete na kávu, posedět si, jdeme tři a naše společná známá a celou dobu se jenom řeší, proboha co ta, či ona..
To, že řekně, že to dělá jinak a nebo , že s tím nesouhlasí beru, ale ona to většinou podá tak, že to vyzní, že ta mamina je nějaká šmudla, neschopná se postarat o dítě :nevim:
Když byl malý malý, tak mi ho jednou vzala a zkoušela ho nakrmit, hleděla jsem jak puk, nešlo nám pití s láhve. A nebo přijeli jsme k nim a ona hned tady mu dej polívku :nevim: Už jsem se naučila si říct, svoje..
Na druhé narozeniny objednala tchýně dort, a myslela jsem si, že mě zavolá, až se ponese malému na stůl,protože jsme byly u nich a najednou jde švagrová a v ruce dort.. a říká Kubíčku podívej dort, cítila jsem se jak blbec, protože ho nesla ona, já jsem seděla v křesle. Docela mě to mrzelo maminka jsem já a chtěla jsem mu ho dát já :nevim:

• Citovat
  • Upravit
6555
8.1.11 22:55

Tohle bylo, je a bude..Nebudu ti tu radit, že se nad to máš povznést, že to nemáš poslouchat, páč sama se nad to povznést ještě nedokážu..Takhle nasr.. jsem minule přijela z návštěvy tchýně, kdy se švagrová s tchýní předháněly v radách pro mě a upozorněních, co dělám blbě..Podotýkám, že švagrová ještě ani dítě nemá, ale kdybych jí neznala, myslela bych si, že odchovala 5 dětí, podle těch sebevědomých rad.Takže jsem dorazila domů rozčílená do běla, zvedla telefon a vyplivala jedovaté sliny na mojí díkybohu inteligentní a nevtíravou mámu.Tím jsem se konečně uklidnila, uvědomila jsem si, že mám jedno z nejhodnějších a nejvysmátějších dětí co znám a řekla si, že evidetně dělám vše dobře, jinak by moje mimi nebylo takhle v pohodě..A už je mi dobře :lol: Čímž reaguji na to, že se montuje i do tebe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
nnella
8.1.11 23:29
momi33 píše:
Ahoj,znám jednu podobnou osobu,je to hvězda,co bydlí pod námi :pocitac: Chytrá je jak rádio,všechno ví nejlíp,je „paní podnikatelka“-prodává Avon-.Holka-5 let je rozmazlená,nemá žádný řád,neposlouchá.Kamarádka učitelka ve školce už se nemůže dočkat,až půjde do školy.Bohužel má kluka mladšího o 2m než je náš,a jak jsme se potkali,tak hned jak Honzíček je šikovnej,že v 5m sedí-byl evidentně podepřenej,a v 10m chodí-tahala ho za ruce kolem baráku,abych viděla.Když manžel vykládal nákup i s plenama-Huggies Premium-tak povídala,že tohle oni nekupujou,že oni jen Pemprsky,že jsou dražší,ale kvalitnější.Zrovna dneska se snažila předvést,jak jejich malej „dělá čau“,ale jaksi se nepovedlo,náš malej dělá pápá už dlouho.Tohle tele bytostně nesnáším,a utíkám před ní,a nejsem sama,i holčiny,co mají děti ve věku těch našich.A tobě doporučuji,vyprdni se na ní,akorát tě to vytočí! :palec:

Jééé to je jako by si mluvila o mě a naší bývalé sousedce,taky prodává ředitelka zeměkoule Avon :lol: za našima dveřma se bujaře vítala s kamarádkama,apak jí z okna slyším jak je s další sousedkou drbe :roll: to je hnus :poblion:

Sranda byla když naše malá začala chodit procházely jsme se kolem našeho paneláku tak honem naklusala s jejich malou,která byla o tři měsíce mladší,aby ukázala jak to už taky zvládaj a tahala jí chuděrku,která byla ráda,že stojí na nožičkách za ruce :nevim:
A když jí slyším někde se vychloubat tak už se musím smát 8-)

• Citovat
  • Upravit
emocuc.polymorf
8.1.11 23:39

Mít děti je takový mezník, a od té doby si všichni berou všechno víc.. Dokud se řešili jen chlapi a nemožný účesy, šlo to, ale jak se někdo obuje do dětí, každýho se to dotkne mnohem víc. Čili abych to zkrátila.. švagrovou jsem snášela, dokud neměla ona děti, pak to skřípalo, a teď když mám i já dceru, finito :roll: Nejsem zvědavá na její plky.. :cert: Švagrový jsou snad samostatnej živočišnej druh :roll: Musíš s nima být jakž takž kamarádka, ale trpíš. Nemám to ráda, tyhle „pubertální“ spolky, kde největší kráva je vždycky ta, která právě odešla na záchod :roll: Je to dětinský a když jsme dospělý ženský, měl by se každej už snad nějak držet, ne? :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
9.1.11 00:04

no tak skorošvagrovou bych taky ráda odstřelila na měsíc :D nejlíp ale celou přitelovu rodinu :D
no ale jeho segra to je maso.ta dodrbe kaho muže,hlavně že ma 3 děcka,každy s jinym a s žadnym z nich nežije :D ale chytra je až do aleluja. ale to ej mi celkem jedno,ja se s ni skoro nestykam a když se 4krat do roka vidime tak si ji poslechnu a zas jdu.ale miluju ty jeji rady co ona kdy jak dělala nejlip s děckama.
no ale k tematu, jediny co mě napada,jesi se s ni zakladatelko chceš stale schazet a vybavovat a vyhovuje ti to..tak leda,když začne drbat obratit řeč a spiš děti nějakych znamych vychvalit,co umi a jak jsou šikovne.asi bude dost v šoku. a nechapu jako když ty a druha švagrova měli děti nemocne,jak se jim muže posmivat,že sou rozmazleni a musi se na ně opatrně. to je snad uplně jasne,..tohle by mě asi rozpalilo do běla.

P.S. Ahoj Luci :mavam:
Verča

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová