Rodiče versus děti

Napsat příspěvek
Velikost písma:
22006
9.1.11 18:30
Pudloslava píše:
BohunkaP píše:
Pudloslava píše:
Co na to rict? Adoptuji te jako babicku a budu ti libat ruce.
Já taky, žádnou („babičkovsky použitelnou“) nemám. :lol:
Tak se, Pudli, šábnem a budeme si zakladatelku hýčkat :mrgreen: :mrgreen:

Taky ti přijde vetsina tech stiznosti na babicky malicherna? (Teda samozrejme nepocitam ty „babicka dala diteti bucek, pivo a cigaretu“)

babicka se musi doprosovat, aby dostala dite na hlidani !!!!! nechapu !!!!

Týýjo, no to mi povídej!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1648
9.1.11 18:32

Pudli- půjčím, možná si odpočineš na dobu neurčitou, s návratnosti doby neurčité. Zda bude dítě v pořádku raději nezaručím, dovolí dětem i olizovat ořezávátko na doutníky, kdo ví jak vypadá, může být i polovic jazyka či prst fuč natotata :jazyk: . Ale pokud kývneš, tchýně bude dobře vytížená 8-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17310
9.1.11 18:32

Holky,já vám půjčím tchýni.Ona je tak hodná,že pohlídá i cizý děti :-P

Já mám na tohle štěstí,ale mám kamarádky co se ani jejich mámy o vnoučátka nezajímají.To mi přijde hodně smutný :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1128
9.1.11 18:34

ahoj zakladatelko,to je velice smutné,co se stalo,zkus si s dcerou promluvit,třeba jí vadí něco jiného,a tohle byla jen záminka,třeba ti neumí říct,co jí vadí,
a nebo je prostě zvyklá,že maminka skáče,jak ona pískne,doufám,že ne a přeji,ať se brzy udobříte a hlavně si to vyříkáte

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22006
9.1.11 18:42
verenika píše:
Holky,já vám půjčím tchýni.Ona je tak hodná,že pohlídá i cizý děti :-P

Kdyby se náhodou nudila, z fleku ji beru :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1648
9.1.11 18:46

a tu moji zase nikdo nechce? :cry: přece mi ten extramateriál nepřejete :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17310
9.1.11 18:47
Lowel píše:
a tu moji zase nikdo nechce? :cry: přece mi ten extramateriál nepřejete :cry:

Můžu jim poslat manžela :srdce: :-P :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Caty
9.1.11 18:48

No, je to těžké. Řekla Ti proč se opozdila? Nebo dala ti to předem vědět? Mohlo jí do toho něco nečekaně vézt s čím nepočítala. Ty jsi vždy, ale opravdu vždy dodržela, co jsi řekla? Protože pokud ne i ona má právo na omyl.Víš a pokud to dceři podáváš jako, že má u tebe veškerý servis a může s tebou kdykoli počítat, nediv se, že ti nechce vnouče dát. Mohla bys pak totiž zase říct, že s tím vždyck počítá a bere to za bernou minci. Pokud se opozdila, řešit jen to a ne, že má od tebe servis. To chce řešit trochu jina. Sednou si, probrat to, jak si to předstauje ona a ty. Prootže ona může mít pocit, že tam vnoučátko chceš mít co nejvíc, tak ti chce vyhovět a ty zase můžeš mít pocit, že to bere jako samozřjmost, že pohlídáš a problém je na světě. Já teda od začátku mám v sobě jasno a dodržuji, pokud zrovna jsem třeba pohádaná s našima, tak ale ve styku s malou jim nebráním. Přivezu ji, nechám na jak dlouho chtějí, pokud to není na týden a pak si ji zase yzvednu a vím, že ikdyž zrovna jsme pošňafaný a budu potřebovat, že jí pohlídají pokud mohou. Vím, kdy jí dát na hlídání nemůžu a to, když je mojí mamině špatně, je nemocná, takže to si malou nechám, byť jsme i třeba byly domluvené, že jí pohlídá. Al bydlíme daleko od nich, takže když tam jsme, snažím se, aby si malou užili ikdyž to zrovna já nepotřebuji. Prostě, když mamka chce, tak jde na procházku apod. Když potřebuji, zeptám se, zda může nebo ne. No, pravda, moc se mi nestává aby mě odmítla, ale prostě má na to právo a i to beru, když jedou třeba na víkend nebo někam. Není to jejich povinnost hlídat, jen právo. A vím, že se o malou skvěle postarají. Milují ji nadevše a nemusím se o ní bát. Kdyby se se mnou něco stalo, vím, že bude v nejlepších rukách u nich, ne u tchýně a samozřejmě u manžela. Ikdyž na některé věci máme jiný názor, neublížili by jí, umí se o ní postarat a malá je zbožňuje. Tchýni nechám malou na dvě hodiny a jsem nervní. Buď luští křížovky a malá se válí na zemi, nebo si lehne k ní zády a spí. Neumí jí ani ohřát připravené jídlo, tak jí raději nedá. Není hídací babička a respektuji to, ale také nepřiběhnu, vždy když chce. Nepomáhá mi zdaleka jako moji rodiče, takže i oni mají větší práco malou vídat. No, krom toho, že s tchýní nemluví už tři měsíce teda. Ale opět, manžel tam malou může kdykoliv vzít. Neberu malé babičku, naše spory do toho nepatří. To, že tam manžel nechce je věc jiná. Tím chci říct, nejlepší si sednou s dcerou, vyříkat si určitá pravidla, kdy můžeš a nemůžeš. Ať oa dodržuje čas a podobně, ale ty také. Pohlídej jí někdy malou, ikdyž se to nebude extra hodit, ale ona bude nutně potřebovat a naopak, ať ti malou dá, když třeba budeš chtít jen tak a ona nebude potřebovat.Abyste se ani jedna necítila zneužívaná, ale ani blbě, že zneužíváte.

• Citovat
  • Upravit
1648
9.1.11 18:51

vereniko- klidně, ale vrátí se po době neurčité s psychologem v zádech bez kouska sebedůvěry. :roll: jestli zrovna tohle potřebuješ, sádrové trpaslíky stojící tiše v rohu vyrábí na počkání, možná si i trošku občas chudák popláče :mrgreen: 8-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.1.11 18:58

Mluvit se s ní nedá,snažila jsem se o rozhovor,ale ona si vede svou,dokonce mě napadla,že ji chci deptat,že mi to dělá dobře.Nechápu její reakce,připadá mi,jako by ji někdo vyměnil,že tohle by má dcera nikdy neřekla.
Je přesvědčena,že je všechno jako před tím,ale není.
Důvod mi řekla,ale ten mě ještě víc vytočil.Prostě mě v tu chvíli přišlo,že vše je důležitější než její děti.Má mobil,mohla zavolat,že se opozdí,ale proč,když se máma postará.Píšu zmateně,ale mám nervy na pochodu.

• Citovat
  • Upravit
1648
9.1.11 19:02

chce to fakt promluvit si bez emocí a výčitek, jinak to nemá smysl, nemusela se změnit, ale možná jsi taky něco řekla, co se jí jako dcery dotklo, stačí nějaká výčitka z minulosti, to pak chce čas, aby se hrany obrousily :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17310
9.1.11 19:04
Lowel píše:
vereniko- klidně, ale vrátí se po době neurčité s psychologem v zádech bez kouska sebedůvěry. :roll: jestli zrovna tohle potřebuješ, sádrové trpaslíky stojící tiše v rohu vyrábí na počkání, možná si i trošku občas chudák popláče :mrgreen: 8-)

Tak to ne,já myslela jako výchovný pobyt(trošku mě teď zlobí).Něco jako ta babička v Rafťácích.S tím rybím tukem :lol: :lol: Ale nšjakou trosku domů zpátky nechci. :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Caty
9.1.11 19:09

Anonymní, no taky záleží jak jsi jí to řekla, víš? Jakým tonem, vyčítavím, normálním, nadávkou? Na tom záleží hodně? Záleží jestli jsi udělala z komára velblouda a fakt to moc nepřehnala. Hele, mně mamina kdysi vyčetla, ještě v šestinedělí, že malou málo oblékám, že jsem s ní nebyla venku. Pohádali jsme se, protože já jsem máma, ona babička a to, že se mi zrovna ten den prostě nechtělo byla čistě moje věc a věta, že mi už jednou řekla, jak mám malou oblékat? Tak ta mě vytočila a jelo to. Samozřejmě, pokud jsi jí hlídala prcky, je to trochu jiné, ale vždycky záleží, JAK se to tomu druhému podá. Jestli jako výčitka, otázka, rada, nadávka?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
9.1.11 19:09

Nechci po ní vděk,jenom to ne,ale dohodu by dodržet měla a když ji nedodrží,měla by umět nést následky.Když ona potřebovala,vždycky jsem vyhověla.To byla chyba,je důležité umět říct ne.

• Citovat
  • Upravit
1648
9.1.11 19:10

Já už myslela, že by bodla ta troska :wink: , to umí výborně. Kdyby to bylo na zklidnění tak na týden, taky bych brala, jenže oni to zvládají na trvalý režim, pak ho musíš jedině resetovat :lol: :mrgreen: , jinak pak odpovídá jen ano maminko, ano maminko… 8-o výraz očí takovýto 8-o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová