Interval kojení ve 4 měsících

455
25.8.15 20:17

Interval kojení ve 4měsících

Holky, mám 4měsíčního chlapečka. Doted 3.měsíce přibíral až nadmíru dobře…je to krásný faldáček :D Ale na poslední prohlídce nám Mudr. řekla, že přibral hodně malinko, takže za týden jdeme na převážení, jestli se to nesrovná. Do 3.měsíce spinkal skoro celou noc, takže baštil naposledy kolem sedmé a pak až v pět šest ráno. Přes den po třech hodinkách. Ted po tom třetím měsíci baští každé dvě hodinky, ale u prsa je max. pět minut a pak už nechce. V noci se mi začal budit po 4hodinkách a baští tak 10minutek. A díky změně toho intervalu kojení tak malinko přibral. Měli jsme podezření na zoubky, protože hůř spinkal a skoro každý den měl v plínce nakajdíno, ale mudr. to zavrhla. Tak se ptám, zda je ta změna intervalu normál. Vím, že každé miminko je jiné, ale třebas se najde někdo se stejným „problémem“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
brko
25.8.15 20:24

A co se doktorce nezdálo? Změna intervalu je normální.

• Citovat
  • Upravit
455
25.8.15 20:33
@brko píše:
A co se doktorce nezdálo? Změna intervalu je normální.
Že předtím přibíral nadmíru a ted za ten měsíc přibral minimálně. Předtím přibíral kilo za měsíc a ted přibral jen půl kila. Tak mi doporučila příkrmy, ale mě se to moc nezdá v čerstvých 4měsících :-/
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22169
25.8.15 20:56

@rozinka7 V pohodě, netrápila bych se tím. ze začátku děti přibírají hodně. Tedy většinou, moje dcerka naopak nééé, ta dala tak 50-100g týdně. Žádný režim v kojení nemám, hodiny skoro nesleduju. Kojím na požádání nebo prostě nabídnu a uvidím.
Kolik přibral za ten měsíc? Příkrmy bych zkusila až po 6. měsíci.
Edit: už čtu, že přibral půl kila. To je super. Je jinak spokojený? Neřešila bych. Můj osmiměsíční syn přibírá tak stěží 400g měsíčně, ale je v pohodě a zdravý a to je důležité.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
25.8.15 21:05

@rozinka7 Je zcela normální, že děti po 4. měsíci začnou přibírat míň. Syn dával první 4 měsíce taky kilo měsíčně, pak jen půl. Doktorka byla s jeho váhovým přírůstkem zcela spokojená.

Co se intervalu kojení týče, moc bych se v tom nepatlala a kojila dle potřeby dítěte. Kluk se mi kojil po dvou hodinách ve dne, v noci tak jednou a někdy ani to ne, dcera se mi už druhý měsíc kojí asi po hodině a půl přes den, v noci se budí 3×, ale jen jednou opravdu na jídlo. Je spokojená, takže s příkrmy začnu až v 6 měsících. Řídím se tím, že není důležité dítě vykrmovat, ale naučit ho jíst.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3443
25.8.15 21:07

@rozinka7 pul kila za mesic je dobre, zmena rezimu kojeni je normalni, deti si reknou vicemene, vetsinou se samotne kojeni zkracuje (dokazi si vytahnout vic a rychleji). Jestli je spokojenej tak bych to neresila a prikrmy nehrotila ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26295
25.8.15 21:21

@rozinka7 ahoj. Malý bude mít čtyři měsíce. Předchozí tři přibíral přes kilo za měsíc, teď také JEN půl kila :roll: Bála jsem se, co na to dr., ale ten to ani nekomentoval. Podvyživeně fakt nevypadá. Jinak ale intervaly kojení má vesměs stejné…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3332
25.8.15 21:48

A co jako ta doktorka chce? Aby přibíral kilo měsíčně až do roka? To je přece normální, že časem už není přírůstek váhy tak vysoký. A intervaly neřeš, koj podle potřeby.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35029
25.8.15 21:53

Taky bych neřešila, už prostě nebude tolik přibírat :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
brko
25.8.15 23:02

Ze paní doktorku všechny z emimina pozdravujeme. :mrgreen: :jazyk:

• Citovat
  • Upravit
44197
26.8.15 06:49

Je normální, že kojené děti přestanou po několika měsících tak dobře přibírat, jejich váha může i stagnovat.Na kojené děti žádné tabulky nejsou, jen někteří pediatři to pořád nejsou schopni respektovat.

U jedné dcery mi ta váha taky začala stagnovat právě okolo 4 měsíců, snížila si počet kojení a ještě začala kojení bojkotovat(to po pár týdnech přešlo),chtěla pít jen doma, ne mimo domov, ani na návštěvách, ani když jsem s i s ní zalezla mimo rušivé vlivy.Taky se začala víc pohybovat, být aktivnější. Doktorka nic neřekla.

Všechny 4 děti jsem kojila celého půl roku, takže srovnání mám a každé dítě je úplně jiné. Všechny kojené podle své potřeby, jedno měla v půl roce 8,8 kg, druhé lehce přes 6 kg, třetí 6,8 a nemladší 8,3 kg. U toho nejstaršího se přibírání zastvilo až po 8.měsíci, potom na váze téměř stagnoval, druhé dítě bylo drobné a váhové přírůstky menší, ale pravidelné a v rámci normy, dítě bylo spokojené. Třetí přibíralo první 3 měsíce ukázkově, taky samý fald, potom se to zastavilo a v půlroce ji dr. zkonstatovala jako drobnější. A nejmladší má dnes 7 měsíců a stále přibírá, má barokní tvary :mrgreen: Ale navzdory tomu si už 2 týdny sama sedne a postaví se.

Taky bych to vůbec neřešila, nepřikrmovala. Převažování je podle mě naprosto zbytečné, spíš bych pouvažovala, jestli doktorka není ze staré školy. Věk není v tomto směru rozhodující. Máme taky starou mudr.,ale pořád se dovzdělává a vždy, když řešíme nějaký „problém“,bereme to s nadsázkou, řekne mi, co se doporučovalo dřív, co se doporučovalo teď a ať si vyberu, příp. vybereme z toho, co by bylo nejlepší pro nás. Při 3. a 4. dítěti mi řekla, že už mi do kojení a výživy nebude mluvit, že nejdůležitější je zdravé a spokojené dítě a ta doporučení se pořád mění.
Minulá mudr, taky stará(byla jsem u ní rok s nejstarším synem, potom jsme se přestěhovali naštěstí),mi říkala, že doporučuje striktně kojit po 3 hodinách, jinak budu chodicí mlékárna, nic doma nestihnu udělat a v 8 měsících mi řekla, že už by přešla na Nutrilon, že kojení už nemá žádný význam :cert: Samozřejmě jsem to neudělala, ale byly maminky, které to na poradnách stále řešily. Tuto mudr. bych pravděpodobně časem vyměnila, i kdybychom se nestěhovali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
455
4.9.15 10:42
@Jana206 píše:
Je normální, že kojené děti přestanou po několika měsících tak dobře přibírat, jejich váha může i stagnovat.Na kojené děti žádné tabulky nejsou, jen někteří pediatři to pořád nejsou schopni respektovat.

U jedné dcery mi ta váha taky začala stagnovat právě okolo 4 měsíců, snížila si počet kojení a ještě začala kojení bojkotovat(to po pár týdnech přešlo),chtěla pít jen doma, ne mimo domov, ani na návštěvách, ani když jsem s i s ní zalezla mimo rušivé vlivy.Taky se začala víc pohybovat, být aktivnější. Doktorka nic neřekla.

Všechny 4 děti jsem kojila celého půl roku, takže srovnání mám a každé dítě je úplně jiné. Všechny kojené podle své potřeby, jedno měla v půl roce 8,8 kg, druhé lehce přes 6 kg, třetí 6,8 a nemladší 8,3 kg. U toho nejstaršího se přibírání zastvilo až po 8.měsíci, potom na váze téměř stagnoval, druhé dítě bylo drobné a váhové přírůstky menší, ale pravidelné a v rámci normy, dítě bylo spokojené. Třetí přibíralo první 3 měsíce ukázkově, taky samý fald, potom se to zastavilo a v půlroce ji dr. zkonstatovala jako drobnější. A nejmladší má dnes 7 měsíců a stále přibírá, má barokní tvary :mrgreen: Ale navzdory tomu si už 2 týdny sama sedne a postaví se.

Taky bych to vůbec neřešila, nepřikrmovala. Převažování je podle mě naprosto zbytečné, spíš bych pouvažovala, jestli doktorka není ze staré školy. Věk není v tomto směru rozhodující. Máme taky starou mudr.,ale pořád se dovzdělává a vždy, když řešíme nějaký „problém“,bereme to s nadsázkou, řekne mi, co se doporučovalo dřív, co se doporučovalo teď a ať si vyberu, příp. vybereme z toho, co by bylo nejlepší pro nás. Při 3. a 4. dítěti mi řekla, že už mi do kojení a výživy nebude mluvit, že nejdůležitější je zdravé a spokojené dítě a ta doporučení se pořád mění.
Minulá mudr, taky stará(byla jsem u ní rok s nejstarším synem, potom jsme se přestěhovali naštěstí),mi říkala, že doporučuje striktně kojit po 3 hodinách, jinak budu chodicí mlékárna, nic doma nestihnu udělat a v 8 měsících mi řekla, že už by přešla na Nutrilon, že kojení už nemá žádný význam :cert: Samozřejmě jsem to neudělala, ale byly maminky, které to na poradnách stále řešily. Tuto mudr. bych pravděpodobně časem vyměnila, i kdybychom se nestěhovali.

Krásná reakce. Moc děkuju. Mám přesně doma přesně, co popisuješ v prvním odstavci a protože je to moje první kojené miminko, tak jsem z toho rozhozená. Synek potřebuje právě na kojení naprostý klid. Venku a na návštěvách ho nenakojím ani za bohu, takže jsem z toho akorát na nervy, protože cestujeme pořád. O jídlo si přes den nijak významně neříká…jen v noci a to ted ustalo. Že mu dám než jdu spát kolem desáté a budí se až v pět. To je jedinej čas, kdy si celkem hlasitě zanadává. Jinak musím spíš hodně nabízet a to povětšinou nechce, takže jsem se naučila trik, že mu dám dudlíka, pak ho rychle vyndám a místo dudlíka frknu prso :D A to pak normálně jí, ale dělá u toho hroznou rotiku…skrčuje, natahuje nožičky, vykopává, odtrhává se a chechtá, rozhlíží..takže mám od téhle rotiky pěkný ragádičky na obou prsou :-/ Ale přesto všechno stále kojíme. Jen prostě není standartní dítě jako všechny kolem mě, které se uspávají u prsa. Můj chlapeček to uplně nenávidí. Dlouho mi trvalo, proč tak hrozně řve před spaním než jsem přišla po 3měsících na to, že je po koupeli tak unavený, že chce hned spát a nemá náladu na jídlo. Takže krmím před koupelí. Nikdy mi neležel hodinu na prsu, ale maximálně 10minut a to jen v noci, kdy u toho napůl spí. Většinou je max. do pěti minut hotový. To nemluvím o tom, že kojíme maximálně, ale maximálně 6× denně…spíš 5×. Okolí kolem mě nechápe, protože to nikdo nezná…a větší div, že je to řádnej budha…tři bradičky, pořádné bicáčky :D Takže jsem ráda za jakýkoliv příspěvek, který se vymiká „standardu“. Asi už si budu muset zvykat, že moje děti jsou vždy jiné..at jde o jídlo, spánek, povahu, vývoj atd…než 90% dětiček :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová