Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Dobrý večer,
jdu s takovou velmi intimní věci. Snad nebudu ukamenovaná pro trapnost dotazu.
Při včerejší koupeli jsem si nahmatala na konečníku “výrůstek”kůžičku, zduřeninu nevím. Neni tvrdá, nebolí(nijak ji teda nemackam)Vůbec to nebolí když sedím, nemám problém s vyprazdovanim, nemám pocit tlaku, pálení nebo krvácení. Tudíž a proto mi to na hemeroid nesedi. V poledne jsem si ale pro jistotu odbehla do lékárny pro dubový gel.
Nevím jestli je to nová “záležitost”nebo už to mám déle, jen jsem to necitíla ale do skoku mi není.
Představa prokt. vyšetření mi svírá žaludek ![]()
Příspěvek upraven 26.10.23 v 18:53
Máš úzkostnou poruchu, těžko ti budu vyvracet že to nic není.
@Lily-of-the-valley nikdy jsem na ne netrpěla a nebo si nepamatuji. Vtipné je, ze jsem o nich a podologii asi minuly týden četla v časopise u nehtarky. ![]()
@mamule42 nevím,co to je, proto se ptám. Jen mi to na hemeroidy nesedelo.
@ToDe píše:
@Lily-of-the-valley nikdy jsem na ne netrpěla a nebo si nepamatuji. Vtipné je, ze jsem o nich a podologii asi minuly týden četla v časopise u nehtarky.
Asi myslíte proktologii. 🙂
Jinak já měla něco takového dlouhé roky. Nijak jsem to neřešila. Po porodu jsem začala mít takové ty typické potíže spojené s hemeroidy, fakt pro mě velmi neprijemne. Šla jsem k lékaři, ten rekl, ze to prakticky nic není, napsal mi volné prodejny lék a bylo to. Vysetreni provedl rychle a zase tak strašné to nebylo… kor po porodu😅
Přijít tam s vašim problémem, tak asi fakt nebude chápat co tam děláte. Max bych to hlídala. Ale nejsem lékař, můžete tam zkusit aspoň zavolat.
@Lily-of-the-valley
Jezis no jasné!!!co ja to napsala!!!
Ja mám po porodu tři roky, takže tím to nebude. Cetka jsem, ze porod to muže vyvolat.
A zmizelo to? zatahlo se to nejak? mela jste pilulky a nebo masti?
@ToDe 😅 no zmizelo, pak se vrátilo, pak zmizelo…
Predtim jsem zkoušela faktu… a něco dalšího, moc si to nepamatuju. Doktor mi napsal diozene, ale dávkování bylo dost odlišné od letaku, to vám tu nebudu psát. Nejsem odborník a nechtěla bych ublížit.
Nevím ale přesně proč to resite. Kopiruji: “ Vnější hemeroidy se vyskytují u konečníku a projevují se jako namodralé váčky různé velikosti.
Jsou běžnější, z lékařského hlediska méně závažné a mohou se projevit dokonce i u dětí. Vnější hemeroidy zatlačit nejdou, je to vlastně krevní sraženina pod kůží u konečníku, není ji tedy kam zatlačit. Časem se sraženina vstřebá, ale po hemeroidu zůstane vytahaná kožní řasa.”
@ToDe píše:
Dobrý večer,
jdu s takovou velmi intimní věci. Snad nebudu ukamenovaná pro trapnost dotazu.Při včerejší koupeli jsem si nahmatala na konečníku “výrůstek”kůžičku, zduřeninu nevím. Neni tvrdá, nebolí(nijak ji teda nemackam)Vůbec to nebolí když sedím, nemám problém s vyprazdovanim, nemám pocit tlaku, pálení nebo krvácení. Tudíž a proto mi to na hemeroid nesedi. V poledne jsem si ale pro jistotu odbehla do lékárny pro dubový gel.
Příspěvek upraven 26.10.23 v 18:53
Nevím jestli je to nová “záležitost”nebo už to mám déle, jen jsem to necitíla ale do skoku mi není.
Představa prokt. vyšetření mi svírá žaludek
Tak to neřeš, když se ti svírá žaludek z vyšetření. ![]()
@Lily-of-the-valley kožní řasa? já to cítím, jako váček. Nebolestivy, měkký.
Uvidim, zkusim mazat. Zastrkavat nebudu. Nechci to nejak dráždit.
A teď už klid?
Zatím to vnímám, jako esteticky problém. Něco co tam být nemá.
@lucad77 svírá.Představa,jak špulim zadek na pana lekare. Vím, ze to je asi hloupé ale jen na to myslim, stydím se.
Znovu:
Vnější hemeroidy se vyskytují u konečníku a projevují se jako namodralé váčky různé velikosti.
Jsou běžnější, z lékařského hlediska méně závažné a mohou se projevit dokonce i u dětí. Vnější hemeroidy zatlačit nejdou, je to vlastně krevní sraženina pod kůží u konečníku, není ji tedy kam zatlačit. Časem se sraženina vstřebá, ale po hemeroidu zůstane vytahaná kožní řasa.
Tak asi to mas čerstvě.
@lucad77 píše:
Tak to neřeš, když se ti svírá žaludek z vyšetření.
No vzhledem k tomu že je vyšetřená dokonale, tak nevím z čeho se jí ještě svírá žaludek. A pokud není schopna přežít vyšetření zadnice což je otázka pár minut, tak taky nechápu proč to řeší. Já jsem to vydržela a to jsem měla vnitřní trobózky, sakra to byla bolest sem nemohla ani stát ![]()
@Lily-of-the-valley dekuji,nevis, zda li neexistuje něco, čím pomohu vstřebat?