Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
babulka01 píše:
Mně pomohl vždycky Canesten, ale radši zajdi k dr. Jinak taky jsem trpěla hodně na záněty a kvasinky a od té doby, co používám mýdlo Lactacyd na intimní partie, tak mám opravdu klid.
já na NĚ PŘESTALA TRPĚT, KDYŽ MI DR. ŘEKL, že „šmudy“ na ně netrpí, protože asi nevymívají přirozenou mikrofloru, a hlavně nepoužívat žádná mýdla.
myju se jen vodou - denně a řeknu, že od té doby nemám záněty,.
![]()
jinak když už zánět je, neriskovala bych závažnější problém a radši šla zbytečně než pozdě.
přesně!!!! hygiena,to je ono!!!! já jsem trpívala na záněty a furt jsem měla pocit,že nejdůležitější je umývat,umývat,umývat…chyba lávky.já když cítím že na mě opět něco leze,jeden den vynechám sprchování,nebo stačí jen voda bez gelů a mýdel a je klid.vím,že to zní nechutně,ale jinak to prostě nejde.jooo a jinak požívám gel na int.hygienu od avonu s vůní třešnového květu a někdy se stane že cítím svědění,umyju se tím a problém je pryč.a to mi řeklo už moc lidí,myslím o tomto gelu,že jim tak pomáhá.takže můžu jen doporučit
zakladatelka:s vkasinkama běž určitě k mudr.mykozu si můžeš vyřešit doma,ale na kvasinky je třeba antibiotika,nežíkám že vždy,ale pak se ti to může vracet,jak píšeš
pampalini81 píše:
přesně!!!! hygiena,to je ono!!!! já jsem trpívala na záněty a furt jsem měla pocit,že nejdůležitější je umývat,umývat,umývat…chyba lávky.já když cítím že na mě opět něco leze,jeden den vynechám sprchování,nebo stačí jen voda bez gelů a mýdel a je klid.vím,že to zní nechutně,ale jinak to prostě nejde.jooo a jinak požívám gel na int.hygienu od avonu s vůní třešnového květu a někdy se stane že cítím svědění,umyju se tím a problém je pryč.a to mi řeklo už moc lidí,myslím o tomto gelu,že jim tak pomáhá.takže můžu jen doporučitzakladatelka:s vkasinkama běž určitě k mudr.mykozu si můžeš vyřešit doma,ale na kvasinky je třeba antibiotika,nežíkám že vždy,ale pak se ti to může vracet,jak píšeš
proč nechutně??
voda umyje vše jak má a gely jen vysušují a škodí…
To bys i malé cácorce myla lulču intim gelem?
trpívala jsem na kvasinky moc - i 2× do měsíce. Asi za to mohly slipové vložky, protože od té doby, co jsem je přestala používat a nosím jenom bavlněné kalhotky (které ještě žehlím), neměla jsem dobře 2 roky ![]()
jinak na léčbu se mi nejvíc osvědčily boraxové globule, ale budou asi jenom na předpis - ještě mám zásobu v lednici ![]()
fungicidin - malá ne drahá mastička na plísně a kvasinky.Zabírá téměř okamžitě ![]()
Ahoj ja bych radeji na tu gyndu zasla daji ti cipky a me taky tenkrat hodne pomohla koupel v hypermanganu.. vlaznou vodu do lavoru par snitek jen na lehke obarveni vody a oplachnout poradne pulinu ![]()
Canesten, rosalgin a tak, ti pouze uleví a bude se ti zdát, že je to lepší…jenže ono to bude lepší,ale ty potvory se ti zase vrátí. Takže určitě na ulevu dobré, ale zároven to chce opravdu zajít na gyndu. Lékař ti předepíše čípky nebo globule, které ty mršky zahubí a dobrat celé balení!!Ono ti bude (teda mělo by být) dobře už po první aplikaci, ale je treba opravdu vytrvat do konce léčby, jinak se mrchy vrací pořád dokola ![]()
Trpím na kvasinky dosti často. TEd v těhotenství musím zaklepat, že mě otravovaly život pouze jednou a zatím je klid. A jak tu už jedna pisatelka psala, prestala jsem používat intimky a spodní prádlo si taky žehlím. Poradil mi to můj gynekolog, když už jsem vyzkoušela vsechno a zatím je to ted dobré. A taky mají rády sladké a pokud jíš hodně výrobků z mouky…no proste se jich zbavit je docela beh na dlouhou trat. Drzím palce ![]()
Ahojky,
v lékárně kamarádce doporučila magistra probiotika, že taky ovlivňují dost kvasinkové infekce.
U mě po atb. zabral na kvasinky Gynopevaryl na zavádění a krém na okolí ![]()
Ale př. vím, že mamka s tím bojovala dost dlouho. Ono to prý závisí i na imunitě a na stravě - omezit hlavně cukr a sladké.
terisek21 píše:
Ahoj holky,potřebovala bych poradit. Nevím z čeho,ale poslední asi dva roky trpím kvasinkama, ted jsem to dlouho nemela, ale v nedlei jsem sem se koupala v bazenu ve vypujcenych plavkach a od pondělí mě to dole strasně svědilo až bolelo, trochu výtok a jeste par kapek krve, coz me vydesilo tak mi to nedalo a snazila se podívat, ta krev není myslim zevnitr,ale ze stran - a bolí to a stipa kdyz se myju a to ja se sprchuju denne a pouzívam intimní mydla a pouzila jsem i ten jenamazol 2% a nic:-(
nevíte co s tim? ja uvazuju ze zítra zavolam na gyndu a zajdu tam odpo ale nevím jestli to není zbytecne, dneska je to lepsi o trosku
dekuju za rady
chuděrko, vím co prožíváš, já to měla při obou těhu.. výkyv hormonů a jsem v řiti…
zkus se méně mýt.. u mě to bylo z přehnané hygieny a toho, že jsem se sprchovala hodně teplou, ba vařící vodou a to na to dole není nej ![]()
zkus vlažnou vodu a jen jednou denně..
ať si nenarušuješ tu mikrofloru tam.. hodně štěstí a na gyndu zajdi určitě…
Minulý týden mě zaujala v Sama doma reportáž o probiotických tamponech Ellen. Na koupání a prevenci je to asi ideální, nemusí být pouze jako menstruační http://www.lekarna.cz/…normal-12ks/#…
Nečetla jsem všechny příspěvky, jen jsem chtěla napsat mou zkušenost. Taky jsem trpěla leta na mykozu. Je nutné hlavně přežehlovat spodní prádlo, prát ho v octu, vyléčit partnera, který je bez příznaku, ale může přenášet, a taky jíst co nejméně sladkého. To mi mykozu kolikrát rozjelo samo.
A jinak jsem teda i přestala na čas navštěvovat úplně bazény. Jako by mi ta voda nějak vždycky rozhodila PH tam dole, nevím. Pak to naráz ustalo. Chce to celkově zlepšit životosprávu a imunitu. ![]()
holky to o vložkách a hlavně intimkách je pravda, doktorka mi také řekla žer je to s nimi horší než lepší, teď v těhu trpím na jakoby mokrý výtok což je normální, a není ho zase tolik, gynekoložka mi řejkla ať to raději nechám na kalhotkách, že lépe proschnou a je lépe je třeba dvakrát vyměnit.. ono totiž na každe vložce je vespod nepropustná vrstva že.. ta strana která se lepí ke kalhotkácm, soice zabrání ušpinění prádla ale zde je to ráj pro bakterie.. takže jíá nikdy nic nepoužívám, jen měním častěji spodníé prádlo,a Julču si meju normálůně sprcháčem, nebo jen vodou, ale s mytím to nepřeháním a vše je jak má být ![]()
někomu to přijde třeba nehygienické, ale opak je pravdou!!
Jako holyk me tenkrat rekla doktorka, ze holkd nektery zensky na to trpi a doporučila mi jenamazol…dneska je to nejlepsi, zadny vytok atd..jen jsem tam dole pekne odrena tak do nedele vyzkousim nejakou tu masticku co jste tu psali a kdyz se mi to vrati zajdu tam v utery, zatím to vypada dobre, tak snad se to nevrati a budu se mit min …fatk dekuju za rady, to jsem vubec netusila…
ja treba tampony pouzivat nemuzu