Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
zdravím, zkus septonex zásyp z lékárny. svědění může způsobovat opakující se mykóza, zánět pochvy, v neposlední řadě i začínající diabetes.
Mohla by to být plíseň, ta bývá velice odolná, musí se opravdu pečlivě léčit a dodržet postup i po vymizení všech příznaků, jinak se vrací zpět a je odolnější a odolnější ![]()
Když kvasinky se rády vrací
.
Občas se mi to stane, tak mám vyzkoušeno canesten 1 zavést na noc do pochvy a okolí mazat canesten krémem podle potřeby. Do pár dnů je klid. Mně se to třeba spouští při hormonálních výkyvech ve spojitosti se stresem.
Taky mi to přijde jako kvasinky. Mě vždycky doktor při kvasinkách upozorňoval, abych globule dobrala i v případě, že se mi rychle uleví. Jsou to mrchy odolný a zaléčení je občas běh na dlouhou trať.
Držím palce, ať tě to brzo přejde, tyhle stavy jsou k zešílení.
Zkus pít řebříček, ten pomáhá na gynekologické problémy. A taky dost pomáhá sedací koupel z přesličky. Bylinky by ti jako atopikovi snad na kůži neměly vadit (nemám s atopickým ekzémem zkušenosti, tak nevím).
Achjo
Kvasinky jsem nikdy neměla, až v těhu a teď po porodu furt
Doktorka mi tenkrát dala globule dovnitř a ještě krém zvenku…To jsou dva měsíce…
Ještě jsem zapomněla, že jsem kojící.
Děkuji za rady, pospíším na tu gyndu…
Napadlo mě, nepoužíváš parfémované intimky????Já měla půl roku podobný problém-myslela jsem , že taky kvasiny, ale na Gyndě bylo vše o.k.-až mě jednou z čista jasna napadlo, vyměnit intimky-parfémované za normální-ze dne na den to bylo skoro v pořádku-teď jsem bez problémů.......
Akorát mě fakt překvapilo, že jsem je používala dlouho a prostě najednou zničehonic mi začaly vadit
![]()
jo s těma parfémovanýma vložkama mám taky zkušenost, vysadila jsem je a je klid…
Zjistila jsem, že mě dole dráždí, když sním více sladkostí, tak se pak hlídám a na noc mažu canesten krémem
Já si s kvasinkami nejvíce užila v těhotenstí, teď jen občas, canesten mám doma pořád. Občas měl „ze mně“ problém i partner, tak jsme se mazali oba.
Partner je přeléčený taky?
po porodu jsem se s tím taky natrápila. Jinak mě kvasinky vždycky rozjelo to, když jsem jedla hodně moučných jídel. Souhlasím s holkama, že to chce globule dovnitř, jinak se toho nezbavíš.
Koupila bych si něco hned, než půjdeš k doktorovi, v lékárně je toho dost i dovnitř i na ven.
zkus canesten krém, pomáhá, jen se nesmí používat na mokvající ranky.
Díky za názory, nějak se mi ta kvasinka ale nezdá…Mívala jsem je v těhu a svědělo to sice, ale nikdy takhle extrémně a nikdy se mi neudělala ta rudá ložiska…
Manžel přeléčený není - za prvé je to od porodu se sexem dost zoufalý, za druhé používáme kondom…
Můžou ten Canesten kojící?
Anonymní píše:
Díky za názory, nějak se mi ta kvasinka ale nezdá…Mívala jsem je v těhu a svědělo to sice, ale nikdy takhle extrémně a nikdy se mi neudělala ta rudá ložiska…Manžel přeléčený není - za prvé je to od porodu se sexem dost zoufalý, za druhé používáme kondom…
můžou i kojící, já jsem ho používala také při kojení…
Anonymní píše:
Díky za názory, nějak se mi ta kvasinka ale nezdá…Mívala jsem je v těhu a svědělo to sice, ale nikdy takhle extrémně a nikdy se mi neudělala ta rudá ložiska…Manžel přeléčený není - za prvé je to od porodu se sexem dost zoufalý, za druhé používáme kondom…
Ano, mohou. Viz info z příbalového letáku zde: http://www.drmax-lekarna.cz/…g/200mg.html
Ahoj všem.
Už dva měsíce mě trápí hrozné svědění „tam dole“, přesně na stydkých pyskách, hrázi a kolem konečníku…Jsou to červená suchá ložiska.Měla jsem před časem kvasinku, tu jsem ale snad zaléčila, dostala jsem na ty ložiska nějaký krém, nezabral.Vzhledem k tomu, že jsem atopik, doktorka mi řekla zkusit natírat Fucidinem H, co mám na ekzém od kožní…Ten taky nic.Drbu se až do krve, budí mě to dokonce.Nemůžu se ani pořádně vys…, protože se mi ta kůže toaleťákem jakoby potrhá a pak to pálí jak čert…Půjdu na gyndu zas, ale nevíte, co by to mohlo být?
Omlouvám se za detailní popis, jináč to nejde