Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Dennie.Max jj, zdraví až na pooosledním místě, známe to.. Tak at už tě to brzy přestane trápit a hlavně, at už se to nikdy nevrátí!! A nestresuj se, virus herpes právě vylézá při stresu ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj, chci se zeptat, mám svědění ne jako vag. mykozy. Nejvíc mě to svědí jako pod pahorkem mezi pysky v tom ohybu nahoře, místo mi přijde jen drobet začervenalé, někdy je tam takový ty bílý ťupky (vypadá to jako jogurt), ale nejsem si jistá, zda je to od toho, může to být mastička nebo pidikousky wc papíru, protože mi to nedá a když se otírám, tak si to škrábu. Nechce se mi s tím na gyndu, mám zrovna i MS. Nemáte tip, co to je a čím se toho zbavit?
i tohle může být rozjíždějící se mykóza. Zkus nějaký volně prodejný přípravek, Jenamazol, Gynopevaryl nebo tak a mazat, pokud máš partnera, tak mazat i jeho, ať to na sebe nepřenášíte. A neškrábat ![]()
Měla jsem mastičku Fungicidin, ihned mi pomohla od svědění. Jen nevím, jestli je jen na předpis, zkus se optat… ![]()
Mě zabírá toto:
http://www.krasa.cz/…7x7-5-g.html
akutně omývat studenou vodou, někdy intimní ubrousky (ale někdy je to i horší), také to zmírňují mastičky na mykózu.
Globule si můžeš koupit volně prodejné taky.
A nosit bavlněné kalhotky a ideálně ne džíny nebo silonky. A co nejvíc větrat co to jde - třeba doma na ostro…
A když to za pár dní nepřejde, tak k lékaři.
Jo tak to znám, jednou jsem to měla, to mi bylo cca 17 let, takový tvarohovitý to bylo a nemohla jsem to svědivostí vydržet, nakonec jsem se rozškrábala a pro změnu to bolelo
tak to jsou kvasinky - potvory
šla jsem na gyndu a Dr. mi dal do skleničky glycerinový olej a tampóny z gázy, jeden mi vložil dovnitř / to byla úleva, už to nesvědělo ale příjemně chladilo
/ a dva dny jsem se nesměla koupat a tampön dva dny nechat vevnitř
pak přijít na kontrolu. Tampón vyndal, dal nový a pak jsem si to už měnila každý den sama a tim glycerinem potírala i přítele - nyní manžela
když jsem se toho zbavila za týden, za měsíc znovu
a když už jsem tam byla po 4 během půl roku Dr. mi řekl, že je to z přílišné čistoty, že si smeju na pipce ochraný film a pak mě napadnou tyhle potvory, že doporučuje koupat ob den, to mi doporučil i kožař, páč se mi pro změnu udělal bílej flek na zádech a to byla nějaká plíseň - prý kolikrát se koupu a když jsem řekla každý den a v létě jsem ve sprše i 3× - tak mi řekl, že je to tím a světe div se, jeden den jdu do sprchy a druhý se otřu jen žínkou a vodou a od tý doby mám pokoj
. skoro 10 let bez nějakých obtíží - asi budu vypadat jako prase ale malýho taky koupu ob den - doporučovali to v porodnici aby si nesmýval ochraný film z pokožky ![]()
Vaginální mykoza je spíš uvnitř vagíny a na jejích okrajích - tak nahoře mezi pysk, to se mi nezdá… mastičkou na mykozu nic nezkazíš, mazej pár dní a uvidíš, jestli to přejde, kdyžtak příští týden lékaři, ať se to podchytí včas… kdyby to byl genitální opar…
Je dobré přestat jíst sladké, ptž kvasinky žijí z cukru.. a kup si nějaké laktobacily, nejvíce účinné podle mého zkoumání a užívání jsou tyto: http://www.lekarna.cz/…-30-tobolek/?fg=1 jdou koupit i v menším balení.
OBNOVUJI
Omlouvám se za anonym, ale jistě chápete. Manžel koupil domů navoněné toaletní papíry…přisuzuju můj problém jim
![]()
Neskutečné svědění a pálení u čípku a poševního vchodu. Ihned jsem začala mazat klotrimazolem a canestenem. Nepomohlo to.
Druhý den mi málem vytryskly slzy ve sprše- měla jsem pocit, že mám malé stydké pysky odřené a někdo mi na ně nasypal sůl :-/ Tak neskutečně to štípalo ![]()
Dnes jsem začla ještě ke všemu maličko špinit a mám v plánu si vzít vaginální tabletu polygynax a tím moje zásoby končí :-/ Doktor má ještě celý příští týden dovolenou.
Poradíte?? Co se děje?? Jak se toho zabvit? Každý pohyb svědí…
@Anonymní píše:
OBNOVUJIOmlouvám se za anonym, ale jistě chápete. Manžel koupil domů navoněné toaletní papíry…přisuzuju můj problém jim![]()
Neskutečné svědění a pálení u čípku a poševního vchodu. Ihned jsem začala mazat klotrimazolem a canestenem. Nepomohlo to.
Druhý den mi málem vytryskly slzy ve sprše- měla jsem pocit, že mám malé stydké pysky odřené a někdo mi na ně nasypal sůl :-/ Tak neskutečně to štípalo
Dnes jsem začla ještě ke všemu maličko špinit a mám v plánu si vzít vaginální tabletu polygynax a tím moje zásoby končí :-/ Doktor má ještě celý příští týden dovolenou.
pokud by to bylo tím papírem tak to přejde pokud jej přestaneš používat.
A pokud špiníš tak by jsi žádný vaginální přípravky neměla používat. Spíš bych zkusila rosalgin…oplachy ne výplachy.
@Anonymní píše:
OBNOVUJIOmlouvám se za anonym, ale jistě chápete. Manžel koupil domů navoněné toaletní papíry…přisuzuju můj problém jim![]()
Druhý den mi málem vytryskly slzy ve sprše- měla jsem pocit, že mám malé stydké pysky odřené a někdo mi na ně nasypal sůl :-/ Tak neskutečně to štípalo
Zkus gynopevaryl. Je sice dražší, ale zabírá spolehlivě. Naposledy jsem to měla taky tak a tohle zabralo.
@Anonymní píše:
nikdy nepozivej barevne a navonane papiry…my meli s Lidlu a byl to taky mazec- ![]()
@Catus píše:
Zkus gynopevaryl. Je sice dražší, ale zabírá spolehlivě. Naposledy jsem to měla taky tak a tohle zabralo.
Neeeeeeee, jen ne gynopevaryl :-/ Ten jsem si jednou koupila a myslela jsem, že mi vypálí díru
Příšerně to pálilo.
@KamisB píše:
pokud by to bylo tím papírem tak to přejde pokud jej přestaneš používat.
A pokud špiníš tak by jsi žádný vaginální přípravky neměla používat. Spíš bych zkusila rosalgin…oplachy ne výplachy.
Já právě gynopevaryl dostala od gynekologa na svědění, když jsem měla menstruaci. Ríkal, že v pohodě můžu použít i při MS…
Mas to zrejme podrazdene a kdyz si na to das dalsi pripravky, zhorsis to. Oplachovala bych to vicekrat denne jen cistou vodou a vzala si neco na alergii celkove (xyzal nebo neco jineho).
@Anonymní píše:
Neeeeeeee, jen ne gynopevaryl :-/ Ten jsem si jednou koupila a myslela jsem, že mi vypálí díruPříšerně to pálilo.
Aha, tak mně to pomohlo
Asi budeš muset poptat něco teda v lékárně.
Anonymni- jako akutni pripaf te musi vzit kazdy gyndar. Takze zajdi k dr., rekni jaky mas problem a ze tvuj dr. ma dovolenou a nemusis na sobe nic testovat.