Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Opar??
Kde bych k němu přišla? Nebo za genitální opar může stejný vir, jakoza opar na rtu?
Rozhodně to budu sledovat a kdyby se to rozrostlo, tak chtě nechtě se asi na tu gyndu vydám ![]()
@Anonymní píše:
Opar??![]()
Kde bych k němu přišla? Nebo za genitální opar může stejný vir, jakoza opar na rtu?
Rozhodně to budu sledovat a kdyby se to rozrostlo, tak chtě nechtě se asi na tu gyndu vydám
přijít k němu můžeš kdekoli na cizím wc… ale ani to ne… opar může v těle „spát“ a při oslabení nebo únavě se vyrazí… je jedno jestli na rtech nebo na genitáliích…
Holky měním výpověď. Jak jsem si přes den myslela, že mám čirý výtok (podle toaleťáku), tak jsem se ještě jednou překontrolovala a ze vnitřku (né, že by to vyloženě vytékalo) jsem objevila bílé lepkavé hrudky… Vidím to na kvasinky, ach jo ![]()
Každopádně všem vám moc děkuji za ochotu
![]()
@Anonymní píše:
Holky měním výpověď. Jak jsem si přes den myslela, že mám čirý výtok (podle toaleťáku), tak jsem se ještě jednou překontrolovala a ze vnitřku (né, že by to vyloženě vytékalo) jsem objevila bílé lepkavé hrudky… Vidím to na kvasinky, ach jo
Každopádně všem vám moc děkuji za ochotu![]()
pořád lepší než opar… přeji rychlé a úspěšné vyléčení ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj všem.Už dva měsíce mě trápí hrozné svědění „tam dole“, přesně na stydkých pyskách, hrázi a kolem konečníku…Jsou to červená suchá ložiska.Měla jsem před časem kvasinku, tu jsem ale snad zaléčila, dostala jsem na ty ložiska nějaký krém, nezabral.Vzhledem k tomu, že jsem atopik, doktorka mi řekla zkusit natírat Fucidinem H, co mám na ekzém od kožní…Ten taky nic.Drbu se až do krve, budí mě to dokonce.Nemůžu se ani pořádně vys…, protože se mi ta kůže toaleťákem jakoby potrhá a pak to pálí jak čert…Půjdu na gyndu zas, ale nevíte, co by to mohlo být?
Omlouvám se za detailní popis, jináč to nejde
Mám takřka stejný problém jako výše uvedená citace. Můj problém, ale začal již už ořed dvěma lety. Nejdříve mě svědila hráz a konečník. Hygienu dodržuji striktně a tak pro mě byl tento problém velice nepříiemný s kýmkoliv řešit. Navštívila jsem svého obvodníh lékaře, chirurcgii, odbornou kliniku v praze a kožní. Nikdo nevěděl co mi je. Hemoroidy a jina onemocnění konečníku byly vyloučeny. Dostala jsem mnoho mastiček plných kortikoidů, které nadále nechci používat, jelikož jsou velmi nezdravé. Do toho všeho se mi svědění začlo posouvat i k pochvě. Zvláštní je, že někdy mám od těchto příznaků na cca měsíc či dva pokoj a pak se vše vrátí. Nyní mě svědí nejen konečník a hráz, ale také malé a velké stydké pisky. Nejhroší je svědění, když jdu spát a v průběhu noci. Přes den ale mývám také návaly svědění a pálení. Jsou to doslova záchvaty, které bývají až bolestivé (zřejmě kvůli podáždění a přrecitlivělosti kůže). Můj problém se vlěče už strašně dlouho a čím dál tim více se zhoršuje. Nemohu vést plnohodnotný život. Bojím se někam odcestovat atd…
Ještě musím podotknout, že jsem přesvědčena o tom, že se nejedná o kvasinkovou infekci. Nemám žádné výtoky a můj problém začal u konečníku,
Nechci už dále chodit po doktorech, kteří mi pouze napíšou další mastičku, která mi dochvilně „oblbne“ kůži a můj problém se bude tvářit na pár dnu jako vyřešený. Je to pouze záplatování problému, ale vubec se neřeší jeho příčina.
Zkouším také alternativní léčbu, ale zatím jsem nepřisla na nic co by mi zabralo na 100%.
Ocením jakoukoli radu, či připoménku.
Předem děkuji.
@jana1234567 Tak nemusíš zavrhovat kvasinky či jinou mykózu, nemusí být uvnitř pochvy, může být i zánět vnějších genitálů a okolí… A protože to netrápí pochvu, tak není výtok
Samozřejmě to taky může být třeba nějaký ekzém, alergie. Zkus se ještě poradit na gynekologii.
Ještě mě tak napadlo, nemůžeš mít roupy? ![]()
Zkus dát na vložku jogurt z lednice bílý s živou kulturou, né jen že příjemně ochladí, ale není to lék. což je super, prasklinky se mohou objevit, právě při mikóze. opatrně s léky, ať si to nezvykne a ať vám to pomůže. Rosalgin má v sobě totiž analgetikum, které umrtvuje to pélení.
@jana1234567 píše:
Mám takřka stejný problém jako výše uvedená citace. Můj problém, ale začal již už ořed dvěma lety. Nejdříve mě svědila hráz a konečník. Hygienu dodržuji striktně a tak pro mě byl tento problém velice nepříiemný s kýmkoliv řešit. Navštívila jsem svého obvodníh lékaře, chirurcgii, odbornou kliniku v praze a kožní. Nikdo nevěděl co mi je. Hemoroidy a jina onemocnění konečníku byly vyloučeny. Dostala jsem mnoho mastiček plných kortikoidů, které nadále nechci používat, jelikož jsou velmi nezdravé. Do toho všeho se mi svědění začlo posouvat i k pochvě. Zvláštní je, že někdy mám od těchto příznaků na cca měsíc či dva pokoj a pak se vše vrátí. Nyní mě svědí nejen konečník a hráz, ale také malé a velké stydké pisky. Nejhroší je svědění, když jdu spát a v průběhu noci. Přes den ale mývám také návaly svědění a pálení. Jsou to doslova záchvaty, které bývají až bolestivé (zřejmě kvůli podáždění a přrecitlivělosti kůže). Můj problém se vlěče už strašně dlouho a čím dál tim více se zhoršuje. Nemohu vést plnohodnotný život. Bojím se někam odcestovat atd…Ještě musím podotknout, že jsem přesvědčena o tom, že se nejedná o kvasinkovou infekci. Nemám žádné výtoky a můj problém začal u konečníku,
Nechci už dále chodit po doktorech, kteří mi pouze napíšou další mastičku, která mi dochvilně „oblbne“ kůži a můj problém se bude tvářit na pár dnu jako vyřešený. Je to pouze záplatování problému, ale vubec se neřeší jeho příčina.
Zkouším také alternativní léčbu, ale zatím jsem nepřisla na nic co by mi zabralo na 100%.
Ocením jakoukoli radu, či připoménku.
Předem děkuji.
měla jsem to taky, po 7 letech mi konečně někdo pomohl mám alergii na konzervační látku Methylisothiazolinone a metyloizotiazolinon pokus se mu vyhnout nabo udělat na kožním testy. Jmenuje se to kathon CG, ale na kosmetice je ten dlouhej název… je jen v tekutých věcech, téměř ve všem… někdy se mi svědění vrátí, gyndr mi napsal Cytéal a od té doby je to super. někdy se mi to vrátí, ale vozím to sebou, kdyby něco!
Děkuji mockrát za radu!!!
Zrovna před měsícem jsem byla na testech na alergie na kožním. Také mi zjistili alergii na kathon CG, tak to vypadá, že máme opravdu stejný problém.
Na kožním mi dali papírek, na kterém jsou uvedena Synonyma Kathonu CG. Mimo dvě synonyma kathonu CG, které jste výše zmínila (Methylisothiazolinone a metyloizotiazolinon) jich je spoustu dalších: (Kathon 886, nebo MW, nebo UT, nebo LX, nebo WT, nebo DP, Parmentol A23, DF 12, DF 18, DF 35, K 49, K 50, Acticide, Algucide, Amerstat 250, Euxyl k 100, Fennosan IT 21, GR 856 Izolin, Grotan K, Mergal K 7, Metat GT, Metatin GT, Mitco CC 31 L, CC 32 L, MX 323, Parentol, Piror P 109
Myji se vetšinou šamponem, který tuto látku v sobě nemá. Dále občasně používám Lactacyd pro intimní hygienu. Jinak veškerým tekutým mýdlům se vyhýbám. V makeupu, který požívám není také tato látka uvedena ve složení. Kde se dále s touto látkou mohu setkat?
Předem děkuji za odpověď.
@jana1234567 óooo no to jsem myslela. Je právě i v intim gelech bacha na DOVE tam je hodně používám proto niveu, ale nivea do sprchy to zrovna má, bacha na ni. Kromě Jaru to mají všechny mycí i čistící prostředky, pur! A jiné bacha i na tekuté prací prášky a od doby kdy vím že mám alergii nepoužívám žádné aviváže, hlavně kůli kalhotkám, i některé vlhčené ubrousky, takže se po použití wc musím umývat. A i dokonce v náplni do řasenky od Reginy. Vyhýbám se i tekutým mýdlům, hodně je to v těch levnějších. takže o5 kupuji niveu. Ty synonima se moc nevyskytují, teda aspoň jsem ty ostatní názvy nikde neviděla jen ty dva veliké. Já mám kombinovanou alergii i na kovy a formaldehyd takže pro mě je i tabu stíny od těmiků většinou mi otečou oční víčka. Nech si na svědění předepsat xyzal na alergii popřípadě použij fenistil kapky. na kůži mám krém do kožní a na tu pipču mi nejvíc pomáhá ten cyteal. Bohužel jsem 7 let chodila po gyndách že mě svědí, ale nic ve stěrech, presto mi vždy něco napsal, a teď to kůli tomu že jsem to používala naprosto zbytečně mě svědí i tyto léky. smůla no!
Kdybys objevila nkde Kathon cg někde kde jsem neuvedla budu ráda za info… když jsem šla poprvé nakoupit kosmetiku, byla jsem v obchodě asi dvě hodiny.
Ahoj prosím o radu, ![]()
mám po první menstruaci od porodu a od té doby mám svědění a pálení
zkoušela jsem Rosalgin, Imazol a Clotrimazol masti a žádná veliká úleva. Nemáte někdo vyzkoušené nějaké čípky nebo něco co by pomohlo? Ještě to chci zkusit vyléčit „sama“ jinak pomažu na gyndu.. díky za rady ![]()
Měla jsem podobný problém při začátcích s kalíškem. Pomohl mi Gynopevaryl. Mám ho neustálě v lednici. Pěkně vychlazený poskytne patřičnou úlevu ![]()
@berusa.m já to mám zase od tamponu - ke konci už mně svědila ta šňůrka
děkuju zkusím, snad pomůže ![]()
Multi Gyn Flora plus, drahé, ale účinné. Doporučila mi to moje gyndařka, s tím, že to používá i ona. Vyzkoušela jsem a fakt pomáhá.
A neni to opar? Jednou se mi udelala malinka prasklinka a svedila a za par dni az bolela a byl to opar. Mela jsem ho na rtu a neopatrnosti si ho prenesla dolu… Nevim… Ale s tim jsem pak skoncila u lekare, sliznice je totiz hodne tenka a hrozi riziku nakazy na okolni steny a to je potom hodne bolestive…
Pokud se to bude rozrustat a i trochu bolet, honem k lekari!