Intolerance? Alergie? Co s tím?

Anonymní
23.9.17 19:45

intolerance? Alergie? Co s tím?

Ahojky holky, prosím o zachování anonymu, je to pro mě velmi citlivé a uvádím osobní informace.
Jsem 18 měsíců po porodu, od té doby mám stále problémy, které se zhoršují. Teď jsem vyšetřována na imunologii, kdy mi byla potvrzena candida a porucha buněčné imunity. Přes nasazenou zdravou stravu (předtím jsem byla oteklá, šílená chuť na sladké atd) a velké zhubnutí (hlavně zhubnutí otoků), tak mi pořád nebylo dobře. Musela jsem začít užívat i AD (slabší, ale i tak).. Byla jsem u své lékařky, které mě zaslala ještě na jinou imunologii do Prahy. Tam se to paní také nezdá a nezdála se jí porucha buněčné imunity (ve výsledcích bylo něco špatně a první imunolog to vyhodnotil takto), ale více to nekomentovala s tím, že až se zdravím (byla jsem nachladlá) tak půjdu na testy z krve. Bude mi odebrána i testy na intoleranci. Když sem vysadila pšeničnou mouku a cukr, tak mi byla relativně dobře, hůř snáším teplo, nevím proč… V létě sem kolikrát byla na omdlení, ale nějak jsem to ustála. Byli jsme u moře, kde se mi po chvíli v horku udělalo strašně zle, zase ten stav na omdlení a strašná bolest na hrudi (bolí mě na hrudi dlouhodobě, ale spirometrie jak po zánětu, ale nic vážného, spíš nic a rentgen OK)… Je to zničující. Teď tedy jím normálněji a svědí mě oči, najednou nachlazení, ale zase bolesti šílené na hrudi, teď už bych řekla, že nachlazená nejsem, ale mám takovou divnou rýmu, takovou spíš vodovou a pořád kašlu. Něco mě v krku šimrá.. Nejhorší je ta bolest na hrudi, dneska mě dokonce na levé straně jakoby píchalo, jako kdyby mi tam někdo bodal nůž. Jsem totálně unavená, mám problém cokoli udělat a jsem s toho hotová. Ráda bych od pondělí najela na to, že snad pomalu všechno vysadím (jídlo), protože tohle se fakt nedá… Mám to nějak řešit? Já teprve teď půjdu na ty testy a pak se budu k ní objednávat, takže se něco dozvím až za dlouho. Všude mám modřiny, na nohou mám obrovské modré modřiny a mám je i na rukou. Fyzicky se vůbec necítím dobře. Funguji tak, že si dá ráno něco na výdrž, je to děs, ale musím fungovat, mám malé dítě a domácnost… Ráda bych si tu postěžovala, ani nevím co čekám za odpovědi, ale jsem už zoufalá…

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
23.9.17 19:48

Teď to po sobě čtu a děs :zed: Omlouvám se…

• Citovat
  • Upravit
315
23.9.17 20:54

Krevní obraz předpokládám dělali, ale nechybí ti železo? To by sedělo k té únavě a modřinám. :think: Jinak pokud myslíš, že je to stravou, dieta by mohla napovědět. Nejčastěji to bývá mléko nebo vejce a pokud jsi měla ve střevech candidu, je možná i dočasná intolerance laktózy. Eliminační dietou jsem si prošla a můžu říct, že to je teda pro tělo i psychiku dost zátěž. Nemohou ty potíže být třeba toho psychického původu, nebo dokonce vedlejší účinek AD? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.9.17 21:46

Ahoj. Ja také anonymně. Měla jsem podobně problémy a u mě za tím byla z 90 % psychika. Píšeš že bereš AD, co na to ten psychiatr, co ti je predepsal? Mohla by jsi zkusit ve chvíli, kdy je ti blbě (to pichaní na hrudi), si vzít lexaurin, pokud by se ti udělalo lip, viděla bych to na tu psychiku. Jinak jsi v pohodě? Neměla jsi těžký porod nebo tak? Osobně bych se vykaslala na potravinové intolerance, neřešila diety a snažila se psychicky dat dohromady. Jinak mě pak ještě našli streptokoga v plicích a brala jsem na to speciální atb (přišli na to rozborem sputa, možná zkus si nech ať udělat). Myslím tedy to muže mít celkem banální fyzickou příčinu a psychicky to je hodně zvelicene - to nemyslím vůbec zle. Znám to, nejde to ovlivnit. Ať jen brzo lip. (Omlouvám se za čárky, píšu na mobilu.)

• Citovat
  • Upravit
24.9.17 08:13

Zkuste probiotika proti Candidě, prodávají se v lékárně. Pokud vám byla zjištěna Candida albicans, spolu s dietou to může pomoci. Navíc pravidelný pohyb, případně rehabilitace páteře, by vám mohla pomoci. Bolest na hrudi může být i od páteře. Nechte si též vyšetřit z krve hormony štítné žlázy. Bohužel je tu obrovské procento žen, které s ní má problém a některé vaše příznaky se vyskytují i u problémů se štítnou žlázou.

Zkuste objevit ve svém okolí nějaké aktivity, které by vás zaujaly, abyste se tak nezabývala fyzickými potížemi. Čím více na to člověk myslí, tím to zpravidla bývá horší. Když budete spokojenější, tak se to i příznivěji odrazí na zdravotním stavu, rovněž pomůže i nějaký fyzický pohyb, který zlepší vaši kondici i psychiku. Zkuste přemýšlet, co by vás bavilo a nejméně vám vadilo. Co třeba plavání?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.9.17 09:06

@Loudy moc děkuji za příspěvek :)
krevní obraz dělali a vždy mi dali magnezium, takže to může být ono? Jinak vše v pořádku.
Ad beru pár měsíců a ty mi naopak pomohly… Já měla dříve candidu než tedy jsem začala užívat ad a tohle (ten pocit na omdlení) bych řekla, že se mi objevil až už sem nějakou dobu ad brala, tak nevím :nevim: Já se nebráním tomu, že by to mohlo být psychického původu, ale ad jsem začala brát až po roce cca co jsem měla obtíže a cítila jsem, že spíš než že by mi pomohly po té psychické stránce, což asi taky, ale říkala jsem své psychiatričce, že hned od prvního dne mi bylo líp a on říkala, že ty ad mi mohly také posílit imunitu a proto se mi s tím lépe bojovalo. :nevim: sama říkala, že ad začnou působit až po jaké době těch vedlejších účinků. Já bych spíš fakt řekla, že je to tím jídlem, protože když jsem pomalu jen na zelenině, tak mi je dobře, něco si dám a mám druhý den špatnou náladu a je mi dost zle.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
24.9.17 09:10
@Anonymní píše:
Ahoj. Ja také anonymně. Měla jsem podobně problémy a u mě za tím byla z 90 % psychika. Píšeš že bereš AD, co na to ten psychiatr, co ti je predepsal? Mohla by jsi zkusit ve chvíli, kdy je ti blbě (to pichaní na hrudi), si vzít lexaurin, pokud by se ti udělalo lip, viděla bych to na tu psychiku. Jinak jsi v pohodě? Neměla jsi těžký porod nebo tak? Osobně bych se vykaslala na potravinové intolerance, neřešila diety a snažila se psychicky dat dohromady. Jinak mě pak ještě našli streptokoga v plicích a brala jsem na to speciální atb (přišli na to rozborem sputa, možná zkus si nech ať udělat). Myslím tedy to muže mít celkem banální fyzickou příčinu a psychicky to je hodně zvelicene - to nemyslím vůbec zle. Znám to, nejde to ovlivnit. Ať jen brzo lip. (Omlouvám se za čárky, píšu na mobilu.)

děkuji moc. Mám itakem 10. Když už se mi to stalo, tak v době, kdy se cítím psychicky úplně nejlépe… Já denně (skoro, teď sem byla nachlazená) cvičím, byli jsme teď na dovolené, kdy mě přítel požádal o ruku a cítím se dobře, ale vždycky mi to zkazí něco takového :-/… Děkuji moc. Chápu, klidně můžu mít nějakou prkotinu, je tedy pravda, že teď jsme nemocný a doma ležíme (nebo já už ne, ale syn ano) a víc na to myslím, tak je to asi horší, ale já se snažím i cvičit a naopak s tím sama bojuju a přesto pořád něco plánuji a těším se, ale vždycky mi to zkazí, že mi je blbě :-/.. Hlavně, že je ti lépe a moc děkuji…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
24.9.17 09:18

@Swami Harashimi Moc děkuji. Prošla jsem si celkovými testy a to i hormonálním a bylo vše v pořádku. Lékaři si také mysleli, že to bude štítná žláza. Probiotika koupím, děkuji moc. Pátěř by to klidně být mohla, zkusím se poradit s lékařkou.. Jinak mě hrozně baví běhání, běhám krom těhotenství několik let, ale jak mi teď dělalo špatně to teplo, tak sem v létě neběhala a dělala něco jiného. Po dovolené jsem se vrátila k běhu, protože je na to pro mě ideální počasí a bohužel jsem lehla… Ale přijde mi, že ty plíce jsou více ´´náchylnější´´ nevím jak to popsat.. Už po druhé mě skolil běh, kdy se trochu ochladilo a bolí mě to tam tak nějak vždy stejně. Jinak jsem psala holkám výše, cvičím skoro denně a to hlavně, protože mě to fakt baví. Když se necítím nebo jsem nemocná, tak samozřejmě vynechám, ale vzhledem k té únavě vydržím jen 30 min crossový trenažer a někdy ještě domácí posilování… Na dovolené jsem chodila na přístroje do fitka. Já si fakt po těch měsících co tohle mám, upřímně myslím, že je to fakt z jídla. Ale bohužel nemohu přijít na to z čeho… Vím, že mi hodně vadí cukr, stačí málo a bolí mě hlava. Jedno jsem dala po ráno více mléčných výrobků a proteinu, poté sem měla problémy s pocity na omdlení, tak sem si myslela, že to bude laktoza, ale pak už sem ji zase snášela v pohodě. Když jím fakt pomalu jen zeleninu a to pár dní, tak mi je nádherně, ale několik měsíců co jsem vysadila absolutně cukr a to i ovoce, krom zeleného jablka, vysadila jsem pšeničnou mouku a hodně jsem omezila i přílohy a to mi bylo o hoooooodně lépe, ale takto se fakt nedá vydržet dlouhodobě a já to vydržela 3 měsíce. Teď jím relativně normálně, ale stále zdravěji a mám šílenou bolest hlavy a ještě tu únavu a jiné, které jsem psala… Musím se zase donutit do striktnějšího jídelníčku, ale je to pro mě už těžké.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
24.9.17 09:31

@Loudy té intolerance laktozy se dost obávám, protože sem kolikrát na to měla podezření. Jím hodně mléčných výrobků nebo výrobků, kde je laktoza :(

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí

K2 Complex