Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Dobrý den, máte prosím někdo zkušenosti s periferním vestibulárním syndromem/atakou? Zajímalo by mě, jestli víte, co Vám to způsobilo, za jak dlouho se Váš stav vrátil do normálu a jestli a případně za jak dlouho se Vám to vrátilo.
Mám BVPP, způsobují mi to prý krystalky v uchu, špatně se přesypou. Takový ten větší „záchvat“ někdy i celý den, rozhodně v řádu hodin. A pak postupné doznívání. Ale cvičila jsem půl roku nějaké ty cviky a je to hodně lepší.
@vokishka píše:
Mám BVPP, způsobují mi to prý krystalky v uchu, špatně se přesypou. Takový ten větší „záchvat“ někdy i celý den, rozhodně v řádu hodin. A pak postupné doznívání. Ale cvičila jsem půl roku nějaké ty cviky a je to hodně lepší.
také ho mám. Dr mě poslala na MR. Můžu se zeptat kdy Vám to odeznělo, příp. jestli víte co to způsobilo? to jsem se nedozvěděla. díky
@Aandy píše:
také ho mám. Dr mě poslala na MR. Můžu se zeptat kdy Vám to odeznělo, příp. jestli víte co to způsobilo? to jsem se nedozvěděla. díky
asi vás moc nepotěším. Nezbavila jsem se toho. Půl roku jsem cvičila ty hnusné cviky v naději, že budu mít klid. Vydrželo mi to pár měsíců a je to zpět.
@vokishka píše:
asi vás moc nepotěším. Nezbavila jsem se toho. Půl roku jsem cvičila ty hnusné cviky v naději, že budu mít klid. Vydrželo mi to pár měsíců a je to zpět.
Ani se nezjistilo co to způsobuje? A máte na to nějaké prášky?
@Aandy píše:
Ani se nezjistilo co to způsobuje? A máte na to nějaké prášky?
způsobuje to právě to přesypání krystalků. A nic na to není.
Dr mě napsala betaserc, ale po tydnu užívání nevidim žádné zlepšení
už z toho začínám šílet. jaké cviky vám pomohly?
@Aandy cviky mi dal přímo doktor, ale nepomohlo to na moc dlouho a jsou to hnusné cviky, někdy jsem po nich i zvracela.
Mě štve, že nevím jak jsem k tomu „prisla“ pořád hledám po netu, abych se dozvěděla víc. To máš ty stavy už jak dlouho?
To je zřejmě bez příčiny, prostě to tak je. Mám to tak 7 let, možná i déle.
@vokishka Ježíš to je hrozný. A po jak dlouhé době se to vrací? Já mám tyhle stavy už celý leden a pokračuje to vesele dál ????
@Aandy je to jak kdy. Měla jsem problémy v podstatě celý prosinec, teď v lednu mám klid. Ale nikdy nevím, s čím se vzbudím. Teď v poslední době převažují naštěstí lehké závratě, které jsou nepříjemné, ale můžu fungovat, nezvracím při každém pohybu.
Tak to si teda taky užíváš
já teda nezvracim, ale mívám ty závratě. A přesně jak píšeš, nevím kdy přijdou, s čím vstanu ???? chjo čím jsme si to zasloužily ????
Ahoj holky, také to mám, poprve cca před 2 měsíci mě to zkolilo, skončila jsem v nemocnici po 4 dnech mě pustili a ještě 10 dní jsem chodila na kapačky. Beru Betahistin, stále mám potíže, né tak intenzivní, ale nejsem rozhodně ve své kůži..někdy je mi lépe, někdy hůř, ale je to hrozný. Asi po měsíci, když se mi to nelepšilo, tak jsem šla na ORL do Vinohrad, tam mě prohlédli a řekli mi, že to od ucha nemám a poslali mě na neurologii. Tam mi mladdej doktůrek řekl, že to od ucha mám a že mám pomalu vysadit léky. Tak jsem začala vysazovat ale mezitím mě chytil zánět dutin a šla jsem ke svému ORL doktorovi, to je fakt zlatej doktor, všechno jsem mu řekla a on mi řekl, že prášny vysadit nesmím, že je to běh na dlouhou trať, že začínají pomáhat až po několika týdnech a je to opravdu na měsíce/roky…rozčílil se, jak mě mohli na Vinohradech říci, abych vysadila, když ty prášky jsou prý jediné, co na to zabírá…takže nyní beru 3 denně a uvidím, chci také objednat na tu MR. Jsem z toho ale nešťastná, bojím se, aby se mi to neopakovalo, přišlo to strašně rychle, nebylo mi nic a najednou se mi začala motat hlava a za 10min už jsem se nemohla zvednout z postele, peklo…jak to probíhalo u Vás? a zlepšilo se to už trochu?
@Konvalinka11 zajimavy,mne ty prasky na to nepomahaji a doktor rikal, ze na to ani nejsou, pokud je to presypanim krystalek. A poznat se to da velice jednoduse, dojtor udela nejaky ten pohyb hlavou a podle oci to pozna. Existuje prave i neco, co by ti melo pomoct pri akutnim " zachvatu", udelaji to polohovanim.