Lupénka ve vlasech

Anonymní
23.9.17 11:28

lupénka ve vlasech

Setkal se někdo s lupénkou ve vlasech? Bojuju s tím asi rok, kožařka mi napsala mast, kterou vtírám do vlasové pokožky a nechám 5 hodin působit, poté umyji dehtovým šamponem. Bohužel výsledek je nulový. Zkoušela jsem dost šamponů na lupy, seboreu od různých značek a nic mi nepomáhá. Má někdo podobnou zkušenost? Co ještě může pomoci?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3359
23.9.17 11:38
@Anonymní píše:
Setkal se někdo s lupénkou ve vlasech? Bojuju s tím asi rok, kožařka mi napsala mast, kterou vtírám do vlasové pokožky a nechám 5 hodin působit, poté umyji dehtovým šamponem. Bohužel výsledek je nulový. Zkoušela jsem dost šamponů na lupy, seboreu od různých značek a nic mi nepomáhá. Má někdo podobnou zkušenost? Co ještě může pomoci?

Nezkoušela jsi šampon nizoral? Kamosce zabral… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.9.17 12:02

@MarieP, tak ten jsem ještě nezkoušela, i když, už jsem nedávno koukala na heurece, kde se dá sehnat nejlevněji ;)

• Citovat
  • Upravit
Ou
24138
23.9.17 12:11

Nizoral je antimykotikum -tedy funguje na problémy způsobené přemnoženými kvasinkami.

jakou mast vám kožařka napsala? Trpíte lupenkou -tedy systémovým autoimunitím onemocněním a nebo vám šupinatí pokožka hlavy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3359
23.9.17 12:21
@Anonymní píše:
@MarieP, tak ten jsem ještě nezkoušela, i když, už jsem nedávno koukala na heurece, kde se dá sehnat nejlevněji ;)

To co píše @Ou je pravda. Kamarádce to pomohlo, ale je dost možné, že měla špatně stanovenou diagnózu… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.9.17 12:24

@Ou Lékařka mi jezdila jakousi sondou po pokožce hlavy a říkala, že je to něco mezi dermatitdou a lupénkou, ale, že se klaní k té lupénce a časem mi udělá i rozbor těch lupů, nebo čehosi…, ale jakmile se češu padají ze mě i 1/2 centimetrové kousky a nechávám za sebou děsný bordel, stačí se jen pohnout a sype se to ze mě :D, pokožka hlavy mi i mokvá, dělají se strupy a boláky. Ta mast je dělaná v lékárně, nevím složení, ale má to jakoby odmočit a změkčit ty lupy a tím dehtovým šamponem se to má pak vymýt…

• Citovat
  • Upravit
8397
23.9.17 12:25

Je to drahý jak bejk, ale funguje. Alespoň u nás s tím máme výborné zkušenosti.

Dr. Michaels. Radši si kup menší balení, ať vidíš, jak funguje. A URČITĚ dodržuj předepsaný postup, i když se ti to bude zdát zbytečné? :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.9.17 12:27

Ja mam lupenku spíš po těle. Zabrali mi ale na vlasy když sem vynechla veškerou kosmetiku- balzám, tužidlo, lak a používala jen šampon z lidlu modrý proti lupům

• Citovat
  • Upravit
8397
23.9.17 12:27
@Anonymní píše:
@Ou Lékařka mi jezdila jakousi sondou po pokožce hlavy a říkala, že je to něco mezi dermatitdou a lupénkou, ale, že se klaní k té lupénce a časem mi udělá i rozbor těch lupů, nebo čehosi…, ale jakmile se češu padají ze mě i 1/2 centimetrové kousky a nechávám za sebou děsný bordel, stačí se jen pohnout a sype se to ze mě :D, pokožka hlavy mi i mokvá, dělají se strupy a boláky. Ta mast je dělaná v lékárně, nevím složení, ale má to jakoby odmočit a změkčit ty lupy a tím dehtovým šamponem se to má pak vymýt…

Na každého funguje něco jiného. Na druhou stranu buď ráda, že ti rovnou nenapsala kortikoidy.

Neškrábat!!! Nestrhávat!!! Mokvá ti to proto, že si to rozrýváš".

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4201
23.9.17 12:36

Zakladatelko, jaký dehtový šampon máš na mysli?
Já používala Mediket Ictamo a docela pomohl. Měla jsem taky mokvající místa.

Teď používám Eucerin na mastné lupy (je určen i na seboreu) a taky se mi zdá fajn.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
23.9.17 12:48

Zašla bych si k ní pro kortikoidy a nechala to zklidnit, podle toho co píšete, tak to co vám napsala nezabírá a zánět je docela silný. Nejspíše to bude nějaká mast s kys. salycilovou ta jednak změkčuje a druhak tlumí zánět a dehotvý šampon je taky dost účinný. Ale podle všeho to chce silnější zbran. Jedna kortikoidová kůra je imho vtomhle případě na místě.

A posléze zcela minimalizovala používanou kosmetiku na hlavě.

Překvapivě dobře funguje mytí vlasů žitnou moukou - umylo to i moje extrémně husté a dost dlouhé vlasy. (moc jsem tomu nevěřila, ale funguje to a dokonce se dá i docela dobře smýt z té hlavy. Mnohem lépe, než když člověk peče žitný chleba a pak to smejvá z rukou) https://akademie.inhair.cz/…tnou-moukou/

Zároveň rozhodně chcete ten rozbor -protože pokud to tou mastí a šamponem zkoušíte zkrotit déle jak měsíc, tak rozhodně chcete vědět, jestli to je systémové onemocnění, protože jaksi bez cílené léčby, zahrnující i změny v životním stylu a zvládní stresu vám hrozí vážnější komplikace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
23.9.17 12:53

Respektive - zajděte si na alergologii, vyloučit potravinové nesnášenlivosti. Lupenka může souvisest s bezpříznakovou celiakií a nebo problémy s mlékem (může, nemusí). Pak by pochopitelně žitná mouka problém jen zhoršovala ;-) Stejně tak ji nesypejte do zanícené hlavy - ale jako náhražku kosmetiky po zklidnění pokožky.

Pokud máte lupenku, tak máte 25% šanci, že to souvisí s lepkem. Pak pomůže bezepková dieta.

Ale -nenasazujte ji před testy - pak by byly falešně negativní. A je 75% šance, že lepek trávíte úplně v pohodě a pak by to bylo jen zbytečné vydání peněz a energie na vaření.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65328
23.9.17 15:44

@Ou dcera má lupénku i celiakii, rozhodně jí bezlepková dieta nepomáhá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
23.9.17 15:55

@vokishka to mě mrzí, ale neznamená to, že to nemusí pomoci zakladatelce, pokud má lupénku ložiskovou a dieta jí zlepší případné chronické zanícení střevního traktu.

Pokud tedy zakladatelka trpí lupenko A má problém s trávením lepku. Což nevíme a je potřeba absolvovat patřičná vyšetření.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
51
24.9.17 11:28

Pokud máš lupenku už hodně rozjetou, tak to chce jako první vyčistit vlasovou pokožku a až pak nanášet krémy. Přes tu krustu se totiž vůbec na pokožku neodstanou.

Mám dobré zkušenost s Rašlinovou procedurou, ikdyž já na ní chodím s jiným problémem (seborea), ale je to prý podobný chronický problém. A je fakt, že když se ta kůže vyčistí, tak všechny přípravky fungují o dost lépe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Užitečné odkazy

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast