Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Vyšetření je pouze jednou z metod diagnostiky, které nakonec doktor komplexně vyhodnotí a stanoví diagnózu. U dětí mi alergolog dělal kožní testy, testy z krve a rozhovor o tom, jaké potraviny způsobují problémy. A diagnózu stanovil až na základě vyhodnocení těchto tří zdrojů informací.
Naše alergoložka vždycky říkala, že podstatné jsou přímé reakce na danou potravinu, ne krev. Dceři třeba vyšlo mléko úplně v pořádku a přitom jí z něj bylo fakt špatně
@Anonymní píše:
Ahoj, chtěla bych se zeptat těch co podstoupili testy na potravinovou intoleranci..
To co vám tam vyšlo pozitivní, dělalo vám to vždy nějaký problém?
Já byla vyšetřná 2× a pokaždé mi výsledky vyšli uplně jinak, což nechápu.. rozdíl mezi těmito 2 vyšetření bylo asi po cca půl roku. Tak jak je možné, že pokaždé mi vyšlo něco jiného?
Je to vůbec spolehlivé? Nebo si ty výsledky ukazují prostě co chtěji?
Testy ať už na potr. alergii nebo intoleranci ty ukážou jen kde by mohl být problém, ukážou cestu kudy se příp. vydat.
Ale 100% nejsou, tak jako všechny testy mohou vyjít i tyto buď falešně pozitivní nebo falešně negativní, člověk sám si musí přijít na to co mu vadí.
Já jsem si přišla sama, že jsem alergická na mléko. Šla jsem k doktorce, aby mi to testy potvrdila. Potvrdila a ukázala se alergie na vejce, sóju a na kraba. Do té doby mi vejce ani sója problém nedělali a kraba jsem ještě nejedla tak nevím ![]()
Od té doby jsem si ještě zjistila intoleranci na citrusové plody, mohu je jíst, ale v malém množství. ![]()
Doktorka mi říkala o slečně, které vyšli negativní testy na ořechy a přitom může si dát jeden ořech a rovnou si volat sanitku.
Takže nejsou 100%
Ahoj, chtěla bych se zeptat těch co podstoupili testy na potravinovou intoleranci..

To co vám tam vyšlo pozitivní, dělalo vám to vždy nějaký problém?
Já byla vyšetřná 2× a pokaždé mi výsledky vyšli uplně jinak, což nechápu.. rozdíl mezi těmito 2 vyšetření bylo asi po cca půl roku. Tak jak je možné, že pokaždé mi vyšlo něco jiného?
Je to vůbec spolehlivé? Nebo si ty výsledky ukazují prostě co chtěji?