Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
ID 1st a neplatit odpady? To je snad žert. S tímto stupněm můžeš pracovat, dostáváš důchod, takže platit odpady fakt není částka, co by tě zruinovala.
Také mám ID prvního stupně, pracuji na 1/2 úvazku a žádné úlevy rozhodně nemám… Tzn, že i poplatky za odpad platím ![]()
Na ID se osvobození nevztahuje, ale jestli jsi na internátě mělo by stačit donést na odpadovou společnost potvrzení, že platíš internát (v tom je i platba za odpady). Nevím jak je to teď, ale před 10ti lety to tak šlo, zkus se zeptat na intru, nebo na odpadové společnosti.
Ne, to tedy rozhodně ne. I invalidi snad vytváří odpad, nebo ne snad? :-/ A oni tě rodiče odhlásili z trvalého pobytu, že už neplatí?
Na žádný stupeň id se snad tato vyjímka nevztahuje, mám 3 a platím, platí se v místě trvalého pobytu, nevím teda jak je to u intru..já mám trvalý pobyt jinde než žiju a musím platit v městě trvalého pobytu..jen se asi připrav na nějaké penále..
Ahoj, moc nechápu ten dotaz. Popelnice se obvykle vztahují k místu, kde máš trvalé bydliště a dokud studuješ, tak mi přijde samozřejmé, že popelnice platí rodiče. Zas na druhou stranu pokud už máš trvalý příjem, což ID je, pak je chápu, že chtějí část zodpovědnosti převést na tebe. A jinak tedy k dotazu - ne, žádné úlevy ohledně popelnic při braní ID nejsou.