Investovat do bydlení sama? Nechci zradit přítele.

Anonymní
3.10.25 03:29

Investovat do bydlení sama?

Ahoj, rozhoduji se, co dál. Mam přítele, jsme spolu 5let. Bydlíme v nájmu, z minulého vztahu mám puberťáka, 12 let. Je mi 35, za rok už mi nedají 90% hypotéku. Mohli jsme koupit domek za 7,5 milionu, ale přítel samé ano ne, pak ze nemáme dostatečné rezevy na pul roku, pak že co když ho vyhodí z práce, co když se něco stane a pořád něco hledá. Tak nakonec že hypotéku bysme si vzali tak za rok dva. Ale já už nechci cekat, v minulosti jsme mela vztahy které vždycky skončili jen sliby a nakonec z jejich strany rozchod. Teď mam slušný plat, mohla bych si dovolit koupit byt. Bojím se, že pak bych v budoucnu litovala, že jsem ho nekoupila dokud jsem mohla. Zároveň se obávám, aby toto přítel nebral jako podraz. Ale narovinu, také nemáme vztah jen růžový. Chci myslet i na dítě a na sebe, abych měla na důchod kde bydlet. Co byste dělali na mel místě vy. Čekali na přítele nebo si prostě za své úspory byt koupili. Ještě dodám, že přítel je mladší než já o 5 let.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
20883
3.10.25 03:49

Nejste manželé, tvoje peníze jsou tvoje a můžeš si s nimi dělat co chceš. Být bych. Koupil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7201
3.10.25 04:05

Kup si za svoje peníze svůj dům a máš vyřešeno. Na něj bych se v tomhle vykašlala když se neumí vyjádřit. :nevim: Ale bude to tvoje nemovitost, tak ať s tím počítá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3.10.25 04:58
@Anonymní píše: Více

Byt či dům jsi už 10 let měla mít. Bydlet v nájmu je ryzí hloupost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.10.25 05:03

@Nikdo důležitý Ano, s tím souhlasím. Ale jak říkám, bydlela jsem v té době u bývalého přítele v jeho dome a od kozí mě odrazoval. Nechci udělat podruhé stejnou chybu. :zed:

• Citovat
  • Upravit
671
3.10.25 05:22

Pokud na to máš, tak si ho kup. Přítel se dost možná bojí zadlužit tak vysokou částkou. A nebo jako ty vnímá, že váš vztah není růžový a nechce se s tebou svázat několikamilonovým závazkem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mmazlicekknaposledy
3.10.25 05:56

Jako člověk, který se pohybuje v realitách ti musím říct, že nejlepší čas koupit je vždy jen teď. Za rok to bude zase dražší…
Podle mého ten tvůj přítel nebere vztah na 100%, proto se takhle chová…

Promiň
Jestli chceš, napiš
Mě 34 :srdce:

• Citovat
  • Upravit
4164
3.10.25 06:10

Určitě bych nečekala a kupovala.
Na místě přítele bych to vůbec jako podraz nebrala, jsou to tvoje peníze, tvoje investice. Co to pro něj bude znamenat prakticky? Bude mít u tebe bydlení levnější než teď v nájmu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2825
3.10.25 06:31

Byt bych si koupila sama. A uvazovala, zda ho nepronajmu a nebudu z toho platit hypoteku. Pac kdyz se tam prestehujete, trosku tusim, ze pritel ti da pulku energii a bude vysmaty, byt je prece tvuj. Ikdyz by jinak platil nekde najem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35695
3.10.25 06:34

Určitě ho kup. S přítelem bych si společný majetek nikdy neporizovala.

Příspěvek upraven 03.10.25 v 08:34

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5687
3.10.25 06:35

Příteli je 30, děti nemá, nevzali jste se, evidentně půjde o dům dál. Nemovitost jsi měla dávno koupit, bydlet v 35 s dítětem v podnájmu, když máš na koupi domu, je nesmysl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6626
3.10.25 07:08

Samozřejmě, že si byt kup. Jestli to bude frajer brát jako podraz, tak s ním stejně nemá smysl dál setrvávat. Tyhle slibotechny nejsou pro život.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
433
3.10.25 07:21

Pokud to utáhneš finančně tak bych neváhala a byt koupila. Musíš myslet hlavně na sebe a na dítě. Pokud on nechce investovat do bydlení ok jeho věc, ale ty se nenech odradit. Přesně jak píšou ostatní, co když se rozejdete a ty už na to prostě nebudeš mít, protože zdražování, horší hypotéky atd. Budeš si to pak pořád vyčítat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.10.25 07:28

Kup si svou vlastní nemovitost - pro sebe a syna (byt, dům - to je jedno, ale aby to bylo jenom tvoje)
V tomto ohledu se vůbec nevaž na přítele a na to, co by chtěl, nechtěl…nebo jak se konečně rozhoupe…
Pokud na to máš, kup si svoje VLASTNÍ bydlení :palec:

• Citovat
  • Upravit
2699
3.10.25 07:34

Koupit nemovitost sama je vždy lepší než s někým!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí