Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Randeni, vylety, uzivani si zivota zni jako fajn program. V 45 uz asi neocekavas spolecne deti nebo staveni baraku. Co presne jsi v te vzdalene budoucnosti ocekavala?
@Fukitol píše: VíceŽe jo. Mě to zní taky jako ideální. Randit, výlety atd a doma mít svůj klid.
Chtěla jsem, abychom spolu bydleli a prožili spolu zbytek života. A chtěla jsem, aby mě požádal o ruku.
On tyto rozhovory nikdy neotvíral sám od sebe a já netušila, jestli jsem pro něj jen jako program na teď a za pár let mi řekne: tak čau, už tě nechci.
Nikdy nepřišel s tím: pojďme spolu bydlet, pojdmě se vzít, nikdy se mě nezeptal: jak vidíš náš vztah za pět let.
@Anonymní píše: Více
pokud jsou tyhle veci pro tebe dulezite, tak je musis otvirat ty. Ja se moji zeny nikdy neptal, jak vidi nas vztah za 5 let a ted jsme uz spolu ctvrt stoleti ![]()
Kolík mu je? Proč by se hrnul do svatby, už byl ženatej? fakt čekáš že tě v tomto věku bude chlap žádat o ruku? to už máme většinou všichni za sebou
výlety, užívání si a pak do klidu k sobě, co by sme některé za to dali
![]()
Přeci nechceš od chlapa slyšet sentimentální rozhovory, kam vede vas vztah…to že tě někdo požádá o ruku není záruka, že ti za půl roku po svatbě neřekne papa…
Prostě to vydržet.. Holt jste se ve vizi budoucnosti rozcházeli. Umím si představit, že bych ho měla natolik ráda, že bych se ho nesnažila spoutat závazky a užívala si společný čas.
Můžu se zeptat co jste čekala za společnou budoucnost ve věku 45 let po 5 letech + a držení bytu zvlášť?
A můžu se zeptat co od chlapa očekáváte ve svých letech? Jakože se k vám nastěhuje 50 lety chlap, který má pravděpodobně děti ve věku 12-20 let a znění úplně svůj život aby mu někdo kecal do toho jak dlouho kouká na telku, že jí smažené a krka a chrape? Nebo čekáte, že přijde druhý Langmajer či Vašut a dá vás veškerý čas jeho života, budete spolu jezdit na jeho chatu v krásném volnu atd?
@JancaS84 píše: Více
Je mi mnohem méně a mám to stejně ;D a to mám ženu ;D ale držíme dva byty ( 3 minuty od sebe )
A proč spolu musíte žít hned? To nejde třeba v 60 až to bude z jedné strany,,více" potřeba? Je jedno z jaké…
Svatba se v těchto letech spíše domlouvá než prožívat romanticky jak v pretty woman…méně 50 odstínů šedi a více reality
no a i kdyby si tě ted vzal, řekli ti že za pět let budete mít pět dětí a dům a stádo plnokrevníků a deset mega na kontě tak se to klidně může změnit nikdo ti přeci neřekne že vztah vydrž na to záruka není
@Justin Case píše: Více
tak pretty woman mi přišla stará na tu romantiku co zažívala ![]()
Tak já zakladatelku chápu, někdo chce žít “normální” manželský život a být si navzájem oporou. Moci si kdykoli popovídat, přitulit se, být spolu i v noci. Ne jen do nekonečna spolu “chodit”. A rozhodně to není o dětech, stavění domu a vydělávání peněz.
To co máte vy si já třeba představit neumím. I když chápu, že každému vyhovuje něco jiného.
Tak začít s někým žít v 60 jen proto, že to je víc potřeba? No děkuju pěkně.
Jsme s manželem spolu 40 let.
Kdybych zůstala teď sama, tak se rozhodně nebudu s nějakým dalším chlapem sestěhovávat. Proč taky.
Zdravím holky,
prosím ujistěte mě, že rozchodem ve 45-ti nic nekončí. Že je ještě nadeje na normální vztah.
Byla jsem teď 8 let ve vztahu, který byl sice fajn, ale nevedl nikam. Pořád to bylo pouze o randění, výletech, užívání si života.
Ale nebyl v něm ani naznák nějaké vzdálenější společné budoucnosti. Proto jsem se nedávno, po x-tém marném pokusu-o budoucnosti si promluvit-ukončila.
Mám hrozný strach, že to nevydržím a zase mnou nastavenou hranici překročím.
Jak vydržet ten začátek? A kdy se to začne lepšit, že člověk už přestane marně doufat a nebude koukat na telefon a čekat na zprávu o společné budoucnosti.
Moc díky za podporu.