Rozchod ve 45. Je tu ještě naděje na normální vztah?

Anonymní
30.9.25 18:38

Rozchod ve 45

Zdravím holky,
prosím ujistěte mě, že rozchodem ve 45-ti nic nekončí. Že je ještě nadeje na normální vztah.
Byla jsem teď 8 let ve vztahu, který byl sice fajn, ale nevedl nikam. Pořád to bylo pouze o randění, výletech, užívání si života.
Ale nebyl v něm ani naznák nějaké vzdálenější společné budoucnosti. Proto jsem se nedávno, po x-tém marném pokusu-o budoucnosti si promluvit-ukončila.
Mám hrozný strach, že to nevydržím a zase mnou nastavenou hranici překročím.
Jak vydržet ten začátek? A kdy se to začne lepšit, že člověk už přestane marně doufat a nebude koukat na telefon a čekat na zprávu o společné budoucnosti.
Moc díky za podporu.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4445
30.9.25 18:48

Randeni, vylety, uzivani si zivota zni jako fajn program. V 45 uz asi neocekavas spolecne deti nebo staveni baraku. Co presne jsi v te vzdalene budoucnosti ocekavala?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35672
30.9.25 18:56
@Fukitol píše: Více
Že jo. Mě to zní taky jako ideální. Randit, výlety atd a doma mít svůj klid.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.9.25 19:00

Chtěla jsem, abychom spolu bydleli a prožili spolu zbytek života. A chtěla jsem, aby mě požádal o ruku.
On tyto rozhovory nikdy neotvíral sám od sebe a já netušila, jestli jsem pro něj jen jako program na teď a za pár let mi řekne: tak čau, už tě nechci.
Nikdy nepřišel s tím: pojďme spolu bydlet, pojdmě se vzít, nikdy se mě nezeptal: jak vidíš náš vztah za pět let.

• Citovat
  • Upravit
4445
30.9.25 19:05
@Anonymní píše: Více

pokud jsou tyhle veci pro tebe dulezite, tak je musis otvirat ty. Ja se moji zeny nikdy neptal, jak vidi nas vztah za 5 let a ted jsme uz spolu ctvrt stoleti :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1058
30.9.25 19:05

Kolík mu je? Proč by se hrnul do svatby, už byl ženatej? fakt čekáš že tě v tomto věku bude chlap žádat o ruku? to už máme většinou všichni za sebou :D výlety, užívání si a pak do klidu k sobě, co by sme některé za to dali :D :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1058
30.9.25 19:06

Přeci nechceš od chlapa slyšet sentimentální rozhovory, kam vede vas vztah…to že tě někdo požádá o ruku není záruka, že ti za půl roku po svatbě neřekne papa…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3091
30.9.25 19:11

Prostě to vydržet.. Holt jste se ve vizi budoucnosti rozcházeli. Umím si představit, že bych ho měla natolik ráda, že bych se ho nesnažila spoutat závazky a užívala si společný čas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4913
30.9.25 19:12

Můžu se zeptat co jste čekala za společnou budoucnost ve věku 45 let po 5 letech + a držení bytu zvlášť?
A můžu se zeptat co od chlapa očekáváte ve svých letech? Jakože se k vám nastěhuje 50 lety chlap, který má pravděpodobně děti ve věku 12-20 let a znění úplně svůj život aby mu někdo kecal do toho jak dlouho kouká na telku, že jí smažené a krka a chrape? Nebo čekáte, že přijde druhý Langmajer či Vašut a dá vás veškerý čas jeho života, budete spolu jezdit na jeho chatu v krásném volnu atd?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4913
30.9.25 19:14
@JancaS84 píše: Více

Je mi mnohem méně a mám to stejně ;D a to mám ženu ;D ale držíme dva byty ( 3 minuty od sebe )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4913
30.9.25 19:15

A proč spolu musíte žít hned? To nejde třeba v 60 až to bude z jedné strany,,více" potřeba? Je jedno z jaké…

Svatba se v těchto letech spíše domlouvá než prožívat romanticky jak v pretty woman…méně 50 odstínů šedi a více reality

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27621
30.9.25 19:17

no a i kdyby si tě ted vzal, řekli ti že za pět let budete mít pět dětí a dům a stádo plnokrevníků a deset mega na kontě tak se to klidně může změnit nikdo ti přeci neřekne že vztah vydrž na to záruka není

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27621
30.9.25 19:18
@Justin Case píše: Více

tak pretty woman mi přišla stará na tu romantiku co zažívala :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3112
30.9.25 19:30

Tak já zakladatelku chápu, někdo chce žít “normální” manželský život a být si navzájem oporou. Moci si kdykoli popovídat, přitulit se, být spolu i v noci. Ne jen do nekonečna spolu “chodit”. A rozhodně to není o dětech, stavění domu a vydělávání peněz. :nevim: To co máte vy si já třeba představit neumím. I když chápu, že každému vyhovuje něco jiného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7575
30.9.25 19:44

Tak začít s někým žít v 60 jen proto, že to je víc potřeba? No děkuju pěkně.
Jsme s manželem spolu 40 let.
Kdybych zůstala teď sama, tak se rozhodně nebudu s nějakým dalším chlapem sestěhovávat. Proč taky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí