Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše: Více
To je pravda, na druhou stranu by se pak těžce vyjadřoval názor. Každý to máme jinak a tady se konfrontujeme, jak to kdo má, jak by to chtěl mít a proč tomu tak je.
Někdy je to tu velmi inspirativní ![]()
@LievenT píše: Více
Myslí si, že také nebydlet spolu a mít jen daný dopředu plánovaný čas také brání určitě spontánnosti, způsobuje to, že spoustu věcí se neřekne, neprobere, protože nebyl čas, protože nebyla příležitost a možnost, což může působit ten začarovaný kruh, že to jeden drží v sobě a pak někdy kvůli kravině to bouchne…Ale zase jsme tam co před tím, vyhovuje to podle mě těm, kdo právě tu blízkost, upřímnost a otevřenost z nějakého důvodu ve vztahu nechtějí nebo nepotřebují a jedou si své a řeší a žijí jen to „hezké“ a „rádoby kvalitní“. Ale zase nemusí to tak být vždy, ale jsou to ty výhody a nevýhody…
Podle mě tě ještě čeká něco krásného, protože jsi byla ochotná žít ve vztahu, který nikam nevedl. Určitě si teď dáš pozor a půjdeš už jen do něčeho, co bude kvalitní. Rozhodně v tomto věku nic nekončí. Jen se tvoje priority změnily ![]()
Nejdůležitější asi je, aby každý byl v tom daném vztahu spokojený - hlavně v přítomnosti a také s náhledem do budoucnosti (nehledě na to, že to nakonec může být úplně jinak)
A je jedno jak, žijí, jak bydlí, jak tráví čas… Důležitá je ta spokojenost jedince a páru současně.!!!
Každému vyhovuje ale něco jiněho. Někomu se stačí vidět např. jen 1× do týdne, ale kvalitně. Někdo potřebuje dennodenní kontakt, někomu stačí koukat spolu večer na TV.
Zakladatelce nevyhovovala asi ani přítomnost, ani budoucnost, protože přítel budoucnost, či vývoj vztahu s ní žádný neviděl. Tak chápu, že to ukončila.
Mě by to třeba nyní nevadilo, žít jen přítomností, užívat si, bez vize do budoucnosti. Ale asi to je tím, že jsme spolu s manželem už moc dlouho, postavili jsme dům, zplodili děti, byly hezké chvíle, ale teď už je to trochu nuda. Už jsme si okoukaní.
Dříve by mi asi nulový posun ve vztahu vadil, teď ne, protože už vlastně všechno mám/e. Krom randění, a užívání si života. S domem, dětmi, vztahem…jsou spíše problémy… Ale na všem se snažím pracovat, aby bylo lépe.
@rencina píše: Více
Mě to kvalitně šíleně vadí…Je to hrozná móda podávat za kvalitní něco co jsou jen rádoby nějaké dané aktivity…lidé dříve, kteří nežili vlastní zábavou - lyže kino atd, ale měli hospodářství vychovávali děti…spolu neměli kvalitní čas? Myslím si, že naopak jde právě o maličkosti všedního dne, které dělají vztah funkční a to je kvalitní. Jinak ano souhlas…je jedno, jestli je to sledování TV, práce na zahradě, výstava, koncert vážné hudby nebo společné vaření a usínání. Přece nemůžu říct, že je něco kvalitnější…i to, že vidím jak partner opravuje vypínače je za mě kvalitní vztah…nebo to, že se učí jazyk a já třeba plkám s kamarádkou je pro mě kvalitní čas, protože jdu okolo a pohladím ho…usměju se…slyší něco co říkám, co mu připomene něco hezkého. Já nejsem materialista a vidím hodně kvalitního i v tomhle.
vždyť jo, kvalitně = pro každého něco jiného. Pro někoho to jsou dovolené za desetitisící a několikrát do roka. Pro někoho občas kino, společná práce v domácnosti, společný výlet, či jen čúčo na TV.
Důležitá jeta spokojenost a hlavně vzájemná láska,…
@LievenT píše: Více
Tak jasně, že se mnou chce žena bydlet. Ale zase vymění 80 procent stability za společné bydlení? To by byla hloupá, neboť všichni známe poměr 80 na 20
A ps..já jsemdv najmu a ona má vlastní bydlení…ale já nejsem ve vztahu pro ušetření peněz, ale protože chci být a chci trávit společně čas s druhou osobou a ne abych se dělil o najem
A jsem z Prahy, takže platím o 20 000 víc než ona za bydlení ![]()
@Venetia píše: Více
Ale já ji miluju. Jen jsem nebyl zamilovaný. Takže z přátelství to přešlo na lásku a z té se stal respekt, úcta a porozumění…ale nikdy jsem nefnukal, že jí den neuvidím
![]()
Náklady se sdílejí, zbyde víc peněz na společné kratochvíle.
Hodinový manžel vždy po ruce (nefunguje vždy)
Naštve tě šéf v práci, máš si hned komu postěžovat.
Zlomíš si nohu v koupelně, najdou tě dřív než za týden
Je to tak…rozhodne by jsem nemela ve spolecne domácnosti tolik času venovat se sama sebe a delat si to po svem a kdy chci..nemusel se starat o nikoho jen o sebe…ano, jsou chvíle, kdy je mi blbě, ne o jsou Vánoce, první máj, Valentýn, nebo situace kdy si řeknu, teď by se mi někdo siknul, ale pořád ty výhody žít sama převyšují..a to žiju sama 500km od rodiny
mám teda ve střídavce dceru, ale stejně by jsem neměnila
zatím
možná se mnou hne menopauza ![]()
Za mne naopak v té společné domácnosti to kolikrát neproberes, protože se buď nesejdete, není zrovna nálada, poslouchá jen na půl ucha, protože u toho dělá další věci.
Když spolu nežijete máte na to povídání spoustu času i naladění…to stejné třeba sex
Přesně tak, soukromí je soukromí, zejména pro toho, kdo je na něj léta zvyklý.
No právě, takže není možné napsat, ž enějaký čas je hodnotnější a skutečnější!