Rozchod ve 45. Je tu ještě naděje na normální vztah?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6133
2.10.25 19:50
@Venetia píše: Více

Nejako si to neviem predstavit, taketo fungovanie. Ale mozno to tak niekto ma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
105953
2.10.25 19:51
@Mkmkz píše: Více

ja prave taky ne, proto jsem single

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13923
3.10.25 07:13
@Venetia píše: Více

Já bych neřekl úplně přátelství s výhodami.
Prostě přeskočili prvních 5-7 let vztahu a rovnou zapluli do klidnějších a vyrovnanějších vod.

Podle mě city, láska a podobné věci opravdu nejde nijak změřit, porovnat.
Vztah kde ta prvotní bláznivá zamilovanost je slabší není myslím o nic horší láska než u toho, kde je skutečná hormonální bouře.

Že to tvrzení platí ve své negaci ví všichni. tj.
Bláznivá zamilovanost nezaručuje dlouhodobá, láskyplný vztah. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13923
3.10.25 07:18
@Mkmkz píše: Více
:think:

Filozofická otázka.

Vztah z rozumu je o uvědomění si svých motivací a cílů.
Jejich motivace mohou být rozdílné, ale vůbec to nemusí narušovat naplnění jejich cílů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6133
3.10.25 08:08
@Josef_t píše: Více

Vsakze ty sam nevies, co si tym chcel povedat - tou uvahou o tom, ze sa muz ma riadit rozumom :lol:

Příspěvek upraven 03.10.25 v 08:35

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
105953
3.10.25 08:34

Já tedy za svou jedinou životní lásku považuji tu s tou hormonální bouří…to je fakt úplně něco jiného

A nebyl to ani manžel ani ex pritel…bohužel

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
105953
3.10.25 08:38

Myslím, že to bylo míněno tak, že jsi schopen styku popride větších intimnosti s někým, s kým ses dal dohromady na základě rozumu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.10.25 09:49

Ahoj, nečetla jsem pečlivě vše, ale k tomu, kdo psal, že bezdětnost je red flag… po mých zkušenostech s mým „strašně moc vděčným synem“ si spíš myslím, že rozhodnutí nemít děti je velmi inteligentní. :) Jasně, syna mám ráda, ale vědět kdysi co vím teď, ne, neměla bych děti, ani omylem. :mrgreen:
Mně je přes 40 (nechci specifikovat kvůli anonymu), letos rozvod, a pak jsem do pár měsíců někoho našla. Bohužel je to vztah na dálku, ale možná bohudík…nevím. :) V současnosti bych nejradši utekla na pustý ostrov i od syna. :) Prostě jsem už ze všeho unavená, a ze skoro prázdného šálku nenaliju druhým. :mrgreen:
Současného přítele miluju, ale tím že od sebe bydlíme daleko, je to fakt na jednu stranu na prd. Někdy bych ráda někoho obejmula HNED, a ne plánovaně za x dní…
Mám s muži otřesné zkušenosti (slibotechna, narcis, domácí násilí), tak jsem si možná podvědomě našla někoho na dálku schválně. Netuším. Současný přítel je hodný, empatický… Ale už jsem opatrná.
Kdysi jsem chtěla ještě druhé dítě, ale nejsem blázen. Podruhé do toho blázince nejdu. :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
1889
3.10.25 10:48
@Anonymní píše: Více

To úplně chápu. Nemít žádný opěrný bod a zdroj radosti a naděje, to je strašně těžký.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.10.25 13:21
@KKubula píše: Více
no právě nový přítel je super, jen někdy nevím zda si on vybral dobře. :) Jsem s dítětem téměř bez hlídání (otec dítěte no comment, ačkoliv to rozhodnutí mít dítě bylo z víceletého vztahu), a tak nějak ve stavu vyčerpání. :) Takže určitě jsem už tvrdší, netoleruju kdeco. Ale možná že je to tak dobře. :kytka:
  • Citovat
  • Upravit
Anonymní
3.10.25 13:30

Původně jsem si chtěla nechat tak rok klid od mužů, ale od odstěhování od exmanžela uběhlo cca jen půl roku (no trochu víc než půl roku) než jsem poznala současného přítele, a bojím se, že mu to dávám sežrat i za předchozí partnery. Nesnáším jakýkoliv pocit nátlaku atd, a hned se stavím na zadní…
Takže všem můžu doporučit si oddechnout po rozchodu. :srdce:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
3.10.25 15:38
@884135 píše: Více

Neříkám, ž enevylučuje…ale prostě ten důvod proč s ním nebydlet jsou mé zájmy a ne to, ž eten čas je kvalitnější…mě se prostě tyhle manipulativní argumenty hrozně příčí…Ano, tak řeknu jak to mám, nestojím se muset přizpůsobit…nic víc v tom není…Jinak je čas kvalitní naprosto stejně, jen jeho podstatně méně, který spolu nebydlící mohou mít. Že si lidé musí něco nalhávat a neumí si to přiznat, je spíš jejich slabost než přednost…kterou navíc předhazuju jako něco víc. Jinak mě je to šumák jak kdo žije a ano a ť si má svůj klid. Nikdy nesdílím s tím, s kým opravdu nežiju tolik a jim to vyhovuje…na tom nění nic špatného, ale není nic kvalitnějšího než mají ti co sdílí…

• Citovat
  • Upravit
2801
3.10.25 15:52
@Anonymní píše: Více

Na tom mít své zájmy není nic nenormálního, neměla bych problém si o to říci. Naopak to dává vzájemnou svobodu v dílčím trávení volného času. Já ráda navštěvuji hrady a zámky, Ty máš raději rybaření s kamarády v Norsku. Mě baví ležet na pláži, Ty zase rád lezeš po skalách. Někdy prostě na přítele náladu mám, někdy chci být raději sama. No a sdílet můžeme společně i mnohé pěkné, i když spolu nejsme 24/7. Takové to sebeobětování ve prospěch druhého se už nekoná a ani bych to po druhém nechtěla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11135
3.10.25 16:08
@884135 píše: Více

A to když bydlíte spolu nemůžeš ty jít do kina a on na ryby, nebo jak? To je přece úplně o něčem jiném, ne? Že když pak večer dojdete domů, dáte si pusu a pritulite se než usnete třeba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2801
3.10.25 18:33
@jita22 píše: Více

Já nemluvím ze své situace, to byla jen moje úvaha, jak bych si to zařídila. No a nepotřebuji se každý večer tulit ve dvou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí