Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Nemam nic proti umelemu oplodneni.Ale proti tomuto ano.Je to divne.A hodne to lezi na tenkem lede.
legální to samozřejmě není. neznám podrobnosti - jen že dárce spermií byl uveden jako otec v rodném listě a matka - náhradnice se dítěte po porodu vzdala a to nějak smluvně předem ošetřili ![]()
já osobně proti tomu nejsem. možná to té náhradní matce umožnilo se kvalitně postarat o své vlastní děti..
kattkka píše:
Nemam nic proti umelemu oplodneni.Ale proti tomuto ano.Je to divne.A hodne to lezi na tenkem lede.
ale proč?Kdyby jsi nemohla mít nikdy dítě určitě by jsi za takovou možnost dala také vše.Málokdo se s tím že dítě mít nemuže dokáže srovnat a někdo pro někoho je i šílené mít dítě s dd
Upřímně řečeno, asi bych nebyla proti nosit dítě někoho jiného. Myslím tím, že já osobně bych dítě donosila. V budoucnu chci darovat vajíčka, abych pomohla nějaké ženě k miminku, ale pořád jsou ženy, pro které není možné, aby ony samy donosili dítě.
je to nelegalni-z duvodu nabizeni odmeny.Toto beru jako prodej.
a já bych zase zadarmo cizímu člověku nosnici teda nedělala.Přece jen je to pro tělo zátěž a riziko je tam vždy.Za to riziko bych si představovala odměnu .Jen jedno těhu mi tak zhuntovalo tělo že sem se s toho dostávala rok ![]()
Já bych to teda psych. nezvládla ,ale moc bych ocenila pro ty rodiče co děti mít nemužou aby to bylo uplně běžné a samozřejmě nějak ošetřené
kattko, tak vymenime slovicko odmena za kompenzace. V CAR dostanes za darovana vejce „kompenzaci“ 20tis. A nepreju ti, aby ses nekdy dostala do situace, kdy bys dite nemohla donosit. Existuje spousta holek, ktere napriklad prijdou o delohu, maji nejaky imunologicky problem, jejich telo neprijima embrya, zkratka dite nemuzou donosit. Ne kazdy je takovy machr, aby dite adoptoval ![]()
Ja bych do toho klidne sla, jakozto nositelka. Ale asi bych musela ten par znat, znat jejich anamnezu. Treba nekterym dlouhodobym snazilkam tady z emimi bych pomohla rada. A ani ta kompenzace by me netankovala, zkratka jen pomoct ![]()
Gladys píše:
kattko, tak vymenime slovicko odmena za kompenzace. V CAR dostanes za darovana vejce „kompenzaci“ 20tis. A nepreju ti, aby ses nekdy dostala do situace, kdy bys dite nemohla donosit. Existuje spousta holek, ktere napriklad prijdou o delohu, maji nejaky imunologicky problem, jejich telo neprijima embrya, zkratka dite nemuzou donosit. Ne kazdy je takovy machr, aby dite adoptovalJa bych do toho klidne sla, jakozto nositelka. Ale asi bych musela ten par znat, znat jejich anamnezu. Treba nekterym dlouhodobym snazilkam tady z emimi bych pomohla rada. A ani ta kompenzace by me netankovala, zkratka jen pomoct
ono by to tam stacilo nepsat vubec. ![]()
Kamco, to by asi byla fakt „prace“ pro zenskou, ktera tehotenstvi proskotaci s usmevem na rtech
Kdybych o sobe vedela, ze kazde tehu probleju a proomdlivam, tak to by neslo, preci jen mam svoje dite/deti, rodinu, nemuzu je odsunout na vedlejsi kolej kvuli „cizimu“ diteti. Ale kdyz jsou predpoklady k pohodovemu tehu… Ale muselo by to byt fakt pravne osetrene, zadne klicky a podvody. Hezky na rovinu,legalne. ![]()
Gladys píše:
Kamco, to by asi byla fakt „prace“ pro zenskou, ktera tehotenstvi proskotaci s usmevem na rtechKdybych o sobe vedela, ze kazde tehu probleju a proomdlivam, tak to by neslo, preci jen mam svoje dite/deti, rodinu, nemuzu je odsunout na vedlejsi kolej kvuli „cizimu“ diteti. Ale kdyz jsou predpoklady k pohodovemu tehu… Ale muselo by to byt fakt pravne osetrene, zadne klicky a podvody. Hezky na rovinu,legalne.
jenonze legalne to nejde.
nebo jde ale nesmi v tom figurovat penize a tak.bylo toho tam vic.
Gladys píše:
Kamco, to by asi byla fakt „prace“ pro zenskou, ktera tehotenstvi proskotaci s usmevem na rtechKdybych o sobe vedela, ze kazde tehu probleju a proomdlivam, tak to by neslo, preci jen mam svoje dite/deti, rodinu, nemuzu je odsunout na vedlejsi kolej kvuli „cizimu“ diteti. Ale kdyz jsou predpoklady k pohodovemu tehu… Ale muselo by to byt fakt pravne osetrene, zadne klicky a podvody. Hezky na rovinu,legalne.
přesně tak.Já měla těhu strašné,porod šílenej a celkově bych dítě taky brala kdybych nemusela bejt těhotná i když mě to čeká.Kdyby dítě potřeboval třeba muj bráška,tak ani nepípnu a jdu do toho
Gladys, tak kdybych měla jistotu, že každé mé těhu bude stejné jako to první, tak bych mohla rodit na kšeft pořád
Jenže ta psychická stránka na konci by mi asi dělala velký problém. Jinak už jsem někde četla to, jak to musí být ošetřeno, jaká slovíčka použít tak, aby to bylo co nejvíce legální. Ono to skutečně jde, jen jsem netušila, že už i tady.
Kakiko, jenze u me by byl asi problem, ze jsem vdana. Tam se automaticky za otce povazuje manzel
To by tam musel byt nejdriv DNA test,do te doby by muselo byt dite u me a to uz by byl pro me problem, zvyknout si na to miminko a tak, to by neslo. A prece ho nemuzu frknout do kojenaku, nez se cela vec pravne vyresi ![]()
Je to bohuzel moc nedoresene. Ale prave pravne by toto mel byt schopen osetrit stat, skoda, ze se o to nesnazi.
Ty peníze může být jako úhrada nákladů spojených s těhotenstvím a slehnutím. Náklady na těhotenství se dokládají, ale za slehnutí není nic zákonně ani judikatorně určeno. Je to sice na hraně zákona, ale proč ne, v jiných státech to funguje, jen u nás se o tom mlčí a dělá se, že nic takového neexistuje ![]()
JanaK88 píše:
Ty peníze může být jako úhrada nákladů spojených s těhotenstvím a slehnutím. Náklady na těhotenství se dokládají, ale za slehnutí není nic zákonně ani judikatorně určeno. Je to sice na hraně zákona, ale proč ne, v jiných státech to funguje, jen u nás se o tom mlčí a dělá se, že nic takového neexistuje
ano dělá a taky už sem o pár případu slyšela ![]()