Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Mišmiš
zkus ještě minions rush, sbíraj tam mimoni banány, musíš se vyhýbat nástrahám apod. to letí zase u nás a potom ještě where is my water 2, a příšerky s. r. o., ale ty uz jsou prej nudny tak nevím.
Edit.: A ještě candy crush saga to jsem stahla a taky hraje.
@valkil píše:
@78mamina
Kdybys pročetla celou diskuzi, a 2 stránky není fakt moc, zjistila bys, na co se to některým může hodit.Sousedka taky domá nemá ani iPad ani tablet, a když děcka přijdou k nám, tak ty naše pomalu zavařej. Neznají to a u nás se vyblbnou a na pár dní/týdnů jim to stačí. Ten náš to má doma a občas si na to vzpomene a něco si zahraje, nebo se a něco podívá. Buďme rádi, že ta technika jde dopředu, a děti se s ní seznamujou od útlého věku. Od všeho by měli zkusit něco, ať už je to počítač, televize, nebo manuální hračky, sport…
Všechno je k něčemu a nikdo netvrdí, že to má nahrazovat klasické hračky, nebo snad lidi!
V přiměřené míře nic neškodí a je zpátečnické vykřikovat hlášky typu:
K čemu jim to je?
To nenahradí rodiče!
mluvím o tom proto, nebot hlídám občas děti…svoje mám také a vidím ty rozdíly, mé děti umějí básničky, vypráví od 2,5let sami pohádky, poznají sojku, hřiba.. no a pak jsou děti co sedí nad ipodem, počítačem a sotva umí mluvit
proto mě to nadzvedlo ![]()
@nikol.ondrášovka píše:
Ale nebyly ani sedacky ve kterych dite muselo seset jak pribite
Byly jsme připoutané pásem ![]()
@78mamina dekuji za obohacujici prednasku vylozene se vztahujici k tematu diskuze
a ted bez prosim davat nevyzadane rady nekam jinam
Dekuji
@78mamina píše:
Byly jsme připoutané pásem
Ja ne. Asi by me ten pas uskrtil.
@valkil píše:
To chápu, ale tyto děti by nejspíš sotva mluvily, i kdyby tyhle vymoženosti nebyly. Je to o přístupu těch rodičů, nikoli o přístupu k technice/elektronice.
No já ti nevím, myslíš že je lepší místo povídání si s dítětem o všem možném mu dát ve 3letech ipad a hraj si?
Proste s tim nic neudelame. Ten kdo je proti, to proste musi napsat. To ze tim nic nevyresi a ani to neni jeho problem uz je vec jina. ![]()
@78mamina píše:
Prosím tě a jak to dělaly naši rodiče? Když nic nebylo? Dělám to jako moje mamka, vyprávíme si kde co vidíme, počítáme si, říkáme si básničky, vše v autě jde
Jestli řídíš, tak tohle v autě nejde, když musíš sledovat provoz
My teda jezdíme většinou krátké trasy, takže syn kouká z okna a sleduje provoz kolem, ale pro dlouhé trasy to není špatná volba, když potřebuješ zabavit dítě.
To je tragédie, malý děti se maj učit fungovat v životě a ne čumět na televizi a hrát si s ipedem… normální je chodit ven, číst si, hrát si a ne se ho zbavit a zabavit ho na pc a podobně. „výukový“hry nejsou výmluva. je prokázaný, jak jsou tyhle děti tupý v životě samotném, ačkoli jsou zdatnými ovladateli techniky.
@78mamina píše:
@Mišmiš popravdě musím kroutit hlavou, nechápu na co je 3letému dítěti ipad, mobil apd…zeptám se tě proč? Proč si nehraješ místo nákého ipodu sama se svým dítětem? Vždyt to nemůže nějakej krám nahradit mámu, tátu sourozence ach jo já to nikdy nepochopím
A proč si hned myslíš, že si se svým dítětem nehraje? Já své tříleté dceři taky pustím dětské pořady v televizi, půjčím tablet s aplikací pro děti a myslíš, že si s ní jinak nehraju? Hraju, v podstatě si hrajeme pořád spolu, hodně si hraje s hračkami a já si hraju s ní, ráda si hraje na prodávání, na doktora, skládáme puzzle, malujeme, čteme, i když vařím, míchá se mnou, zkoušíme pexeso…ale nevidím nic špatného na tom když si jde chvíli hrát třeba s tabletem…navíc je na to velmi šikovná, nebojím se, že by to rozbila…mám známou, která do první třídy nepůjčila dítěti nic a když jsem viděla, jak se pak málem popralo o tablet, šly na mě mrákoty…dcera si s ním pohraje a pak tady může ležet x dní a nevšimne si toho… takže asi tak, nehledej v tom hned extrém ![]()
@Mama11 píše:
A proč si hned myslíš, že si se svým dítětem nehraje? Já své tříleté dceři taky pustím dětské pořady v televizi, půjčím tablet s aplikací pro děti a myslíš, že si s ní jinak nehraju? Hraju, v podstatě si hrajeme pořád spolu, hodně si hraje s hračkami a já si hraju s ní, ráda si hraje na prodávání, na doktora, skládáme puzzle, malujeme, čteme, i když vařím, míchá se mnou, zkoušíme pexeso…ale nevidím nic špatného na tom když si jde chvíli hrát třeba s tabletem…navíc je na to velmi šikovná, nebojím se, že by to rozbila…mám známou, která do první třídy nepůjčila dítěti nic a když jsem viděla, jak se pak málem popralo o tablet, šly na mě mrákoty…dcera si s ním pohraje a pak tady může ležet x dní a nevšimne si toho… takže asi tak, nehledej v tom hned extrém
já jen psala jak to vidím já, mám na to jiný názor, Takhle malým dětem bych to nekoupila…Ano staršímu, který umí číst a psát už ano. V krámu mi přijde ubohý dávat dítěti 3letému tablet, jen at si v klidu nakoupím
Proboha vždyt ve 3letech musí být už trošku trpělivé, vědět že se prostě nakoupí a jede se dom… co mu dáš v 8,9 letech na sklidnění?
@Ultimatum píše:
To je tragédie, malý děti se maj učit fungovat v životě a ne čumět na televizi a hrát si s ipedem… normální je chodit ven, číst si, hrát si a ne se ho zbavit a zabavit ho na pc a podobně. „výukový“hry nejsou výmluva. je prokázaný, jak jsou tyhle děti tupý v životě samotném, ačkoli jsou zdatnými ovladateli techniky.
Vidím to stejně ![]()
@valkil píše:četla jsi co jsem psala? Myslím když jsem s tříletým dítětem v obchodu a ono knourá, místo abyste mu vysvětlily, že musí holt vydržet a počkat až máma nakoupí, vrazíte mu do ruky tablet…
V osmi devíti letech, dokáže být doma chvíli samo. Ve třech, ani pěti si to nelajsnu.