Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@78mamina píše:
já jen psala jak to vidím já, mám na to jiný názor, Takhle malým dětem bych to nekoupila…Ano staršímu, který umí číst a psát už ano. V krámu mi přijde ubohý dávat dítěti 3letému tablet, jen at si v klidu nakoupímProboha vždyt ve 3letech musí být už trošku trpělivé, vědět že se prostě nakoupí a jede se dom… co mu dáš v 8,9 letech na sklidnění?
tak já ji ho nedávám ani na zklidnění, ani v krámě - tam je zaujatá dost, ani v autě…já zas psala o tom, že to může patřit ke zpestření hry (samozřejmě ne na celý den) a odsuzovat někoho, že si jinak s dítětem nehraje je dost krátkozraké a to z tvého příspěvku bylo cítit…ale fajn, nechme si každá svůj názor a je to.
@Mama11 píše:
tak já ji ho nedávám ani na zklidnění, ani v krámě - tam je zaujatá dost, ani v autě…já zas psala o tom, že to může patřit ke zpestření hry (samozřejmě ne na celý den) a odsuzovat někoho, že si jinak s dítětem nehraje je dost krátkozraké a to z tvého příspěvku bylo cítit…ale fajn, nechme si každá svůj názor a je to.
ale víš já pořád nepochopila na co je 3letému dítěti?
@78mamina píše:
mluvím o tom proto, nebot hlídám občas děti…svoje mám také a vidím ty rozdíly, mé děti umějí básničky, vypráví od 2,5let sami pohádky, poznají sojku, hřiba.. no a pak jsou děti co sedí nad ipodem, počítačem a sotva umí mluvitproto mě to nadzvedlo
Moje dítě má dva roky, tablet zatím nemá, nejsem ani proti, ale nechce se mi ho kupovat nejspíš by ho rostřískal. Nicméně, teď jsem makala na diplomce a ještě na práci pro svého zaměstnavatele, byl to fakt hořák, tak jsem dvouletáka ´posadila s křupkama k youtube a pohádkám, ne že bych na to byla hrdá, ale jinou možnost jsem prostě neměla. A trávil u toho fakt i dvě hodiny denně když bych to sečetla. Jednalo se o krizové období, snad ho to nepoznamená na celý život. Nicméně co chci řict - rozmluvil se takovým způsobem že nestačíme žasnout. Během dvou měsíců obrovská změna, mluví v souvětích a řekna naprosto cokoliv.. někdo může říct že třeba by se rozmluvil i bez pohádek, někdo může říct že je smutné že jsem to nedokázala já jako matka ale musel ho to naučit počítač.. je mi to fuk.. aktivit spolu máme fakt dost. Ale argumentovat tím, že děti neříkají básničky a nemluví kvůli tomu, že sledují tv nebo pc.. je opravdu zcestné!
Hale nádhery mohly by jste laskavě ukončit debatu na téma:
chudáčci děti bez mámy, sourozence, duševně a vývojově zaostalé díky Ipadu?!!
fakt je vám do toho velký… (dosaďte) jak a kdy moje (či jakékoliv jiné!!) dítě kouká do Ipadu
se uklidněte, odpusťte si výrazy jako ubohost, tupost apod. na adresu lidí a dětí o kterých nevíte vůbec nic
světe div se, fakt nemusíte vědět všechno - i když si to myslíte
všem zúčastněným, které se řídí tématem diskuze děkuji.
díky některým zmíněným aplikacím jsem SPOLU s mojí dcerou měla hezké poledne při výběru a hraní
budeme se těšit na další aplikace
@78mamina píše:
Vidím to stejně
@Ultimatum píše:
To je tragédie, malý děti se maj učit fungovat v životě a ne čumět na televizi a hrát si s ipedem… normální je chodit ven, číst si, hrát si a ne se ho zbavit a zabavit ho na pc a podobně. „výukový“hry nejsou výmluva. je prokázaný, jak jsou tyhle děti tupý v životě samotném, ačkoli jsou zdatnými ovladateli techniky.
Kde je to prokázaný? Snad spíš naopak - mnoha problémovým i handicapovaným dětem slouží IPad i jako učební/rehabilitační pomůcka a proto je jim taky proplácen. Na to výzkumy jsou. Sama svým dětem půjčuju svůj, doporučuji koupitjeden celé rodině, ne dětem jako hračku, a půjčovat. Dceři hodně pomáhá s rozmluvením, porozuměním řeči apod, syn na něm dělá animované filmy.
Ale vlastně z těch morálních výkřiků tady jsem si vzala ponaučení, respektive potvrdila se mi má averze vůči cizím chůvám
veeelice ráda bych se pak někde dočetla jak chůva, která je placená za péči o moje děti, za diskrétnost, někde důležitě vyprávěla jak jsou moje děti zaostalé a chudinky kvůli Ipadu…TVL
![]()
@Mišmiš píše:
Hale nádhery mohly by jste laskavě ukončit debatu na téma:
chudáčci děti bez mámy, sourozence, duševně a vývojově zaostalé díky Ipadu?!!fakt je vám do toho velký… (dosaďte) jak a kdy moje (či jakékoliv jiné!!) dítě kouká do Ipadu
všem zúčastněným, které se řídí tématem diskuze děkuji.
se uklidněte, odpusťte si výrazy jako ubohost, tupost apod. na adresu lidí a dětí o kterých nevíte vůbec nic
světe div se, fakt nemusíte vědět všechno - i když si to myslíte
díky některým zmíněným aplikacím jsem SPOLU s mojí dcerou měla hezké poledne při výběru a hraní
budeme se těšit na další aplikace
No je vidět a i to svědčí o tom jak dokážeš komunikovat ty…člověk ti napíše slušně a ty na něj hned neurvale… ![]()
@Mišmiš píše:
Ale vlastně z těch morálních výkřiků tady jsem si vzala ponaučení, respektive potvrdila se mi má averze vůči cizím chůvámveeelice ráda bych se pak někde dočetla jak chůva, která je placená za péči o moje děti, za diskrétnost, někde důležitě vyprávěla jak jsou moje děti zaostalé a chudinky kvůli Ipadu…TVL![]()
neříkám že jsou zaostalé, jen je prostě vidět kdo s dítětem vyjde i bez toho, aby mu strčil do ruky tablet
@78mamina píše:
ale víš já pořád nepochopila na co je 3letému dítěti?
Ano, není mu na nic. Dokáže ho stejně dobře nahradit knížka. Zvlášť pro dítě bych ho taky nekupovala. Ale máme doma tablet, manžel do něj stáhnul pár aplikací s mluvícím kocourkem. Je to hezky namalované, malé se to prostě líbí. Stejně tak si ale ráda prohlídne knížku, jak jsem psala. Ale řekni mi, proč bych jí ten tablet na chvíli neměla půjčit? Co ti vadí? Zkazí si oči? Nebo že je to dočasná náhražka normální knížky nebo hračky? A co je na tom špatného, ano, chápala bych to, kdyby si to dítě nechtělo nebo neumělo hrát jinak, ale takhle? Myslím, že máš prostě jen zažité, je to špatné a hotovo. A dám ti příklad i třeba s těmi pořady v televizi. Malá si oblíbila krtečka, občas jí ho pustím (teď už méně, tolik ji nebere). Ale ukazovala jsem ji na něm různé situace, hodně z toho chápala, možná víc, než kdybych jí v té době pouze četla…viděla to a napodobovala, teď zas začíná podle některých písniček z televize rýmovat, ano, opět podotýkám, že i z knih, ale kdyby nic jiného, má jich v repertoáru víc
…umí si hrát na Bořka stavitele, protože ho viděla v televizi, ale zrovna tak si ho ráda prohlídne v knížce…pokud nevysedává většinu času a rodič zvolí správný pořad, není na televizi nic, co by jí ohrozilo na duševním vývoji, dle mého názoru.
@valkil píše:
Trošku trpělivé? No co je to trošku? A co je to trpělivé?
A když prostě není? Je to lepší řešení, než uřvaný prcek, natahující se po každé blbosti.
V osmi devíti letech, dokáže být doma chvíli samo. Ve třech, ani pěti si to nelajsnu.
Pohádka ráno, kdy je fofr, a nestíhám mu u snídaně něco povykládat se taky hodí.Každý to máme holt nastavené jinak, a nejsme hodni soudit, co je dobře a co špatně.
Spousta matek má v poslední době velmi černobílé názory, někdy mě to docela děsí, kam se ztrácí tolerance. Byla mezi námi vůbec kdy?
Nechala jsem se unést, sorry.
Příspěvek upraven 05.02.14 v 14:17
zamysli se kam ta tolerance spěje, dnešní výchova dětí je až moc o toleranci…nemám černobílé názory, mám děti 3, vím že to nebylo vždy jednoduché jít s třemi dětmi do obchodu, ale zvládla jsem je naučit vše i bez tabletu…proto pořád nechápu k čemu je 3letému dítěti tablet… ![]()
@78mamina píše:
No je vidět a i to svědčí o tom jak dokážeš komunikovat ty…člověk ti napíše slušně a ty na něj hned neurvale…
já ti mile několikrát navrhla ať opustíš diskuzi do které nemáš co přispívat, krom nevyžádaných rad.
místo toho je zde o několik příspěvků víc obohacující diskuzi o slova jako ubohost apod…
já dokážu komunikovat zcela normálně, ale ne s někým kdo se mi i přes několik připomenutí neustále cpe do mé rodiny. Na to jsem značně háklivá a záměrně nepíši nic o tom na co tablet používáme a proč…PROTOZE DO TOHO NIKOMU NIC NENI - chápeš?!! ![]()
@Mišmiš píše:
já ti mile několikrát navrhla ať opustíš diskuzi do které nemáš co přispívat, krom nevyžádaných rad.
místo toho je zde o několik příspěvků víc obohacující diskuzi o slova jako ubohost apod…
já dokážu komunikovat zcela normálně, ale ne s někým kdo se mi i přes několik připomenutí neustále cpe do mé rodiny. Na to jsem značně háklivá a záměrně nepíši nic o tom na co tablet používáme a proč…PROTOZE DO TOHO NIKOMU NIC NENI - chápeš?!!
vidíš neumíš prostě normálně odpovědět, jen umíš nadávat, ale neumíš mi vysvětlit proč je vhodný ipad pro 3leté dítě..ostatní se vyjádřily v pohodě ![]()
A proč bych ti odpovídala? máš těch odpovědí tady málo?
máš tablet? viděla jsi některou z výukových aplikací pro děti? Nechci to s tebou probírat, je to zbytečné
hale, že máš patent na výchovu dětí je zřejmé, ale na mě laskavě výchovné metody neaplikuj a tvé diagnozy ohledně mé komunikativnosti si nech od cesty
a vlastně
kde nadávám květinko? ![]()
@Mišmiš píše:
já dokážu komunikovat zcela normálně, ale ne s někým kdo se mi i přes několik připomenutí neustále cpe do mé rodiny. Na to jsem značně háklivá a záměrně nepíši nic o tom na co tablet používáme a proč…PROTOZE DO TOHO NIKOMU NIC NENI - chápeš?!!
Hele kvůli tabletu pro dítě Tě neodsuzuju, naprosto znám ty situace, kdy by mi tablet ušetřil srdeční kolapsy.. to holt nepochopí ani matka tří dětí, která prostě nezažila určitý typ dítěte, nebo určité reakce..
Nicméně Tvůj způsob komunikace je opravdu bez úrovně, a pokud je to tvůj běžný způsob komunikace, tak bude tablet pro Tvoje dítě asi fakt docela výhra..
A nevím jestli si uvědomuješ, že jsi na veřejné diskusi, takže VYZÝVAT NĚKOHO ABY TUTO DISKUSI OPUSTIL, na to jsi opravdu malý pán ![]()
Příspěvek upraven 05.02.14 v 14:59