Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Můj syn (v dubnu 3roky) je autista, psychomotoricka retardace..plus centrální hypotonie..dále se teď vyšetřuje…Naše město mě oslovilo že Lubimu udělají benefiční zbirku a mám si říct na jakou pomůcku..Rozhodla jsem se pro IPad, ten je pro autiky důležitý a normálně se pro ne žádají u nadace.Ale já nevím jaký..trochu v tom tápu. Dali by jste mi nějaký typ? Vím jen že vzhledem k jeho špatně motorice to bude chtít větší displej.
Ahoj ![]()
Prvni, co mne napada, proc IPad??? Je to zbytecne draha znacka s vlastnim a velmi „uzavrenym“ softwarem, podporou atd… urcite bych nekupovala apple…
Co konkretne tam bude junior pouzivat? potrebuje asi tedy vec lehkou, tedy tenkou, ale s velkym dispelejem? ![]()
Na tohle ti neodpovím, ale chtěla bych se zeptat, když je autista, máte v rodině nějaké postižení? Když je to dědičné onemocnění, právě se hrozně bojím mít kvůli tomuhle děti, protože jsem hlídala kdysi jednoho autistu a ten byl nezvladatelný. I pad měl taky, ale jaký ti bohužel neporadím.
@Malike
co se tyka velikosti displeje, tak jsou jen dve - klasicky a mini, takze je jasne, ze ten klasicky.
jinak dalsi rozdily jsou v tom, zda bude fungovat na sim kartu (lze pripojit k netu i venku) nebo jen pres wifi. ve vasem pripade bude stacit jen net pres wifi (venku tablet samozrejme funguje, ale neni pripojen k netu).
a pak jsou velke rozdily v pameti. ale pokud neni treba stahovat filmy a ukladat milion fotek, tak neni treba brat tu nejvetsi.
moje deti maji 3 roky stary ten uplne zakladni tablet a pro jejich potreby stale super. (nas trilety je autik).
jo a aspon pro zacatek je fajn neco jako tohle, nam se moc osvedcilo:
http://www.amazon.com/…p/B0072BKZOQ
@soney protože programky pro autisty a mentálně postižené jsou vetsinou pouze u Applu. Android jich má fakt minimum oproti Applu. I rána péče má svoje programi tam. A velký display? Má i koordinační poruchu a špatnou jemnou motoriku..trefit se do malého tabletu mu dělá problém..
@soney
ja jsem fanda Androidu, doma mame iPad i Samsung s androidem a ono opravdu uzce specializovane aplikace vetsinou pochazi z usa a jsou delany primarne pro iOS.
malodky se stane, ze existuje neco pro android, ale neexistuje pro apple. naopak se to stava casto.
@misa.859 tak často to dědičné bohužel neni
. Někdy ano a pak to často mají i sourozenci ![]()
@misa.859
dedicne - jak se to veme. my mame v rodine 3 autisty - bratrance (zadni nejsou bratri), pritom vsichni rodice jsou uplne „normalni“ a sourozenci tech autistu taky. takze nekde v genech to vepsane ase je, ale neni to tak, ze nutne je navaznost rodic-dite.
@misa.859 je možné že teta..ale PAS je bohužel i mimo dědičnost a udává se že každé 100 dítě má PAS.
Ohledně dědičnosti se udává 1:20 že sourozenec bude autista..takže syn bude zřejmě jediné dítě.
Je to strašné. My třeba v rodině žádné postižení nemáme, takže doufám, že nic takového se nestane. Ale je zvláštní, že neustále autistů přibývá, čím to bude, těžko říct…
@soney píše:
Ahoj
Prvni, co mne napada, proc IPad??? Je to zbytecne draha znacka s vlastnim a velmi „uzavrenym“ softwarem, podporou atd… urcite bych nekupovala apple…
Co konkretne tam bude junior pouzivat? potrebuje asi tedy vec lehkou, tedy tenkou, ale s velkym dispelejem?
tak iPad zase doporučím já.
Ten vlastní soft je třeba dobrý i v tom, že neřešíš viry, je blbuvzdorný na ovládání, hlavně máme iPad už 4 roky pořád jeden stejný, ale Asus i Samsung už mezitím odešli. Takže jsme pořídili ještě iPad mini a je fakt, že ten větší je lepší
@misa.859 je to teď především o diagnostice a že se o autismu ví mnohem víc..pak znasobit populaci která hodně roste..