Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
@Safira77 píše:
@Zumpa Dobře a jaký tedy telefon, by jste mi doporučil v této kategorii? Napište mi více Vašich typů prosím. Děkuji.
Já už mám rok Samsung S21 a manžel, který má iPhone od zaměstnavatele závidí. Absolutně bez problémů, žádné sekání, odolnost (mnohokrát letěl přes celou místnost s tvrdým dopadem), skvělé fotky, prostě si absolutně nestezuju.
@Aneta.Berg píše:
Me ta aplikace pro prechod z androida na iOs nefungovala, hlasilo to stale chybu, po konzultaci s technikem jsem nastavila rucne, ze vse prevedu pozdeji a ejhle - prevod byl mozny pouze pri prvnim spusteni systemu…trapny to bylo a nejsem jedina komu se to stalo…Jinak co me na iPhonu mrte schazi je rezim rozdelene obrazovky a spoustu ovladacich prvku bylo v Androidu pohodlnejsich…u nekterych zas naopak. Proste ani jede neni lepsi, zalezi asi za pruznosti vs. zvyk…
Tak iPhone je víc pro tupce a bezne uživatele. Android se musí víc nastavovat a pro lidi, kteří mají tendenci se v nastavení aplikaci víc hrabat a mít je pod kontrolou. Já šla tenkrát z 3 let starého lenova, které bylo na odpis, kapacita na prd, sekalo se, signal blbnul atp na i8. Já treba laptop nezapnu kvůli sobě cely tok. Vše řeším a hledam na telefonu vc tisku stažených dokumentu přes BT. Hodinky mám garmin a ty šlapou perfektně. Úplně nevim proč bych si měla kupovat predrazene Apple Watch, které nemají skoro žádné funkce. Já potrebuju hlavně sportovní a těch par sms, hovoru, přepínání hudby nebo počasí mám na nich přes apku taky. Me tedy odpadá řešení kupovat si další jejich produkty. Počítač mám 10 let starý a ten už používá jen kluk na pohádky. Me to finančně vyjde cca na stejno jestli android, který je za 3-4 roky nepoužitelný plus po 5 letech laptop, tak jsem na stejných penězích jako každých 5 let nejnovější foun.
@jessikka píše:
Já už mám rok Samsung S21 a manžel, který má iPhone od zaměstnavatele závidí. Absolutně bez problémů, žádné sekání, odolnost (mnohokrát letěl přes celou místnost s tvrdým dopadem), skvělé fotky, prostě si absolutně nestezuju.
Tak jde o to jaký iPhone. A nějak nevidím důvod házet mobilem přes místnost. Jako taky mi občas spadne a bez škrábanců nebo poškození. Neseka se. Stačí sklo a měkčený kryt co pobere naraz
Ahoj, mam teda iphone 12.Poridila jsem si ho v lete, do te doby jsem mela vse mozne od nokie, sony, huawei, samsung apod a v zivote bych se uz k androidu nevratila. Fotak je pro me bezkonkurencni, nastaveni bylo behem chvile, stacilo zapnout iphone a mit stary mobil v blizkosti a vse si iphone sehral sam. Ted kdyz vezmu do ruky neci android, at uz je to mobil za 5000 nebo 20 000,tak jsem vztekla jak se seka a je to pomaly. Mam 7letou dceru a zatim funguje na hodinkach, ale az ji budu casem porizovat mobil, tak nic jineho nez iphone ji kupovat nebudu, samozrejme nejakou nizsi radu. O iphone jsem premyslela cca 5 let, dost lidi me odrazovalo nebo naopak presvedcovalo, uplne stejne jako to ctes tady a ja nelituju, ze jsem si ho nakonec koupila
![]()
@Míša061983 píše:
Ahoj, mam teda iphone 12.Poridila jsem si ho v lete, do te doby jsem mela vse mozne od nokie, sony, huawei, samsung apod a v zivote bych se uz k androidu nevratila. Fotak je pro me bezkonkurencni, nastaveni bylo behem chvile, stacilo zapnout iphone a mit stary mobil v blizkosti a vse si iphone sehral sam. Ted kdyz vezmu do ruky neci android, at uz je to mobil za 5000 nebo 20 000,tak jsem vztekla jak se seka a je to pomaly. Mam 7letou dceru a zatim funguje na hodinkach, ale az ji budu casem porizovat mobil, tak nic jineho nez iphone ji kupovat nebudu, samozrejme nejakou nizsi radu. O iphone jsem premyslela cca 5 let, dost lidi me odrazovalo nebo naopak presvedcovalo, uplne stejne jako to ctes tady a ja nelituju, ze jsem si ho nakonec koupila![]()
Tak proč ty stydlivé smajlíky? Já mám stejný mobil a stejnou zkušenost. A nestydím se za to. ![]()
@lucad77 píše:
Tak proč ty stydlivé smajlíky? Já mám stejný mobil a stejnou zkušenost. A nestydím se za to.
Taky jsem kdysi měla kecy na předražený plast s kusem ovoce jako machrarna… sama bych si to nekoupila atp. Pak jsem dostala firemní a jako další telefon osobní si koupila iphona a není mi teď lito vyhodit přes 30 tis ‘za kus plastu’ ![]()
Oživuji diskuzi s hodně podobnou otázkou.
Vybírám nový mobilní telefon. Největší prioritou je fotoaparát- na fotky jsem dosti náročná. Většinou nosím s sebou i fotoaparát-myšleno jednodenní výlety. Dovolené, oslavy, to budu nadále používat fotoaparát. A ráda bych častěji měla jen mobilní telefon.
Nyní mám Huawei P30. U tohoto telefonu uváděli špičkový fotoaparát. A už od začátku zklamání. Barvy poupravuje, jsou sytější, ne tolik věrohodné. I jsem řešila s technickou podporou. Lépe nastavit nelze, zákazníci mají rádi hodně barevné fotografie.
Pokud bych volila iPhone- jsou barvy fotografií věrohodné? Myšleno pro někoho mdlé, pro mě reálné? V Datartu mě ho rozmlouvali, že fotky už v základu dosvětluje. A radili Vivo X 80 lite.
A poprosila bych o radu, kterou řadu vybrat-zda stačí 13.Verze Pro je téměř vyprodaná a i dost drahá. Nemusím fotit makro, širokoúhlý objektiv. Ale lidi, krajinu. Je fotoaparát dobrý? Nehraji hry, nejsem nadšenec mnoha vychytávek.
A v diskuzi jsem četla, že jde původní aplikace z Androidu přesunout na nový iPhone. To by bylo úžasné. Myšleno i kalendář, který mám stažený jako aplikaci v Androidu? A aplikace jako Portmonka, nebo různé obchody-také se sami přetáhnou?
Pokud je prioritou foťák, pak si koupit nějaký samostatný a nesázet na ten v mobilu, který je vždycky spíš na fotky na sociální sítě nebo jako nouzovka po ruce, ale vzhledem ke konstrukci z něho nic kloudného ani vylézt nemůže. Pravda část pak ještě dokáže vylepšit soft v mobilu, ale i tak to má daleko od skutečných fotoaparátů.
@Elnc Fotoaparát mám. Používám. Jen jsem chtěla častěji nechat foťák doma a mít z mobilu použitelné fotografie.
Samozřejmě, když se zamyslím nad cenou, tak za foťák jsem dávala cca 14 tisíc. Životnost hodně let. A k tomu by vlastně stačil levný mobil. A varianta k foťáku drahý mobil s kratší životnosti je vlastně drahý rozmar. Ale nějak mě to láká díky „pohodlnosti“ nenosit tak často foťák. A když už investuji vyšší částku do mobilu, tak nechci být zklamaná, že si nepomůžu.
Samozřejmě vím, že fotku dělá hlavně optika. A do mobilu optika nemůže mít srovnatelná.
Za dobrého světla udělá slušnou fotku i Galaxy A52s 5G s optickou stabilizací a v ceně toho doporučeného founu Vivo X 80 lite. Parametrově je na tom Galaxy A52s 5G pak lépe jak co se týká procesoru (Snapdragon 778G vs. Dimensity 900 u Vivo X 80 lite), tak displeje (120 Hz vs. 90 Hz), navíc má Galaxy A52s 5G i IP67 a sluchátkový 3,5 jack.
Tak taky zkusím přispět, již mám 3tí telefon google pixel a můžu jen doporučit, do té doby jsem si kupoval vždy vlajkové lodě s androidem, ale google pixel má tyto výhody:
Již vlastním 3tí telefon této značky a ještě jsem nikdy neměl žádnou závadu.
U Pixelů v ČR není podpora 5G a VoLTE, což je za ty peníze dost haluz.
@Elnc píše:
U Pixelů v ČR není podpora 5G a VoLTE, což je za ty peníze dost haluz.
Ano to je pravda, ale není to pro mně zas takový problém a už jsem i někde četl, že se to dá vyřešit, jde o to, že nemá v ČR oficiální distribuci, ale věřím, že se to brzo změní. Nejedu na 5G, ale vše mně funguje jak má, on ten YOUTUBE atp. zas tak rychlý internet nepotřebuje a pořád rychlejší být na 4G než na WiFi, ta je pomalá jak sviňa:)