Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Grety píše: Více
Já žádnou diskuzi nevedu, jen jsem se zeptala
Ahoj @Mira90, řeším aktuálně stejný problém. U iqos je podle mě složitější přestat, kvůli tomu, že nejsou tak chuťově výrazné jako normální cigarety. Navíc, já skoro nepotřebuji kouřit dokud neotevřu práci, u té mám k tomu strašný zlozvyk. Koupila jsem si knihu od Allen Carr - Jak přestat kouřit bez síly vůle. Tam je mimochodem skvěle popsáno, jak rychle Nikotin z těla oproti jiným drogám vyprchá (v postatě už přes noc je většina pryč) a proto to, co nás nutí vrátit se k cigaretě i po několika dnech abstinence není nikotinová závislost, ale jsme to my a naše zvyky. Nemyslím si tedy, že by náhlé přestání mohlo způsobit plodu šok z hlediska abstinenčních příznaků, spíš je jen potřeba hodit do klidu sebe. Budu moc držet palce ať nám vše vyjde
![]()
@Mira90 píše: Více
Nedavej si, spadnes do toho zpatky. Jsem byvala kuracka. Vim, o cem mluvim.
Jedna denne, atd nefunguje. ![]()
@Anonymní píše: Více
A ja som na gynekologii pocula, ako sestra tehotnej fajciarke vysvetlovala, ze si ma predstavit, ako kazdou cigaretou utahuje dietatu okolo krku slucku. Ze ho dusi… Tak si vyber.
Okrem toho je predsa nikotin jed.
@Anna766 píše: Více
Sebe možná jo, pokud absťák bude dlouhý…tak od ní všichni utečou
@Venetia píše: Více
To nemyslíš vázně, okolí je budoucí matce důležitějši než plod v břiše který utéct nemá kam?
Tiez som prestala fajcit len preto, ze som sa rozhodla. Zo dna na den. Takze viem, ze sa to da.
Je to zo zaciatku nepohodlne, ale ked do toho nie je schopna ist kvoli dietatu…
Samozřejmě, ze ne… Dítě je nejdůležitější
Jen jsem si to představila
Ale samozřejmě dítě je nejdůležitější… Okolí musí vydržet
Okoli by ji v tom mělo podpořit. Hlavně rodina.
Já bych zkusila ještě třeba nikotinové žvýkačky, pro začátek. Třeba by mohly pomoct. Mohu tedy říct, s odstupem času a nevím, jestli je to blbá náhoda. Ale i mé vzdálené známé, nebo kamarádky, které v těhotenství kouřily, daly si občas pivko, protože jedna sklenka přeci neublíží. Tak všechny jejich děti mají ve škole nějaký problém. Některé mají asistentku, některé „jen“ úlevy z poradny. Jinak jsou zdravé, akorát mají ve škole s učením problémy. Může to být náhoda, ale já osobně bych neriskovala.