Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Zdravím,
já děkuji za velkou odezvu.
Nečekala jsem tolik zpráv a už vůbec bych nečekala některé ty ošklivé zprávy… Některý lidi jsou fakt hnusný…
Já váhala jelikož známé co to teď aktuálně řešily měly od doktora třeba to, že NEDOPORUČOVAL hned skončit aby to nebyl šok… Jak jsem psala každý indivindi.
jsem mladá, ale kuřák cca 15 iqosek denně.
Cca 6tt a já mám dilema jestli skončit ze dne na den nebo spíš postupně ubírat…?
Všechny z okolí to měly hrozně indivindi. Vím že iqos není úplná výhra oproti klasickym cigaretam, ale nějaký ten stupeň lepší ty iqosky jsou ne?
Co myslíte prosím? ![]()
Příspěvek upraven 10.02.26 v 17:57
Samozřejmě že hned ![]()
Je to stejnej hnus jak cigára, možná ještě horší.
Urcite hned, postupně je to blbost, porad te to bude nutit…dáš si treba limit 5 cigaret denně, ale pak si treba řekneš, ze jedna navíc neuskodi a pomalu se budeš vracet ke kouření vice.
Mezi iqos a cigarama zase takovy rozdil podle me neni v tom co jde do těla…nikotin je u obou, u cigar je množství jiných jedovatých látek, ale ty jsou obsazeny podle me spis v kouři.
Zkus si denne odkládat ušetřené penize za krabku a pak můžeš miminku koupit krásný kočárek…treba.
Ale jen si dej, copak by ses žinýrovala prece.
Uzivanim nikotinu muzes svemu diteti zpusobit:
1. Růst a vývoj - nízká porodní hmotnost, zpomalený růst plodu (IUGR), vyšší riziko předčasného porodu, vyšší riziko odloučení placenty
2. Mozek a nervová soustava - ovlivnění vývoje mozku už v raných fázích, zvýšené riziko: poruch pozornosti (ADHD),poruch učení, horší sebekontroly a impulzivity v dětství
3. Dýchací systém - vyšší výskyt:astmatu, chronických respiračních potíží, infekcí dýchacích cest po narození
4. Riziko úmrtí - zvýšené riziko potratu, zvýšené riziko SIDS (náhlé úmrtí kojence)
Tak pak neplač
@Mira90 píše: Více
Si děláš srandu, ne? Se o tom píše všude možně co to je zač a ještě se takhle ptát, zda v těhu je to ok ![]()
Samozřejmě okamžitě. Řeči o tom, jak je potřeba postupně, jsou jen obhajoby kuřáků, proč vlastně nepřestat. Jakou jinou motivaci by měla zena mít, než zdraví svého dítěte.
Že vůbec můžeš nad tím uvažovat. Kourila jsem od 13 a kdyz jsem zjistila, že jsem těhotná se starším synem, hned bez přemýšlení jsem přestala. To bych mu nemohla udělat kouřit dál. Vykasli se na to jednou ti poděkuje, stejně jako on mě. Od té doby nekouřím. Neverim tomu že IQOS (nebo jak se to píše) je zdravější. Podle mě je to podvod.
Jako byvala kuracka ti reknu hned skonci.
To ostatni jsou jen vymluvy.
Cigarety versus iqos jsou min rozdil.
Hned z hodiny na hodinu
mas nejlepsi motivaci se na to vykaslat ![]()
Můžeš si u toho kouření představovat, jak to foukáš novorozenci rovnou do obličeje.
To bys dělala?
Hned! Taky jsem byla kuřačka a sama vím, že postupně není řešení, to nikdy neskončíš - snažila jsem se takhle už několikrát
, ale s počůraným testem jsem vše vyhodila a už si to nekoupila.
Hned, a to ti říkám jako kuřák. Žádný postupně, to pak zjistš, že jsi prokouřila celý těhotenství. Motivaci máš dost velkou.