Sousedská nabídka věcí k odběru s dobrovolným příspěvkem

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
7.1.26 13:26

Sousedská nabídka

Dobrý den, napadla mě taková věc a chtěla bych se zeptat zda jste to někdy zkoušeli a jak to dopadlo pokud ano.

Mám spoustu věcí které nepoužívám a už nevyužiji, napadlo mě že bych je dala do přízemí v paneláku a dala tam kasičku a lidé by si mohli něco vzít co se jim zalíbí a zaplatí třeba kolik uzná za vhodné 🙂

Potřebuji se těch věcí zbavit jsou to drobnosti i nějaké oblečení a každá koruna se hodí 🙂

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3012
7.1.26 13:29

Věci na rozebrání do přízemí dáváme, ale pochopitelně bez kasičky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21247
7.1.26 13:33
@Anonymní píše: Více

Nevím jak věci, ale kasička ti do večera zmizí určitě. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68920
7.1.26 13:40

No, jako předseda SVJ bych tě dost hnala, v podstatě z toho děláš skladiště a umisťujes předměty do únikových cest, což může vést k sousedské inspiraci… Přijít na kontrolu hasiči, je to na tučnou pokutu. Nemáte v domě nástěnku, kam bys třeba dala fotografií?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.1.26 13:46

Samozřejmě bych to dala na místo kde by to nepřekáželo a předem bych se někoho zeptala zda vůbec můžu, jen se ptám na zkušenosti toho kdo to někdy udělal

• Citovat
  • Upravit
6664
7.1.26 13:48
@Kryptozoo píše: Více

Přesně tak, buď to dej do baráku k rozebrání jen tak, nebo to nafoť na Aukro/Vinted, jestli na tom chceš něco vydělat. Taky jsme takhle měli v paneláku dole k tomu určenou poličku, kam se dávaly věci, buď se to rozebralo, nebo když to tam po týdnu ještě leželo, tak to člověk vyhodil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6626
7.1.26 13:51

Nedělej z baráku skladiště ani tržiště, porušuješ tím zákony a vyhlášky. Pokud chceš něco prodat, udělej to přes Facebook. Jinak to odvez někam do reuse centra, které je k tomu určené.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68920
7.1.26 13:57

Ve společných prostorách nesmí být nic hořlavého. Pokud má vaše svj rozum, tak ti to nepovolí, no ale můj dům to není, zeptej se jich.

Můžu ti říct, že z pozice svj permanentně bojuji s kramama ve sklepě „ještě se může někomu hodit“. A když nehodí, straší to tam ještě půl roku a nejen, že se k tomu nikdo nehlásí, ale ještě se k tomu další věci přidají.

Doporučuji najít si místní swapovaci skupinku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30301
7.1.26 14:03

Nedělej z toho skladiště. Co budeš dělat, když se někdo další inspiruje, věci nebude mizet, ale přibývat a kdo je pak zlikviduje?
Chápu, že takto dole zůstane nějaký větší spotřebič s cedulí, pokud nezmizí do úterý, odvezu ho do sběrného dvora, ale oblečení a drobnosti tam nemají co dělat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Silverine247
7.1.26 14:14

Par veci ti mozna zmizi, ale s kasickou bych se neobtezovala, to je trochu i trapne. Navic jak uz tu holky psaly, spolecne prostory nejsou na to si tam nanosit co se ti nehodi do bytu. Znama obcas dela bazarkovy vecirek - pozve si zname na kafe a nejake obcerstveni, ukaze co ma „navic“ a komu by se neco z toho hodilo, da do kasicky, co uzna za vhodne, stejne tak kdo chce tak prinese, co se mu nehodi a nekdy si veci i vymeni. Samozrejme ti lidi o tom vsem vi dopredu, ne ze nekdo prijde na kafe a zacne mu nabizet stare kramy a mavat pred ocima s kasickou. :mrgreen: Pro me by to teda asi nebylo, ale pry je to uspesne v jejim okruhu znamych. :nevim: Osobne bych volila spis k tomu urcene appky, pokud bych chtela nejake penize, jinak bych to vynesla ke kontejnerum, at si vezme kdo co chce, at mi to doma nezavazi.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
7.1.26 14:33

Já sama bych si od popelnic nic nevzala, známé nemám abych pořádala takové večírky, dávat na vinted a čekat až si to někdo koupí, skladovat to doma a ještě to danit se mi to taky nechce, proto se ptám na tento způsob protože v minulosti už jsem o tom slyšela

• Citovat
  • Upravit
287
7.1.26 14:33

U nás se občas nějaká drobnost objeví na schránkách, jde většinou o typ nevhodného daru, takže věci nové. Včera odpoledne jsem tam sama dala toaletní vodu s. Oliver, kterou jsem dostala na Vánoce, ale vůbec mi nevoní; večer už tam nebyla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Silverine247
7.1.26 14:35

A o jake veci se jedna, obleceni, spotrebice, nevhodne darky treba?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
7.1.26 14:41

Nějaké věci do kuchyně, dětské oblečení, dětské hračky a dekorace ještě něco bych našla

• Citovat
  • Upravit
6626
7.1.26 14:49

Tak to vůbec, to už je pomalu odpad. Ve většině měst jsou na to sběrné dvory.
Co prodáš z osobních věcí, to nedaníš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová