Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Věci na rozebrání do přízemí dáváme, ale pochopitelně bez kasičky.
@Anonymní píše: Více
Nevím jak věci, ale kasička ti do večera zmizí určitě. ![]()
No, jako předseda SVJ bych tě dost hnala, v podstatě z toho děláš skladiště a umisťujes předměty do únikových cest, což může vést k sousedské inspiraci… Přijít na kontrolu hasiči, je to na tučnou pokutu. Nemáte v domě nástěnku, kam bys třeba dala fotografií?
Samozřejmě bych to dala na místo kde by to nepřekáželo a předem bych se někoho zeptala zda vůbec můžu, jen se ptám na zkušenosti toho kdo to někdy udělal
@Kryptozoo píše: Více
Přesně tak, buď to dej do baráku k rozebrání jen tak, nebo to nafoť na Aukro/Vinted, jestli na tom chceš něco vydělat. Taky jsme takhle měli v paneláku dole k tomu určenou poličku, kam se dávaly věci, buď se to rozebralo, nebo když to tam po týdnu ještě leželo, tak to člověk vyhodil.
Nedělej z baráku skladiště ani tržiště, porušuješ tím zákony a vyhlášky. Pokud chceš něco prodat, udělej to přes Facebook. Jinak to odvez někam do reuse centra, které je k tomu určené.
Ve společných prostorách nesmí být nic hořlavého. Pokud má vaše svj rozum, tak ti to nepovolí, no ale můj dům to není, zeptej se jich.
Můžu ti říct, že z pozice svj permanentně bojuji s kramama ve sklepě „ještě se může někomu hodit“. A když nehodí, straší to tam ještě půl roku a nejen, že se k tomu nikdo nehlásí, ale ještě se k tomu další věci přidají.
Doporučuji najít si místní swapovaci skupinku.
Nedělej z toho skladiště. Co budeš dělat, když se někdo další inspiruje, věci nebude mizet, ale přibývat a kdo je pak zlikviduje?
Chápu, že takto dole zůstane nějaký větší spotřebič s cedulí, pokud nezmizí do úterý, odvezu ho do sběrného dvora, ale oblečení a drobnosti tam nemají co dělat.
Par veci ti mozna zmizi, ale s kasickou bych se neobtezovala, to je trochu i trapne. Navic jak uz tu holky psaly, spolecne prostory nejsou na to si tam nanosit co se ti nehodi do bytu. Znama obcas dela bazarkovy vecirek - pozve si zname na kafe a nejake obcerstveni, ukaze co ma „navic“ a komu by se neco z toho hodilo, da do kasicky, co uzna za vhodne, stejne tak kdo chce tak prinese, co se mu nehodi a nekdy si veci i vymeni. Samozrejme ti lidi o tom vsem vi dopredu, ne ze nekdo prijde na kafe a zacne mu nabizet stare kramy a mavat pred ocima s kasickou.
Pro me by to teda asi nebylo, ale pry je to uspesne v jejim okruhu znamych.
Osobne bych volila spis k tomu urcene appky, pokud bych chtela nejake penize, jinak bych to vynesla ke kontejnerum, at si vezme kdo co chce, at mi to doma nezavazi.
Já sama bych si od popelnic nic nevzala, známé nemám abych pořádala takové večírky, dávat na vinted a čekat až si to někdo koupí, skladovat to doma a ještě to danit se mi to taky nechce, proto se ptám na tento způsob protože v minulosti už jsem o tom slyšela
U nás se občas nějaká drobnost objeví na schránkách, jde většinou o typ nevhodného daru, takže věci nové. Včera odpoledne jsem tam sama dala toaletní vodu s. Oliver, kterou jsem dostala na Vánoce, ale vůbec mi nevoní; večer už tam nebyla.
A o jake veci se jedna, obleceni, spotrebice, nevhodne darky treba?
Nějaké věci do kuchyně, dětské oblečení, dětské hračky a dekorace ještě něco bych našla
Tak to vůbec, to už je pomalu odpad. Ve většině měst jsou na to sběrné dvory.
Co prodáš z osobních věcí, to nedaníš.
Dobrý den, napadla mě taková věc a chtěla bych se zeptat zda jste to někdy zkoušeli a jak to dopadlo pokud ano.
Mám spoustu věcí které nepoužívám a už nevyužiji, napadlo mě že bych je dala do přízemí v paneláku a dala tam kasičku a lidé by si mohli něco vzít co se jim zalíbí a zaplatí třeba kolik uzná za vhodné 🙂
Potřebuji se těch věcí zbavit jsou to drobnosti i nějaké oblečení a každá koruna se hodí 🙂