Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Švagrová má dietní omezení a neteř nemá ráda šlehačku, takže pohoštění dělám na míru jim dvěma, ale ne že by dostali něco extra, všichni dostanou to samé.
@Anonymní píše: Více
Ano, přizpůsobuju, přišlo by mi neslušné vegetariánovi nabídnout řízky, abstitentovi alkohol, prostě nakoupím něco pro návštěvu.
Vozit si jídlo na návštěvu, to je dost mimo, ne? ![]()
Ja ano. Jsou svatky, moje navstevy tak se vzdycky domluvim. Treba kupuji i nealko svarak nebo pivo, pro ridice, nebo nekdo alkohol nepije vubec. V rodine mame par alergiku, ja osobne nesmim orechy, vubec zadny, segra nesmi nic s mlekem. Obcas si doveze svoje, nebo ji to zaridim ja.
Jednou jsem delala chlebicky a z ex manzevy strany nekdo nejedl v salatu hrasek, ja zase nejim vejce..tak jsem vzdycky pripravila chlebicky pro tu osobu bez hrasku, se salamem, protoze sunku nejedla…a pro sebe bez vajicka..a pro jine s vajickem…a pro me to taky delali, kdyz jsme sli tam.
Takze ano. Chci, aby se vsichni u me citili dobre.
návštěvy moc nevedu, ale pokud ano, tak je snad samozřejmé přizpůsobit se návštěvě, těžko někoho pozvu s dobrým úmyslem a pak mu dám něco, z čeho bude mít alergický záchvat a budu volat rychlou
![]()
a aby si nosili vlastní jídlo, tak to je snad také úlet
když už někoho pozvu, tak chci pohostit a aby se návštěva cítila příjemně,
pokud je ti to zatěžko, tak nikoho nezvi ![]()
jakože si pozveš návštěvu a očekáváš, že si jídlo a pití přiveze vlastní, když má nějaké zdravotní omezení?
to by mě hanba fackovala, ale já si zvu takovou návštěvu, na kterou se těším, chci ji pohostit a chci aby se u mě měli dobře
ty ne? ![]()
Navstevy mi nevadi, ani takové, co se ohlasi 5 minut predem, ale podava se akorát kafe, caj a co zrovna lednice aktuálně da…
A jinak nikoho se zdravotnim omezenim v okoli nemame, problemy typu nejim hrasek v salatu nebo salam jsou pod mou rozlisovaci schopnost, takže ne, specialni jidlo by neměli, ale zas nikdy nemam doma jen jednu vec, tak maji sanci si vybrat neco jineho.
Vozi jidlo s sebou? To je trosku na hlavu, kdyz nekoho pozvu, tak snažím, at secciti dobre. Naopak by mi přišlo zvlastni, kdyby si jidlo sebou přinesl. Rozdíl by byl kdyby ten clovek mel nějakou zvladtni dietu od doktora a musel by jist neco, co běžné v obchode neni.
Tak pokud bych se jim nechtěla přizpůsobit ve smyslu je pohostit dle jejich potřeb a preferencí, tak si je snad nezvu, ne? Návštěvy nejsou přece kontrola z hygieny nebo finančáku… Vůbec nechápu, co to je za divnou otázku a přístup…
Kdyz nepijou mleko tak dostanou dzus nebo vodu. Kdyby teda prijeli na par dni, tak bych klidne jejich specialni mleko koupila, kdyz na dve hodky tak asi ne. Ale jidlo bych samozrejme prizpusobila i te kratke navsteve.
Samozřejmě, díky vlastním dietam mi to přijde automatické.
Návštěvy neobrazime ve velkém, ale vždy máme něco pro nás a i já pojištění chystám tak aby si každý pochutnal.
K blízké rodině, rozumnej rodiče z obou stran si třeba dovezeme na víkend/ dovolenou chleba nebo knedlík…
Vánoce jsou období návštěv, proto mě zajímá, jak to je jinde. Přizpůsobujete se návštěvám třeba s jídlem? Když návštěva nepije mléko, koupíte rostlinné? Když je návštěva vegetariáni nebo vegani, prizpusobite jídlo jim, nebo čekáte, že si takoví lidé vozí jídlo s sebou?