Přizpůsobujete se návštěvám?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1838
26.12.25 21:13

Já se zeptám zcela laicky… to vážně vegan pozná jestli jsem do základu bramboračky použila sádlo nebo řepkový olej?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.12.25 21:18
@Anonymní píše: Více

A jak teda by sis to představovala, aby jsi byla spokojená?

Jsme také veganská rodina, pokud si pozvu širší rodinu, vždy se snažím udělat pestré občerstvení podle sezóny a události - několik druhů zmrzlin pokud je horko, dort na oslavy, slaný bufet, nějaké pití, džusy… ale vše veganské, včetně mléka pochopitelně. Protože by to šlo silně proti mým morálním hodnotám kvůli návštěvě kupovat kravské mléko.

Mimochodem mám i jednu větev rodiny, která je ještě radikálnější než my, ti jí superzdravě, převážně raw, bio, bezlepku a dalších věcí, takže to znám i z druhé strany, že jsem někdy trochu skřípala zubama, při snaze vymyslet dostatečně zdravé menu pro ně, zvlášť když plně nevím, co přesně jí a o co ne a ty postupy při přípravě raw jsou jiné.

• Citovat
  • Upravit
42429
26.12.25 21:19
@petulka23 píše: Více

To poznám i já. Vždyť to úplně jinak smrdí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.12.25 21:23

@petulka23

To je pro mě docela smutný dotaz. Opravdu potřebuješ podvádět své přátele a dát jim tajně do jídla něco, co z dost dobrých důvodů nechtějí konzumovat? Z jakého důvodu?

A abych ti odpověděla - ano, je šance, že to vegan pozná. Jednak řadu z nás takto podváděli vlastní rodiče (když jsme vyrůstali v masožravých rodinách, které nerespektovaly náš názor, takže jsme se to naučili rozpoznat), druhak prostě cítíme, že je v tom jídle něco jinak než obvykle.

• Citovat
  • Upravit
1838
26.12.25 21:23
@Havlova píše: Více

Ja sadlo skoro nepouzivam a olej minimalne, po 2 hodinovem vareni citim zeleninu, houby… jen ne tuk :nevim: asi tim ze jsem vsezravec jsem se na to nikdy nezamerila, ale ja ji delam na oleji, rodice ji delaji na sadle a ja tam fakt rozdil necitim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42429
26.12.25 21:26

Já jsem taky všežravec, ale vepřové moc nejím.
Chuť i zápach sádla i oleje jsou jiné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1838
26.12.25 21:26
@Anonymní píše: Více

Proč hned útočně? Já nikoho podvádět nepotřebuji. Jen jsem se ptala jestli je to opravdu poznat, protože já osobně ten rozdíl nepoznám. Mam dítě ktere neji houby, nedavam mu je. Dalsi dite neji rajcata, nedavam je…nemam problem se prizpusobit. Byla to jen otazka, pro nekoho hned na reakci jak podvadim

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1838
26.12.25 21:29

Pro mne je treba rozdil kupovane mlete veprove, to nemuzu ani citit, ale kdyz si koupim kotletu a namelu, zpracuju, tak mi nevadi. Ale na tom zakladu, kdy pouziju minimum tuku jen na cibuli a zeleninu, ktere davam fakt hodne, bych to nepoznala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12241
26.12.25 21:32

Ano, vlastne vsechny znam.. Takze rada je pohostim tim, co maji opravdu radi. A kdyz nekdo nepije, tak mu dam domaci vajecnak bez alkoholu, to nikdo neodmitne :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42429
26.12.25 21:33

Asi jsi na chuť a vůni vepřového zvyklá. Já ho v podstatě nejím (fakt tak 2× do roka) a párkrát sušenou šunku.
Já to prostě cítím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42429
26.12.25 21:35
@Ketris píše: Více

Ten nám dělala babička. :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106773
26.12.25 21:36

Dobrutka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1838
26.12.25 21:38

Právě že ani ne. Máme ho cca jednou za 3 měsíce. Jinak jíme jen kuřecí a ryby. Ale když už vepřové tak kotletu nebo panenku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77136
26.12.25 21:40

to poznám i já, jsem masožravec

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9093
26.12.25 21:44
@Ketris píše: Více

Tak znáš první, kdo by odmítnul. Raději bych zůstala o vodě. Vadí mi tam všechno. Je jedno, jestli alkohol nepřidáš. Furt tam zůstává ten zbytek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová