Přizpůsobujete se návštěvám?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1838
26.12.25 21:44
@stinga píše: Více

Tak jsem asi exot :nevim: ale ja uprednostnuju tu zeleninu, takze vsude cpu spoustu a spoustu zemeniny, ze i ten vyvar je spis mrkvovo celerova polevka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1838
26.12.25 21:48

A tuku pouzivam fakt jen, ze maslovackou potru dno aby se ta cibule nepekla nasucho. Tak asi jako masozravec s omezenym pouzivanim tuku jsem marna a nepoznam rozdil :)
Ale i tak budu klidně spát

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42487
26.12.25 21:50
@petulka23 píše: Více

Tak já do bramboračky cibuli nedávám. A zeleninu do ní restuji na přepuštěném másle, stejně jako babička.
Vždyť ano, každý podle svého jazyka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1838
26.12.25 21:57
@Havlova píše: Více

No právě.. a já cibuli dávám skoro všude. Tuk se snažím minimalizovat, zeleninou nešetřím, houby jen lesní( žádné žapmiony co jsme měli v práci) každý jede podle svých chutí. Proto mě zajímalo, že je to tak poznat, jaký tuk použiješ. Já jedu olej, moji rodiče sádlo ( v minimálním množství) taky hromadu zeleniny a já fakt rozdíl nepoznám… ale jako všežravce mě to netrápí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14686
26.12.25 23:26

No a kdybys to sádlo teda tomu veganovi do polévky dala, měla bys z toho dobrý pocit? Nebo nějaký pocit zadostiučinění, že bys jako třeba zjistila, že to s tím jeho veganstvím není zas tak horké, když to třeba snědl? Nebo proč bys to dělala? :think:

Děla mi to tchyne a nejen mně, prislo mi to jidlo u ni divne, ze jsem si rikala, ze to stopro je vzdycky na sádle, i kdyz dobre vi, ze to nejim, a pak jednou vyprávěla, že vnučkám pasuje do jidla cuketu a peče jim cuketove buchty, protoze to nemaji rády. A vyprávěla to s takovou zvláštní radosti, jak jim to chutnalo, ze mi z toho bylo smutno. Rikam si porad, zda je to vážně nutné?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
122
26.12.25 23:35
@Semtex píše: Více

Naše to taky dělala. Když děti povyrostly a začaly řešit upřímnost a tyhle věci, docela to pokazilo vztahy - uvědomují si že na některé lidi se můžou spolehnout a na jiné ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16464
26.12.25 23:35

@Semtex Nektere damy musi mit pravdu. Bohuzel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14686
26.12.25 23:37

Ja si myslim, že to docela poznám, v jedné restauraci nám dali k snídani klasicke palačinky s džemem a chutnaly jako kdyby je smažili na špinavé pánvi od nějakého masa, že jsem se tam na místě málem pozvracela :lol: šla jsem to reklamovat a tvrdili, že to bylo na sádle a ne na špinavý pánvi :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4952
26.12.25 23:53
@Anonymní píše: Více

Přizpůsobuju se a přijde mi to naprosto samozřejmé. Včera u nás byl na oběd syn s přítelkyní. On je vegetarián, ona veganka. Na jídle jsme byli dopředu domluvení. Máme obecnou kompromisní dohodu, že vajíčko ano, mléko ne. Tradičně u nás bývá svíčková, takže jsme měli omáčky dvě verze. Knedlíky jedny (karlovarské s vajíčkem, ale s margarínem a rostlinou smetanou). Masožravci hovězí, vege varianta byly bezmasé kuličky IKEA. Do kafe jsem pro ně měla rostlinné mléko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5246
27.12.25 01:02

Necetla jsem teda uplne vsechno, ale ja osobne bych se prizpusobila. Pokud by to teda nebyly nejake extra speky typu, ze nekdo si do kafe dava jenom mleko z tygrich orechu. Co se mne tyce, klidne si dovezu vlastni potraviny, pokud by druha strana trvala na svem, ze mi bude servirovat treba zabijackovou polevku a kachnu se zelim a knedlikem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
bilyleknin
27.12.25 07:30
@Anonymní píše: Více

Dneska se da v pohodě cokoliv koupit, co je prizpusobene skodo každé dietě. Takže přizpůsobím, protože chci, abychom měli fajn pohodu, ale moc se s tím neparu, že bych něco pripravovala hodiny. :mrgreen: Udělá se obložený talíř (zeleninu může i vegan, bezlepek, i alergik na ořechy a ovoce a jsou vždycky moc spoko) a nakraji se nějaká veka, k tomu normální pomazánka a vegan pomazánka (třeba hummus se koupí) a pak se v lidlu dají koupit vegan sladkosti a je to. :dance: Příprava hodinu krájení max a je to naprosto pro každého.

Horší to mají bezlepkari, kteří jsou alergický i na nepatrné množství ve vzduchu. Tam si buď nosí svoje, protože oni na to mají i uzpusobenou domácnost a dělají třeba v rukavicích nebo musí říct, co mám koupit třeba za nějakou balenou věc, co si rozdelaji. :nevim: Ale to oni chápou a cení jakoukoliv snahu.

Já si na návštěvy nosím vlastní rostlinné mléko do kafe, protože mi chutnají jen asi dvě konkrétní, který jsou i dražší, což nechci nikoho otravovat svým mlsnym jazykem :mrgreen: Nikoho to nepohorsuje a všichni spoko.

• Citovat
  • Upravit
bilyleknin
27.12.25 07:36

Obědy volím tak, aby se najedli všichni. To taky není těžké. Dneska ty rostlinné smetany jsou chuťově v pohodě. Třeba Rama rostlinná smetana. A z margarinu se vařilo už dřív nezavisle na dietnich omezenich. Jako jeden den nepouzit sádlo nebo mlíko, to se fakt svět nezboří. Třeba co se týče svíčkové, tak se to dá klidně obejít tak, že se koupí od Živiny, ta je vegan. A není s tím žádné dlouhé přípravy. Lidi si to dělají zbytečně složité hlavně aby měli pravdu a „to svoje“ oni. :roll: Jako pointa přece není druhé napalit a zmanipulovat a něco jim podstrcit, to pak nechápu, proč k sobě vůbec někoho zvu, když jsem tak zlý člověk :nevim:

• Citovat
  • Upravit
25132
27.12.25 08:53

My už mleté vůbec nekupujeme. Obsahuje hrozně moc tuku, je mi po tom vždycky těžko. Takže jedině doma namleté.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
588
27.12.25 09:04

Přizpůsobím, jen bych se bála alergie na lepek, to pak jsou lidé zvyklí vozit si jídlo sami, protože stačí dřevěné prkýnko, nebo vařečka a jídlo je kontaminované. Ostatním bych nedělala extra jídlo, ale přizpůsobila celé pohoštění, aby to návštěvě vyhovovalo.

Příspěvek upraven 27.12.25 v 09:08

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová