Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
be-rus-ka
ahojky ja jsem v Irsku už víc jak rok a pul a mám 15měsíčního synka. jestli máš zájem si povídat tak se ozvi budu ráda.
Teda holky, nechcete mě pozvat na návštěvu, Po irsku toužím už strááááášně dlouho
!!!
zuzle jo jo přesně tak jen přijedte rádi vás tu provedem a vše ukážem vid Berusko ![]()
Be-rus-ko my jsem s CO.Offaly kousek od Tullamoru. do Bray jezdíme k moři ale hlavně na Malahide. je tam krásně ale to určitě víš.
Taky jsi rodila v COOMBE womens hospitlu? asi ano vid. jestli chceš napiš víc.
tak já jsem rodila v Nationale maternity hospital v Dublinu. Toullamore nebo jak se to pise je celkem kus. Ale budu si v dubnu delat v cesku ridicak, tak bychom mohly i nekdy nekam zajet. Ty jsi taky rodila v Irsku? A jake se ti to zdalo? Jak dlouho jsi pobyla v porodnici?
Be-rus-ko
Bydlíme tak asi hodku cesty autem od Dublinu, Coombe je taky v Dublinu určitě tu nemocnici znáš co vím tak tam rodili všechny holky tady odsud. musim přiznat že na to nemám dobrý vzpomínky, nůj dr, v čechách než jsem sem odlítala v 6měsíci těhu mě varoval že v Anglii je nejhorší zdravotnictví v evropě no a irsko je odnož Anglie takže je to to samý. A musim mu dát za pravdu.
v nemocnici jsem byla od pátku do pátku takže týden rodila jsem 20hod a nakonec mi udělali císaře. doufám že se později určitě navštívíme. a dáme si v nějakým báru pintičku Guinnesse. ![]()
Ne ne tu nemocnici neznam. No uroven zdravotnictvi neni nejak uzasna, ale mi se zase libil pristup, jak tam na nas byli vsicni hrozne hodni. Uplne bomba. Pracuje tam hodne cizincu. No ja rodila v sobotu v noci a v pondeli jsem byla doma. Nabidli mi ten early home transport, nebo tak nejak a pak az do patku nas chodily navstevovat midwifes. Tak ja jsem celkem spokojena. Jedine co me vadilo, jak jim tu je ukradeny prubeh tehotenstvi. Ja zkoncila se znicenyma zadama. A nabrala jsem hrozne vody a popraskala mi kuze i na uplne neuveritelnych mistech. No ale uz nic nenadelam.
to máš pravdu, za celý těhu neudělajjedinou prohlídku aby tě skontrolovali uvnitř to bys musela mít jo nějaký potíže. UTZ dělaj snad jen dva. a vůbec žádna vyšetření. když si nic neřekneš tak tě nechaj být. Já nemám dobrou zkušenost s nemocnice, ale GP doktora máme skvělýho.
o víkendu jsme byli na Hoftu znáš to tam vid. Ty jsi přímo z Bray?
Ne ne ja jsem z Delgany(Greystones). To je hned za Bray. Jednu zastavku Dartem. Mi delali UZ jen jednou. A po druhe mi rekli, ze neni duvod. A kdyz jsem se na UZ ptala, jestli to bude kluk nebo holka, tak mi rekla, ze to prece neni dulezite. ![]()
Be-rus-ka
aha tak to jo to je kousek. už máte rodnej list pro malou? bude mít taky Irskej vid a bude žádat o Irský občanství, my ano.myslím že se to malýmu nikdy neztratí. ještě ted si pamatuju jak jsme vyřizovali všecky papíry, českej rodnej list českej pas no děs ale na ambasádě jsou skvělý moc nám pomohly.
Nase Kristynka ma rodny list irsky a obcanstvi automaticy, protoze tatinek tu zije uz sestym rokem. Behem tohoto tydne nam prijde irsky pas. A v unoru budem v Cesku bvyrizovat ceske obcanstvi a rodnë cislo a materskou a porodne.
Halo z anglie. Trosku z ruky, ale aspon si tu s vami muzu zanadavt na tohle zdravotnictvi.
Ultrazvuk taky jen 2× a potom ani na zadost, pry neni treba, a nakonec jsme meli rizikovy porod, protoze se maly najak zamotal pri prevraceni z jednoho boku na druhy ![]()
NA sale byli super ale poprodni pece des.
Ahoj Janno, no je to hrůza, nechtělo se mi tomu moc věřit když mi to můj dr. v čechách říkal ale přesvědčila jsem se, bohužel. Další dítě už tu rodit nebudu.
![]()
Be-rus-ko tak tě to čeká ještě doma my jsem to vyřizovali vše na dálku a šlo to. Porodný i rodičák mi vyplatili zpětně.
Jak dlouho tu ještě budete? já už bych neradši domů aspon na chvíli. ale drží nás tu práce.
jako asi každýho, je to marný ale pořád se tu peníze vydělat daj, doma ne. ![]()