irsko, okolí bray

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1905
18.1.07 15:29

Nany: taky bych neuverila. U nas si lidi nevazi ten prepych co tam je. Ironie, ze?
U nas mi pediatricka neverila tu nulovou peci o novorozenata, od porodnice uz ho nikdo na nic nevysetroval, a kdyz jsme meli zanicenou kuzi s vyrazkou, tak me GP nenechal dite ani svliknout, pry se podiva na rucicku a to staci. Na moji poznamku, ze na brisku to ma mnohem horsi nereagoval.
Vazne radost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
245
18.1.07 22:25

janno je to tak, proto radši všichni chodíme k dr. doma at je to jak chce co se týká zdravotnictví jsou čechy mnohem lepší. a mám k našim dr. větší důvěru, tady mi přijde jejich přístup hooooooodně laxní. at k dospělým nebo k dětem. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
300
20.1.07 16:06

Holky, je to fakticky maras. No to moje slunicko ma od porodu zahnisane ocicko. A GP mi na to rekla ze mam udelat silnou slanou vodu a tim ji to mam umivat. Sorry ale slanou vodou bych nemyla oci ani sobe natoz miminku. Tak ji varim hermanek. No ale zatim to ma porad. Jinak je to fakt na sale super. Ale krom ockovani pred odchodem z porodnice se na ni ani nekoukli. Ted az na sesti tydenni prohlidce. Ale ani mi ji nezvazila. Uz meri 60 cm, to je 9 cm od porodu. A vazili jsme si ji a ma 5,3 kg a po porode mela 4,42 tak taky super. Uz se tesim s ni do Česka. Jo a pas uz nam dosel. Silene, kdyz si tam prectu Nationality: Irish. A to je Ceska jako poleno :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
245
22.1.07 13:44

Be-rus-ko s očíčkem jsme se taky trápili, myslím že na to trpí většina miminek, mě řekly omývat převařenou vodou,ale taky nějak to nepomáhalo,tak jsem zašla do lékárny a poradila se tam, dali mi kapičky a během 24hodin to bylo pryč. tak jsem byla ráda. už nevim jak se jmenovali, ale byla to děsně malá umělaá lahvička snad jen 5ml.ale stačila 3×denně jedna kapička a fakt dobrý. tak se zkus zepat u vás v lekárně. jinak co říkáš v sobotu na ty kroupy a večer na tu chumelenici? bylo to u vás taky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
300
22.1.07 17:23

No tak chumelenice byla tady silena a kroupy busily az dnes v noci a rano. Ale kvalitne. Az jsme meli strach, ze to rozbije okna, protoze bydlime v podkrovi. Na ty kapky se zkusim zitra hned zeptat. Protoze uz mi je i Kristynky lito. Vzdyt ji to asi taky neni moc prijemne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
245
22.1.07 19:10

zkus to a uvidíš a dej vedět, tady u nás bylo ccelej den hezky ale pěkně se vochladilo.a to už jsem se těšila že začne jaro :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
8.2.07 14:59

dotaz na život maminky v irsku

Ahoj holky,
přečetla jsem si vaši diskusi a moje nadšení pro roční pobyt v irsku značně ochladlo. myslíte, že byste mi mohly napsat na mejl isev@seznam.cz něco víc o tom, jak se mamince s dítětem žije v Irsku? Chystáme se tam na rok a vůbec nevím, na co se mám připravit. Mám syna 20 měsíců. Jak je to v Irsku se školkou asi nevíte, že? Co nějaké zdravotní pojištění… Zdravotní péče, jak koukám, je mizerná… Co si potřebuju vyřídit za papíry, hlavně pro dítě?
Moc děkuju za každou odpověď, popř. doporučené nějaké www stránky.
Pokud mi odpovíte, prosím, ne sem, ale rovnou na mejl. Na internetu nejsem často. Díky moc.

• Citovat
  • Upravit
1404
19.2.07 13:01

Ahojky,

prosim prosim piste i sem!!! S Nany uz jsem v kontaktu pres mail, ale zajima me vsechno…

U nas je to nyni takto - mame moznost odjet do Dublinu (my to zatim vidime na 5 let, ale kdo vi), muzicek tam dostal moznost pracovat. Mame male miminko a tak za dva rocky planujeme dalsi. Celkem me vydesil popis zdravotni pece :? ale v manzelove praci maji soukromou kliniku (i tady v CR), takze verim, ze tam bude pristup jiny.

Hlavne me zajima jak jste zvladly stehovani, co na to rodina, pratele…

Uz jsme zjistili, ze bydleni je v Irsku pekelne drahe (koukali jsme na oblast South D. snad to pisu spravne), jak je to s ostatnima vecma? Jakou doporucujete financni rezervu do zacatku?

Jak s detmi mluvite - cesky, anglicky??? irsky??? :D Je mozne ponechat si ceske obcanstvi a pobirat rodicovky prispevek?
Do prace chodi jen manzel nebo mate castecny uvazek? Co hlidani?
Za jak dlouho jste zvladny perfektne anglictinu???

Omlouvam se za ty dotazy, ale je to pro me obrovska zmena (byla jsem jen parkrat u more a tim moje cestovani konci) a viri mi toho v hlave hodne.

MOC dekuji za reakce a pouceni…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
300
21.2.07 10:35

NICO,hele neni to tak hrozne. Ja byla celkem spokojena. Jen proste vim, ze urcite problemy ktere jsem mela a mam by me asi v Cesku nepotkaly. No ale neni to tu luxusni a pochybuju ze ta klinika na tom bude o moc lepe. Ale jak rikam pristup zdejsich lekaru a sestricek je uzasny. Opravdu. Jsou moc hodni. Aspon v Nationale Maternity Hospital. Ja jsem sem dorazila kdyz uz tu muj muz byl 3 roky. Takze zadne silene stehovani. Takze nevim. Rodina a pratele mi moc chybi, ale neni tak drahe letet domu a nebo nekdo sem. Jinak v dublinu je nejakych 50 000 polaku, slovaci i cesi, tak si pratele urco najdes. Ja jsem bohuzel od Dubli odriznuta, tak nikoho neznam. :-( Jo bydleni v Irsku je kvalitne drahe. My jednou platili v podnajmu 1200, coz nebylo nejhorsi, ale plyn a elektrika Dalsi minimalne 200. Protoze jsou tu domy velice blbe izolovane. Tak je v nich zima. A porad tu fouka tak si to dovedes predstavit. Jakou financni rezervu? Velkou! Ale pokud ma manzel praci na 100 % tak to tak zhave nebude. Tady se dostavaji vetsinou vyplaty kazdy tyden. Ja na malou mluvim cesky. Manzel se obcas snazi anglicky, a vsichni kolem taky anglicky, jak jinak. S irstinou se tu moc nesetkas. Ja i manzel mame ceske obbcanstvi, a jak budu v unoru doma, tak si materskou chci zaridit. Jelikos Kristynka je zde narozena, tak ma irske obcanstvi, Tak dostavame tu jeste mesicne 200 euro. Ale penize z Ceska urcite budes dostavat. Mas na to jako Cech pravo. U nas pracuje jen manzel. A jsme tak spokojeni. Slidani je tu asi dost drahe 8- 15 eu na hodinu. A skolky jsou dostupne vsude, ale o cenach fakt nevim. Rika se jim nejak jako Cresché nebo tak nejak. Tak se muzes kouknout na net nekde treba. Jinak pojisteni tu vyjde asi do 50 eu na osobu, takze skoro stejne jak u nas. U doktora platis za kazdou navstevu. Schovavas si ucty a pak na konci roku se to nekde napise a od pojistovny prijdou penize na zpet. V tehotenstvi mas veskerou peci zdarma. Tak uz dal nevim co jeste. Tak kdyby te neco napadlo. Pisni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1404
21.2.07 11:07

Berusko, dekuji za reakci.
Ja se s budoucnosti zacinam cim dal tim vice ztotoznovat, ale muzicek zacina mit strach :D hlavne aby vydelal dost penizku…Za mesic to tam jede na 10dni okouknout a potom se uvidi.

To bydleni je fakt strasne, koukali jsme se i na lokality mimo Dublin a neni to skoro zadny rozdil 8O

Dalsi problem jsou nase zviratka…Anglie i Irsko maji pulrocni karantenu a to nepripada v uvahu :!

Taky premyslim o nejakem castecnem uvazku pro me, maminky v zahranici chodi do prace strasne brzy…nevim, jak bych zvladla to odlouceni od maleho, i kdyz je to jen na par hodin.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
300
21.2.07 12:35

No vsak to zvladnete. Uvidis. Neco vam to tu urcite da. Ja myslim, ze to bude v pohode a budete se tu citit fajn. Jinak treba manzel sem muze jet jednou autem a zviratka dovezt. Nejak je propasuje. My jsme tak cestovali s kralikem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1404
21.2.07 13:36

Berusko, my mame velkeho psa a devet kocek :lol: to nepropasujeme ani nahodou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
300
21.2.07 13:58

Aha, tak to byste chteli mit v Irsku? Tak to byste si asi na sebe ani nevydelali. TAk se o ne postara rodina, ne? Ty kocky ti fakticky hrozne zavidim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1404
21.2.07 14:10

Mame chovatelskou stanici kocek (www.britishcats.nimblecat.net) a zit bez nich je celkem nepredstavitelne…no uvidime.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1274
21.2.07 21:03

Ahojky holky!
Náhodou jsem vás našla…
Z Irska znám jen Nany od nás z Podzimu 2005 a právě jsem ji psala SZ s prosbou o pomoc… Tak se vás pokusím taky zneužít,,,
jsem hrozně drzá,tak vám to tu zkopíruju :

Mám udělat do školy analýzu so sociální pedagogiky. Mám srovnat rodinu v ČR a nějakou jinou zemi…No a napadlo mě Irsko…
Mám nějaké materiály z internetu a Knížku U nás v Evropě (ale ta vypráví o jedné konkrétní rodině).

Od tebe bzch chtěla- pokud budeš mít čas neb chuť nějaké tvé osobní postřehy v rozdílnostech oproti ČR.
Např. postavení otce a matky
rozdělení funkce rodiny
zaměstnanost matek - jak dlouho a za jaké peníze jsou na MD, jak je to se školkama,jeslema
výchova dětí
příprava dětí do života
Vícegenerační rodina - žijí spolu mladí a staří
Rozmazlování školství
spolupráce školy a rodiny životní styl rodiny
mezigenerační vztahy

změny struktury rodiny- děti v pozdějším věku,asistované početí,rozvoj antikoncepce,pohledy na umělé přerušení těhotenství
vztahy mezi sourozenci - starší se stará o mladšího

Rodiče upředňostňují syny…dcery…

Kdyby tě něco k něčemu z tohoto napadlo a měla jsi čas budu ti moc vděčná,přece jen jsi češka a pokud jsou v zemi nějaké odlišnosti tak je určitě pociťuješ…V literatuře je spousta věcí,ale zajímal by mě nějaký tvůj názor…pošli mi ho SZ

jestli tě moc otravuju, klidně mi vynadej a já už budu hodná a nebudu nic chtít…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová