Iscare, továrna na peníze

Anonymní
24.1.14 14:14

Iscare továrna na peníze :-(

Píšu tento příspěvek anonymně jelikož nepotřebuju aby mě někdo vulgárně napadl ohledně CARU Iscare apsal jak jsem rejpalka, že oni jsou tam spokojení atd
Ano já byla také spokojená v roce 2011
můj příběh je velmi dlouhý
celý život zdr. komplikace, rakovina v pánvy v dětství, celý život průběžně operace břicha atd tudíž moje ananmnéze je velmi výživná a věděla jsem že až nastane čas na založení rodiny na 100% se neobejdu bez pomoci lékařů a také tomu taky bylo
musela jsem podstoupit velkou operaci kde rozřezávali postupně všechny srůsty abych vůbec při otěhotnění mohla dítě donosit.Po operaci jsem si objednala s velkým očekáváním na kliniku Iscare, byla jsme velmi překvapená příjemným personálem, ochotou a přístupem což se s nemocnicí nedá absolutně srovnat.
byla jsem nadšená. A i přes několik komplikací a nasazení HAK atd jsem se nakonec dostala ke stimulaci, stimulovala jsem a došla až k OPU a krásných 9 vajíček které jsme nechali přirozeně oplodnit. oplodnilo se 6 a tři byly ty správné a jedno Embryjko jsme nechaly zavést a dvě zamrazit.IVF se podařilo a já byla těhotná, ani si nedovedete představit tu radost. Mám nádhernou zdravou dceru.Za toto Iscare děkuji, ale děkuji jen tomu Iscare jaké bylo v roce 2011
Abych pokročila k tomu proč vlastně toto píšu
Na podzim roku 2013 jsme se rozhodli s manželem jít pro mrazáčky, aby tam chudinky nemrzli. Přijela jsem do Iscare po dvou a půl letech opět s nadšením a s vírou, že to klapne opět. První vyšetření UZ dopadlo dle lékařky doobře i když jse měla v dutině břišní 1,5-2litry tekutiny, zarazila jsem se, ale bylo mi řečeno, že je to normální, že je to tim jak mám srůsty a ničemu to nevadí, a že jdem do KETu
no bohužel jsem věřila :-( věřila jsem, že to nic neni
KET proběhl v prosinci 2013 embryjka se krásně rozmrazili za což jsem byla nesmírně ráda, jelikož další stimulace je pro mě velmi riziková a proto jsem byla ráda za mrazáčky
KET proběhl za velmi pro mě podivných podmínek, kdy jsem si připadala jak kus někde v kójích kdy mi neřekli ani jménem ale byla jsem 5/4 :-( po příchodu na sál mě lékař ani nepozdravil :-( ukázali mi embryjka a pod UZ mi je prý vpravil do dělohy i když to teda nešlo vůbec dobře trvalo to asi 10minut na UZ jsem neviděla ani katetr ani jak vystříkla tekutina i když jsem zdravotník a velmi pozorně jsem koukala, řečeno mi bylo a je to nashledanou, držíme palce, ok beru
odjela jsem domů a čekala, brala Utrogestan vesele a byla plna pozitivní energie a brala to jako samozřejmost. KET se nezdařil, ale to bych neřešila holt není to 100%
ale ten příštup personálu mi ubral na důvěře a odešla jsem z Iscare do nového CARu kde jsem byla tuto středu na první konzultaci
a od té doby jsem zděšená
při UZ kontrole mi bylo nalezeno velké ložisko 25×14cm na vejcovodu a spousty tekutiny :-( lékaři nemohli uvěřit, když sjem předložila lékařskou zprávu z Iscare kde mám vše popisované, že to tam již bylo, že mi udělali KET
mám záněty ve vejcovodech které jsou srostlé a tvoří mi velké množství tekutiny, z jizvené a v pravém vejcovodu mám asi 4l tekutiny
Tento CAR mě tolik zklamal svým přístupem, byla jsem jen jedna z mnoha
nikdo z dalších odborníků nechápe a něvřícně kroutí hlavou jak mi mohli provést KET, když toto je tak viditelné a neudělá se to během 4týdnů, ale v Iscare mi ho provedli :-( zhatili mi pokus ale dostali peníze, kdyby řekla lékařka, že to není v pořádku a že se musí nejdříve vyřešit tekutina a to, že je něco na vaječníkách počkala bych vyřešila to a potom bych stejně k nim přišla a zaplatila ten KET, nepřišli by o peníze
nejsem jediná kdo má s Iscare špatné zkušenosti s tím Iscarem co se z něj stalo TOVÁRNA NA PENÍZE bohužel už nejde o lidi :-(,přehlídnuté detaily na UZ atd atd a je mi to moc líto i když myslím, že dokáží pomoci, ale nesmí být asi komplikace nebo nevím, nechápu to :-( u mě to ještě snad řešitelné je a nebudu mít snad následky, ale jedno vím jistě vaječník a dva vejcovody mi budou odstraněny bojím se až to u někoho ta jejich chyba bude fatální a ohrozí na životě
momentálně mě díky nim čeká operace moje již 13tá v pořadí během mého života
již se to nedá udělat malým zákrokem jako by to šlo udělat předtím
dávám jim to za vinu zhatili mi pokus a já ted nevím zda budu vůbec schopná podstoupit další IVF
proto prosím všechny co řešíte kam jít do CAR buďte obezřetní a nenechte se jako já
vyměnila jsem ISCARE a jsem za to ráda
přeji všem kdo řeší neplodnost úspěch a zdravé miminko a vyberte si CAR kde jsou ještě lékaři lidští :hug: :hug: :hug: :hug: :hug: :hug:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
30309
24.1.14 14:18

:hug: :hug: :hug: :hug: :hug: :hug: :hug: :hug:
At je Ti brzy lip :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6623
24.1.14 14:26

A kam jsi šla?? Do Cube, Gestu, Gennetu..?? :-) At se ti zadaří.-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.1.14 14:42
@Natálka26 píše:
A kam jsi šla?? Do Cube, Gestu, Gennetu..?? :-) At se ti zadaří.-)

po velkém rozhodování a řešení s kamarádkou, která po X letech otěhotněla a to právě na této klinice
jsem se rozhodla pro CUBE
nehci dělat reklamu či tak něco, ale ten přístup a všechno je o něčem jinym, cítila jsem se tam jako doma a velmi přátelské prostředí i personál
a i lékař uplně super přístup

• Citovat
  • Upravit
10141
24.1.14 14:54

Ať jsi brzy v pořádku :hug: :hug: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6623
24.1.14 14:56
@Anonymní píše:
po velkém rozhodování a řešení s kamarádkou, která po X letech otěhotněla a to právě na této klinice
jsem se rozhodla pro CUBE
nehci dělat reklamu či tak něco, ale ten přístup a všechno je o něčem jinym, cítila jsem se tam jako doma a velmi přátelské prostředí i personál
a i lékař uplně super přístup

To říká hodně holek te´dka, že Cube se strašně zlepšil a že je to tam super. :-)Tak ať ti to tam vyjde.-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.1.14 14:59
@Natálka26 píše:
To říká hodně holek te´dka, že Cube se strašně zlepšil a že je to tam super. :-)Tak ať ti to tam vyjde.-)

no ted mě čeká operace, ale je to komplikovaný moc :( :( :( :( :(
takže spíš ted řeším svoje zdraví a abych to zvládla
a druhý dítě nevim no :-( snad někdy
děkuji moc

• Citovat
  • Upravit
6623
24.1.14 15:00
@Anonymní píše:
no ted mě čeká operace, ale je to komplikovaný moc :( :( :( :( :(
takže spíš ted řeším svoje zdraví a abych to zvládla
a druhý dítě nevim no :-( snad někdy
děkuji moc

Nemáš vůbec za co:-) Drž se :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12134
24.1.14 15:05

:hug: :hug: :hug: :hug: Také jsem z Iscaru frnkla do Cube a nemůžu si stěžovat. Iscare býval fajn, mam odtamtud syna, ale nyní mi to přijde, že jim jde jen o prachy a na člověku jim nesejde. „Dobrý den, prachy sem“ :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.1.14 15:32

Ok já ty prachy zaplatim
o to nejde, všechno všude stojí peníze
ale proč to brát přes mrtvoly jako
proč nebrat v potaz zdr.stav a když něco vidim přehlížet to a dělat že to nic neni
to mě štve

• Citovat
  • Upravit
3803
24.1.14 18:32

Tak držím palečky ať je to jen a jen lepší. Měla jsem bohužel stejný pocit s GESTEM ale to jsem tu už kdysi dávno psala. Jak jsem byla nadšená po prvním dítku a druhé těhotenství? To je nějaký nádorek a přitom jsem byla už 6týdnů těhotná a více takových perliček. Je špatné když už jde o peníze a ne o pacientky. Bohužel se se mnou doktor loučil způsobem že zdarma nikdo neordinuje a všude budu platit. A ejhle mám doktoroku naprosto úžasnou a nic neplatím :-) Nedivím se, že píšeš anonimně, asi bych to udělala sama taky tak ale je dobré že jsi to napsala a jsem za to na tebe hrdá :-) :srdce: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.1.14 18:47

Cube nedoporučuji. Dr příjemná jen pokud platíš. Pokud si dovolíš, třeba nějaké testy, udělat sama, ptže ti je uděla gynda a tím pádem i zadarmo, tak otočí. Sestry na recepci taky příjemné, jen co jsem několikrát zaslechla, jak ošklivě se baví o pacientech atd.

• Citovat
  • Upravit
313
25.1.14 16:22
@Anonymní píše:
Píšu tento příspěvek anonymně jelikož nepotřebuju aby mě někdo vulgárně napadl ohledně CARU Iscare apsal jak jsem rejpalka, že oni jsou tam spokojení atd
Ano já byla také spokojená v roce 2011
můj příběh je velmi dlouhý
celý život zdr. komplikace, rakovina v pánvy v dětství, celý život průběžně operace břicha atd tudíž moje ananmnéze je velmi výživná a věděla jsem že až nastane čas na založení rodiny na 100% se neobejdu bez pomoci lékařů a také tomu taky bylo
musela jsem podstoupit velkou operaci kde rozřezávali postupně všechny srůsty abych vůbec při otěhotnění mohla dítě donosit.Po operaci jsem si objednala s velkým očekáváním na kliniku Iscare, byla jsme velmi překvapená příjemným personálem, ochotou a přístupem což se s nemocnicí nedá absolutně srovnat.
byla jsem nadšená. A i přes několik komplikací a nasazení HAK atd jsem se nakonec dostala ke stimulaci, stimulovala jsem a došla až k OPU a krásných 9 vajíček které jsme nechali přirozeně oplodnit. oplodnilo se 6 a tři byly ty správné a jedno Embryjko jsme nechaly zavést a dvě zamrazit.IVF se podařilo a já byla těhotná, ani si nedovedete představit tu radost. Mám nádhernou zdravou dceru.Za toto Iscare děkuji, ale děkuji jen tomu Iscare jaké bylo v roce 2011
Abych pokročila k tomu proč vlastně toto píšu
Na podzim roku 2013 jsme se rozhodli s manželem jít pro mrazáčky, aby tam chudinky nemrzli. Přijela jsem do Iscare po dvou a půl letech opět s nadšením a s vírou, že to klapne opět. První vyšetření UZ dopadlo dle lékařky doobře i když jse měla v dutině břišní 1,5-2litry tekutiny, zarazila jsem se, ale bylo mi řečeno, že je to normální, že je to tim jak mám srůsty a ničemu to nevadí, a že jdem do KETu
no bohužel jsem věřila :-( věřila jsem, že to nic neni
KET proběhl v prosinci 2013 embryjka se krásně rozmrazili za což jsem byla nesmírně ráda, jelikož další stimulace je pro mě velmi riziková a proto jsem byla ráda za mrazáčky
KET proběhl za velmi pro mě podivných podmínek, kdy jsem si připadala jak kus někde v kójích kdy mi neřekli ani jménem ale byla jsem 5/4 :-( po příchodu na sál mě lékař ani nepozdravil :-( ukázali mi embryjka a pod UZ mi je prý vpravil do dělohy i když to teda nešlo vůbec dobře trvalo to asi 10minut na UZ jsem neviděla ani katetr ani jak vystříkla tekutina i když jsem zdravotník a velmi pozorně jsem koukala, řečeno mi bylo a je to nashledanou, držíme palce, ok beru
odjela jsem domů a čekala, brala Utrogestan vesele a byla plna pozitivní energie a brala to jako samozřejmost. KET se nezdařil, ale to bych neřešila holt není to 100%
ale ten příštup personálu mi ubral na důvěře a odešla jsem z Iscare do nového CARu kde jsem byla tuto středu na první konzultaci
a od té doby jsem zděšená
při UZ kontrole mi bylo nalezeno velké ložisko 25×14cm na vejcovodu a spousty tekutiny :-( lékaři nemohli uvěřit, když sjem předložila lékařskou zprávu z Iscare kde mám vše popisované, že to tam již bylo, že mi udělali KET
mám záněty ve vejcovodech které jsou srostlé a tvoří mi velké množství tekutiny, z jizvené a v pravém vejcovodu mám asi 4l tekutiny
Tento CAR mě tolik zklamal svým přístupem, byla jsem jen jedna z mnoha
nikdo z dalších odborníků nechápe a něvřícně kroutí hlavou jak mi mohli provést KET, když toto je tak viditelné a neudělá se to během 4týdnů, ale v Iscare mi ho provedli :-( zhatili mi pokus ale dostali peníze, kdyby řekla lékařka, že to není v pořádku a že se musí nejdříve vyřešit tekutina a to, že je něco na vaječníkách počkala bych vyřešila to a potom bych stejně k nim přišla a zaplatila ten KET, nepřišli by o peníze
nejsem jediná kdo má s Iscare špatné zkušenosti s tím Iscarem co se z něj stalo TOVÁRNA NA PENÍZE bohužel už nejde o lidi :-(,přehlídnuté detaily na UZ atd atd a je mi to moc líto i když myslím, že dokáží pomoci, ale nesmí být asi komplikace nebo nevím, nechápu to :-( u mě to ještě snad řešitelné je a nebudu mít snad následky, ale jedno vím jistě vaječník a dva vejcovody mi budou odstraněny bojím se až to u někoho ta jejich chyba bude fatální a ohrozí na životě
momentálně mě díky nim čeká operace moje již 13tá v pořadí během mého života
již se to nedá udělat malým zákrokem jako by to šlo udělat předtím
dávám jim to za vinu zhatili mi pokus a já ted nevím zda budu vůbec schopná podstoupit další IVF
proto prosím všechny co řešíte kam jít do CAR buďte obezřetní a nenechte se jako já
vyměnila jsem ISCARE a jsem za to ráda
přeji všem kdo řeší neplodnost úspěch a zdravé miminko a vyberte si CAR kde jsou ještě lékaři lidští :hug: :hug: :hug: :hug: :hug: :hug:

To je ale nepříjemná zkušenost :( Osobní zkušenost ani žádnou jinou z pražských center nemám, takže ani nedokáži posoudit, jaká péče je v kterém centru. Já chodím na kliniku do Zlína a jsem tam moc spokojená. Brzy nás taky čeká KET. Po přečtení tvého příspěvku jsem celkem šokovaná. Moc dobře vím, jak moc je důležitá důvěra mezi pacientem a lékařem. O to více si vážím toho profesionálního, empatického přístupu a úsměvu ve Zlíně, který mi vždy věnují. Udělala jsi určitě dobře, že jsi změnila centrum. I když já bych je asi informovala o tom, co zanedbali a co tě čeká.
V každém případě ti přeji hodně štěstí nejen při plánované operaci, ale i při budoucím snažení o druhé miminko :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ls6
48
25.1.14 20:03

@Domča85 taktéž jsem chodila do CRM Zlín a bezmezně jim věřila. Příjemné prostředí, personál a jejich neustálý úsměv na tváři. 3 IUI, 1 IVF a 1 KET nás vyšlo přes 35 tisíc. Příčina neplodnosti nebyla zjištěna. Chtěli jsme tam jít i na další IVF, ale po shlédnutí vyúčtování zdravotní pojišťovně, jsem odtud odešla. Účtovali i to co neprováděli včetně léků, chybu samozřejmě svedli na sestru že udělala chybu, nevěřím. Přešla jsem do FN Olomouc a první IVF které stálo polovinu vyšlo. Ve Zlíně po mně chtěli při stimulaci do 2250 jednotek gonalu F 6 5OO Kč (nakonec jsme si vybrala Merional)a v Olomouci ty samé jednotky bez doplatku. Partner měl ve Zlíně vždy ukázkový spermiogram, ale při IVF byl najednou špatný, museli jsme připlácet PCSI, teď mám podezdření, že asi ani špatný nebyl, protože v Olomouci opět ukázkový. Už jim nevěřím vůbec v ničem, dle mě taky jen pračka na peníze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2197
25.1.14 20:53

Tak to je opravdu hrozný přístup :,(, hlavně teď přeji lepší volbu a ať se vám zadaří :kytka:.
Když jsem si v Praze vybírala CAR, Iscare se dostalo do užšího kola, ale můj gynekolog mi ho právě rozmluvil se slovy - dříve to bylo moc dobré CAR, ale teď je to továrna na peníze a jsou zaměření jenom na cizince.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.