Kliniky IVF Brno 2014?

182
24.1.14 08:59

Kliniky IVF Brno 2014?

Milé dámy,
vím, že na toto téma toho již bylo řečeno mnoho, ale vše jsou to staré příspěvky a já bych potřebovala nějaké aktuální info. S partnerem budeme muset podstoupit umělé oplodnění (100% spermií s deformací hlavičky a téměř žádné pohyblivé…) a nemůžu se rozhodnout kam jít. V Repromedě jsme byli na spermiogramu a tam mě to moc neoslovilo, prakticky hnedka se nás snažili natlačit do dalších postupů atd. (spíš to na mě působilo tak, aby jsme jim „neutekli“), Helios jsem z výběru vymazala hned, čili mi na výběr zbývá Reprofit, Unica anebo to jít rovnou prubnout na Obilňák (moje úvaha je, že by nemuseli těžit z toho, že když se to nepovede, tak mají peníze z dalších pokusů…). Jako chápu, že názory na CARy můžou být hodně objektivní a spíš se bude chválit to, kde se to nakonec povedlo. Ale moc vás prosím o nějaké nezaujaté názory, kde jste se setkali se strašným přístupem atd. Moc vám děkuji za rady, pač já jsem s úvahama v koncích :-)).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
JLP
4646
24.1.14 09:55

Ahoj, tak tu máš moji zkušenost (půl roku starou). Byli jsme v Unice. Přístup super, všichni moc milí a ochotní. Když jsem přijela s nějakým problémem, tak se mi hned věnovali a podporovali mě v tom, že kdyby cokoliv, ať hned volám, přijedu apod. Takže jsem se necítila jako stressman… Nemůžu jim mít za zlé, že první pokus nevyšel, ale bohužel o všechno jsem si pak musela říkat. O imunologické testy, o LPSK - nic neudělají navíc, co si neřekneš… Mrazáčky tam nemáme, tak ani nevím, jestli se tam vrátíme. Ale jak říkám, po celý protokol byl z jejich strany fakt hodně milý a vstřícný přístup. Když jsem byla na transferu, tak mě zábly nohy, tak mi je dr. sám svýma rukama zahříval :) Nakonec ale o peníze jde asi každému. Na druhou stranu, když si tu přečteš názory a zkušenosti jiných a budeš vědět, co je dobré podstoupit za vyšetření, a pak si o to řekneš, tak nebudou mít problém ;) Přeju šťastnou ruku při výběru. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6327
24.1.14 09:58

@Damee ahoj chtela bych ti rict ze ja jsem drive chodila na obilnak a za mne nedoporucuji, proste se mi nelibil ten pristup, ja tam byla na inseminaci, pak na ivf bohuzel se nepovedel jinak kdyz jsem zacala pichat hormony na ivf tak jsem byla natcena, ale natceni bylo brzi pryc protoze jen 6 vajicek zavedli mi dve embrijka na zamrazeny nic. presne po tydnu od et jsem zacala krvacet a to jsem mela do ms skoro tyden cas, pak jsem sla na krev a samozrejne negativni a ptala jsem se doktorky proc ms dosla takle brzy a ona ze se to proste nekdy stava a hned na mne dame hndka dalsi ivf coz mne ulne dostala ja jsem stoho byla porad spatna a ona mne hnala do dalsiho pokusu. tedka uz jinak chodim do jineho caru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
JLP
4646
24.1.14 09:58

Jo, a ještě doplním - když jsem něčemu nerozuměla, tak byli schopní mi věc vysvětlit i více blbuvzdorně :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4932
24.1.14 09:59

Prosla jsem Unicou a Reprofitem. Repromedu a Helios jsem zavrhla na zaklade negativnich referenci, obilnak na me pusobil negativne, ale to byl jen osobni dojem z prostredi. Z tech dvou doporucuji urcite Reprofit. Unica je fajn, pokud nevyvstanou problemy. Nejedna se tam prilis o individualni postup a jde jim vice o penize. Nesnazi se odstranovat pricinu, hledat jine moznosti, tlaci do tvrdych pokusu. Navic nedostatek informaci z jejich strany, zvlast pokud v tom neumis vylozene chodit. Reprofit je uplny opak, byla jsem temer v soku, jak rozdilny pristup muze byt a hlavne kolik informaci muzu ziskat. Je to samozrejme muj nazor, skutecne porovnavam lidsky pristup, nastavenou lecbu, pristup k financim a poskytovani informaci. Bohuzel clovek je v tomhle chytrejsi s vyssim poctem pokusu, my jich celkem absolvovali osm, tak si troufam rict, ze vim, o cem mluvim. Hodne stesti, drzim pesti, at se zadari hned a at se rozhodnete pro jakekoliv CAR at jste spokojeni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
182
24.1.14 10:02
@JLP píše:
Jo, a ještě doplním - když jsem něčemu nerozuměla, tak byli schopní mi věc vysvětlit i více blbuvzdorně :)

„Blbuvzdorně“ :lol: to bude můj případ :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
182
24.1.14 10:05
@Michaela1983 píše:
Prosla jsem Unicou a Reprofitem. Repromedu a Helios jsem zavrhla na zaklade negativnich referenci, obilnak na me pusobil negativne, ale to byl jen osobni dojem z prostredi. Z tech dvou doporucuji urcite Reprofit. Unica je fajn, pokud nevyvstanou problemy. Nejedna se tam prilis o individualni postup a jde jim vice o penize. Nesnazi se odstranovat pricinu, hledat jine moznosti, tlaci do tvrdych pokusu. Navic nedostatek informaci z jejich strany, zvlast pokud v tom neumis vylozene chodit. Reprofit je uplny opak, byla jsem temer v soku, jak rozdilny pristup muze byt a hlavne kolik informaci muzu ziskat. Je to samozrejme muj nazor, skutecne porovnavam lidsky pristup, nastavenou lecbu, pristup k financim a poskytovani informaci. Bohuzel clovek je v tomhle chytrejsi s vyssim poctem pokusu, my jich celkem absolvovali osm, tak si troufam rict, ze vim, o cem mluvim. Hodne stesti, drzim pesti, at se zadari hned a at se rozhodnete pro jakekoliv CAR at jste spokojeni.

Přesně jak píšeš… Na Helios jsem taky neslyšela vůbec nic pěkného, tak jsem ho hnedka vyškrkla ze seznamu :? A už se vám zadařilo? :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6327
24.1.14 10:06

@Michaela1983 muze se te zetpat kd jsi vlastne otehotnela v reprofitu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
JLP
4646
24.1.14 10:07

@Michaela1983 Díky za tip na Reprofit :palec: Unica byla fajn, ale pořád mám pocit, že k nám měli přistupovat více individuálně - přesně jak jsi psala… Dali mě rovnou na rychlý protokol, i když podle jiného dr. je pro mě vhodnější ten dlouhý. Ale teď se chceme snažit chvíli přirozeně - bojím se dalšího neúspěchu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
182
24.1.14 10:07
@hanka1120 píše:
@Damee ahoj chtela bych ti rict ze ja jsem drive chodila na obilnak a za mne nedoporucuji, proste se mi nelibil ten pristup, ja tam byla na inseminaci, pak na ivf bohuzel se nepovedel jinak kdyz jsem zacala pichat hormony na ivf tak jsem byla natcena, ale natceni bylo brzi pryc protoze jen 6 vajicek zavedli mi dve embrijka na zamrazeny nic. presne po tydnu od et jsem zacala krvacet a to jsem mela do ms skoro tyden cas, pak jsem sla na krev a samozrejne negativni a ptala jsem se doktorky proc ms dosla takle brzy a ona ze se to proste nekdy stava a hned na mne dame hndka dalsi ivf coz mne ulne dostala ja jsem stoho byla porad spatna a ona mne hnala do dalsiho pokusu. tedka uz jinak chodim do jineho caru.

Tak to není teda moc dobrý :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6327
24.1.14 10:08

@Damee proto jsem od tam rychle utekla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4932
24.1.14 10:15

@Damee ano, ted mi tu v postylce lezi osmitydenni poklad ;). Ale my jsme komplikovany pripad.
@hanka1120 kde nebo kdy?
@JLP no ja az pozdeji zjistila, ze s moji diagnozou postupovali uplne stejne u dalsich pacientek. Dnes uz vim, ze prvni tri pokusy byly uplne promrhane. Uz u prvniho naprosto spatne nastavena stimulace, jenze to jsem jeste prd vedela. Kdyz jsem po otehotneni a naslednem potratu zadala genetiku, bylo mi receno, ze ume to nema cenu :cert:. Jasne, je to drahe, ale to jim muze byt sumak, plati to pojistovna. V RF to bylo prvni co mi sami nabidli!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
182
24.1.14 10:18

@Michaela1983
Jako po všech přečtených diskuzích se asi fakt přikláním k tomu Reprofitu, teďka mně to spíš utvrdilo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16732
24.1.14 10:21

@Damee z Brna mám zkušenost jen s Reprofitem. Můžu jen doporučit. Z jejich přístupu bylo cítit, že jim jde především o dobro pacientek a ne o peníze. Chválím je kde můžu, i když nám se tam nezadařilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
JLP
4646
24.1.14 10:25

@Michaela1983 No, mě teď čeká ještě biopsie čípku kvůli nálezu z cytologie, ale jestli to dopadne dobře, tak snad začnu uvažovat o dalším pokusu v Reprofitu… :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.