Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
ahoj! jedete letos někdo do Itálie? pojďte mi povědět kam a kdy a za jakých podmínek ![]()
letos vyrážíme poprvé a já už sháním informace a hlavně někoho, s kým bysme mohli spojit cestu, jezdívali jsme do Merana - ale to už je dááávno, měli jsme tam známé.
Ahoj, ještě si tím nejsem jistá, ale od roku 1992 jezdíme pravidelně asi 10 km severně od Benátek. Nejbližsí vesnice v okolí jsou Cavallino a Punta Sabioni. Jezdíme do kempu bez bazénu a vyhovuje nám to nejlépe. Takže si sami vaříme, bydlíme ve stanu a jedeme autem. Ale ne každému tento styl vyhovuje ![]()
ahoj, do stanu? a co to je za stan? je to nějakej velkej, nebo vlastní? a to vyjde asi hodně levně, nebo ne? kdyby se ti chtělo, popiš detaily nebo www stránky, dke se dozvím víc
zajímá mě to, i když jsem chtěla do apartmánu… vzhledem k tomu, že máme skoro 4 měsíční miminko, si nedovedu nějak ten stan představit… ale tam to asi chodí jinak než u nás v kempech, že. doufám teda, já si představím ty vožraly a malý áčka ![]()
a chtěla jsem do Lignana, to je prý nejblíž - ale jak říkám, nevím zatím skoro nic ![]()
Vlastní. My máme i karavan, tak to střídáme. Tohle je kousek od Lignana. Je tam mělké moře, písečná pláž…
Mně se na kempu líbí ta svoboda. Byli jsme i v hotelu a apartmánu a nesedlo mi to. Tady je to v kempu krásné. Stany se staví mezi stromy (piniový háj). Malému jsou teď skoro 3 měsíce a uvažovali jsme, že bychom jeli na začátku září. I si dovedu představit stan. V umývárkách je i místnost pro miminka, kde je přebalovák a vanička a děti do jednoho roka mají pobyt gratis.
Na rozdíl od českých kempů neplatíš teplou vodu, ta tam prostě teče. Máš v ceně přípojku na elektřinu, na každém rohu je tekoucí pitná voda. Platí se osoby + plac.
My byli 2× v Lignanu, vyloženě kvůli koupání v moři, pro samotné dospělé to není nic extra kvůli hrozně pozvolnému vstupu do moře (po 100 m to je pořád do pasu
), ale s malým dítětem je to právě proto super (našemu bylo něco málo přes rok, chodil). Byli jsme tam na začátku září, takže bez přecpaných pláží, spíše už jen zbytky důchodců a hodně rodiny s malými dětmi, bydleli jsme v apartmánu, zajistili jsme to přes nějakou malou českou cestovku přes internet. Jídlo vlastní.
My možná letos pojedem k Lago di Garda, asi před 2 lety jsme se tam na den stavovali cestou z Říma a hrozně se nám tam líbilo, je to jezero, okolo hory, takové malebné, ale víc konkrétně k tomu neporadím, zatím jsme tam měli jen tu jednu zastávku ![]()
Mmonnika píše:
My možná letos pojedem k Lago di Garda, asi před 2 lety jsme se tam na den stavovali cestou z Říma a hrozně se nám tam líbilo, je to jezero, okolo hory, takové malebné, ale víc konkrétně k tomu neporadím, zatím jsme tam měli jen tu jednu zastávku
Ahoojky to jsi můj člověk…garda člověka chytí a nepustí. My tam letos jedem už po páté. Poprvé s prckem
. Už se strašně těším. kdy a kam tam jedete?
Ahoj, my jedeme na konci května na Palmovou riviéru do mobilhomu.Protože jedeme mimo sezonu tak ubytování nás vyšlo na hubičku.Je to 4* kemp, s bazény, restaurací, obchodem cca 100m od pláže.Stravovat se budeme tam.
lignano je super, jezdime tam leta a s malou sme tam byli uz 5×, jezdime tedy ale posledni tyden v srpnu a nebo az v zari, plaze jsou super, vyziti pro deti i dospely taky, vecerni promenada super, hooooodne lakadel pro deti ![]()
letos nejedem kvuli porodu v srpnu a nastupu dcery do skoly, vynahradime si to velikonocema na ledovci
![]()
ubytovani zarizujeme pres tamni mistni agenturu,vyjde levneji nez pres ceske CK nebo CA, do apartmanu primo pres ulici u more, vsechno ubytko bych rekla je vicemene stejne zarizeny ![]()
Ahoj, my jedeme do Caorle Altanea, je to nový komplex rezidencí, je tam super vyžití pro děti a hlavně kvůli tomu jsme volili tohle. Je to vlastně komplex nových hotelů, vilek a rezidencí. Výborné pro rodiny s dětmi. Pokud přímo nevyhledáváš noční život, tak pak mohu doporučit. Je to kousek nad Benátkama, takže z Čech to není ani daleko ![]()
Ahoj, my byli u Lago di Garda a bydleli jsme v zoo kempu v Arcu, byl tam i krásnej bazén, k Lagu to je asi 3 km, ale autem v pohodě.
je tam eurospar ale na hlavni ulici ktera vede z latisany je i velkej supermarket kde se da jidlo nakoupit levneji a i vyber je vetsi ![]()
doporucuju zajit do vyhlasene restaurace na hlavni promenade, ale jit uz kolem 5-6 jinak si horko-tezko sednete ![]()
jaaaanina píše:Mmonnika píše:Ahoojky to jsi můj člověk…garda člověka chytí a nepustí. My tam letos jedem už po páté. Poprvé s prckem
My možná letos pojedem k Lago di Garda, asi před 2 lety jsme se tam na den stavovali cestou z Říma a hrozně se nám tam líbilo, je to jezero, okolo hory, takové malebné, ale víc konkrétně k tomu neporadím, zatím jsme tam měli jen tu jednu zastávku. Už se strašně těším. kdy a kam tam jedete?
To právě ještě nevíme, chystáme se asi až nějak po sezóně v září, my tam jen jednou přespali v hotelu, ale kde to přesně bylo nevím
bylo tam jakési městečko s restaurací, kde byly všude žáby ( jako dekorace atd. ) ![]()
Ale když se tu taky dozvím něco užitečného, budu jen ráda, je tam opravdu nádherně..
ahoj, díky všem za odpovědi, nejvíc mě zaujalo to co píše bellezza, je možný mi poslat nějaký odkazy, nebo bližší informace, hodně bližší
chceme jet přelo srpen září, přesně jak je tu psáno, kvůli tomu aby tam nebylo mraky lidí a aby tam nebylo moc rušno. zajímaly by mě ceny ubytování přes CK u nás a u nich, ale zase se bojim jet na blind a anglicky sice něco kváknu, ale myslím, že bych na ně koukala s otevřenou pusou…