Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
DObré ráno všem, díky za informace a havně za podporu…právě jsem dostala menzes, tak jsem zase s prominutím v prdeli…
ach jo, za chvíli mi přítel napíše přesné hodnoty spg, tak je sem hodím.
ach jo ach jo…
![]()
Tak naše hodnoty
74 mil, prog. pohyblivost 20%, nepohybl.5%. imobilní 75%
Morfologicky normální 55%
majo tak to bych šla do IVF. IUI bych ani nezkoušela, neboť z těch 74milionů jich je víc než polovina oplodnění neschopná kvůli morfologii a zbytek je pomalej. Takže bych fakt IUI ani nezkoušela i vzhledem k věku, ať se to zbytečně neprotahuje
a rozhodně bych si připlatila ICSI
Maja7756 píše:
Tak naše hodnoty
74 mil, prog. pohyblivost 20%, nepohybl.5%. imobilní 75%Morfologicky normální 55%
Tak vzhledem k věku bych nečekala,mezi tím se ti můžou zhoršit vajíčka a to se pak hodně těžko řeší,leda náhradníma..Z pozit.testu a míma budeš mít stejnou radost,ať ho počnete v posteli nebo v laborce.Nebo si muže po měsici zopakovat spermiogram,neměl třeba před odběrem chřipku,antibiotika nebo silnější analgetika,vikendovou chlastačku s kamošema?To odrovna spermie na 4 tydny minimalně.
Tak já bych loku opravila - norma je alespoň 30% morfologicky normálních spermií, v některých centrech berou za normální i 20%, protože normy už málokterý muž dosahoval, tudíž pokud máte 55% morfologicky normálních spermií, tak gratuluji, protože to je krásný výsledek. Množství je fajn, pohyblivost trochu snížená… s tímhle spermiogramem se rozhodně otěhotnět dá… já bych tomu ještě dala pár cyklů
ono IVF je dneska hrozně moderní, zajdem si do centra a budem v tom, ale fakt to není sranda, taková věc dokáže nadělat v těle pořádnou paseku…
wobludečka píše:
Tak já bych loku opravila - norma je alespoň 30% morfologicky normálních spermií, v některých centrech berou za normální i 20%, protože normy už málokterý muž dosahoval, tudíž pokud máte 55% morfologicky normálních spermií, tak gratuluji, protože to je krásný výsledek. Množství je fajn, pohyblivost trochu snížená… s tímhle spermiogramem se rozhodně otěhotnět dá… já bych tomu ještě dala pár cyklůono IVF je dneska hrozně moderní, zajdem si do centra a budem v tom, ale fakt to není sranda, taková věc dokáže nadělat v těle pořádnou paseku…
Norma bývala 30%, od 1.1.2010 platí nové normy protože sae jim do toho chlapi nevešli s dnešní rostoucí neplodností a hranicí normy jsou už jen 4%
řešení opravdu hodné zástavě rozumu ![]()
Ono je to hrozně těžký. Člověk si pořád říká, že ještě jeden cyklus počká, třeba se to už povede…a takhle se to táhne dva roky a začne nervozita. Nejhorší je nevědět, kde je problém. Co doporučí lékař? CAR, samozřejmě. Zjistí se, kde je problém. No ak dyž slyšítě verdikt špatného spermiogramu a případně i jiného problému, nikdo si neřekne, že to ještě zkusí normálně, protože dle lékaře je to zcela vyloučené. Taková informace člověka tak sešrotuje, že už začne rovnou počítat, kolik ho bude mimi stát s pomocí CARu a nenapadne ho, že někde existuje pár šťastných lidiček, který se to povedlo i bez asistence
Možná je to momentální „módní“ výstřelek, ale manželé s diagnózou neplodnosti ho přijmou s povděkem…
Arnie píše:
Ono je to hrozně těžký. Člověk si pořád říká, že ještě jeden cyklus počká, třeba se to už povede…a takhle se to táhne dva roky a začne nervozita. Nejhorší je nevědět, kde je problém. Co doporučí lékař? CAR, samozřejmě. Zjistí se, kde je problém. No ak dyž slyšítě verdikt špatného spermiogramu a případně i jiného problému, nikdo si neřekne, že to ještě zkusí normálně, protože dle lékaře je to zcela vyloučené. Taková informace člověka tak sešrotuje, že už začne rovnou počítat, kolik ho bude mimi stát s pomocí CARu a nenapadne ho, že někde existuje pár šťastných lidiček, který se to povedlo i bez asistenceMožná je to momentální „módní“ výstřelek, ale manželé s diagnózou neplodnosti ho přijmou s povděkem…
Ono se to musí posuzovat z obou stran, je plno snažilek, co výrazný zdravotní problém nemají, je to u nich jen u psychice a u nich IVF nic moc neřeší a je lepší to zkoušet doma. Ale zase na druhou stranu je plno ženských, co mají neprostupný vaječníky, endometriozu, přirostlý vaječníky, policystický atd.. a ty než přijdou do Caru, tak většinou o těchto problémech vůbec nevědí. Moje kamarádka, vegetariánka, vyznává takové ty přirodní medicíny, fengšuej atd…prostě chce mít vše přírodní to takhle zkoušela 5 let a ztratila čas, který ji už nikdo nevrátí…Měla doktora, co jí pořád tvrdil, že ovuluje, že je vše ok, na žádný vyšetření pořádný ji nikdy neposlal, protože vypadá zdravě a ona se cítí dobře a najednou je jí 35. Změnila doktora a zjistili jí, že má uplně hroznou endošku, vajíčka se jí skoro nedělej a nedávají ji ani moc šancí na IVF. Nikdo nechápe, proč těch 5 let nikam nešla. Ona sama ted brečí, jak to všechno prošvihla, že neměla spoléhat jen na přírodu, protože s tou její diagnozou vůbec netuší, jestli bude moc mít děti a jestli jo, tak jestli ze svých vajíček a jestli je nebude muset odnosit náhradní matka…Jako je hrozně hezký, chtít vše přirozeně ale napřed se má ženská nechat vyšetřit a pak se rozhodnout. Plno pacientek je dneska za přechodem po 30tce, znám takový holky i osobně a než šly do Caru, tak jejich gynekologové poznali houbelec..Samozřejmě je nesmysl po půl roce, roce v 25ti snažení propadat hysterií a cpát se do Caru na IVF..Ale pokud je ženský ke 30, je psychicky v pohodě a nejde to déle než ten rok a půl, tak tam bývá opravdu problém zdravotní a je lepší ty vyšetření absolvovat.Jak se říká, zlatá střední cesta, přílišnej fanatismus není dobrej ani z jedný strany
Zvlášť protože většina lidí si na něčem trvá nebo něčemu uplně propadne bez toho, aby se vůbec zamysleli nad druhou variantou nebo stránkou věci..
Babe007 píše:Arnie píše:Ono se to musí posuzovat z obou stran, je plno snažilek, co výrazný zdravotní problém nemají, je to u nich jen u psychice a u nich IVF nic moc neřeší a je lepší to zkoušet doma. Ale zase na druhou stranu je plno ženských, co mají neprostupný vaječníky, endometriozu, přirostlý vaječníky, policystický atd.. a ty než přijdou do Caru, tak většinou o těchto problémech vůbec nevědí. Moje kamarádka, vegetariánka, vyznává takové ty přirodní medicíny, fengšuej atd…prostě chce mít vše přírodní to takhle zkoušela 5 let a ztratila čas, který ji už nikdo nevrátí…Měla doktora, co jí pořád tvrdil, že ovuluje, že je vše ok, na žádný vyšetření pořádný ji nikdy neposlal, protože vypadá zdravě a ona se cítí dobře a najednou je jí 35. Změnila doktora a zjistili jí, že má uplně hroznou endošku, vajíčka se jí skoro nedělej a nedávají ji ani moc šancí na IVF. Nikdo nechápe, proč těch 5 let nikam nešla. Ona sama ted brečí, jak to všechno prošvihla, že neměla spoléhat jen na přírodu, protože s tou její diagnozou vůbec netuší, jestli bude moc mít děti a jestli jo, tak jestli ze svých vajíček a jestli je nebude muset odnosit náhradní matka…Jako je hrozně hezký, chtít vše přirozeně ale napřed se má ženská nechat vyšetřit a pak se rozhodnout. Plno pacientek je dneska za přechodem po 30tce, znám takový holky i osobně a než šly do Caru, tak jejich gynekologové poznali houbelec..Samozřejmě je nesmysl po půl roce, roce v 25ti snažení propadat hysterií a cpát se do Caru na IVF..Ale pokud je ženský ke 30, je psychicky v pohodě a nejde to déle než ten rok a půl, tak tam bývá opravdu problém zdravotní a je lepší ty vyšetření absolvovat.Jak se říká, zlatá střední cesta, přílišnej fanatismus není dobrej ani z jedný strany
Ono je to hrozně těžký. Člověk si pořád říká, že ještě jeden cyklus počká, třeba se to už povede…a takhle se to táhne dva roky a začne nervozita. Nejhorší je nevědět, kde je problém. Co doporučí lékař? CAR, samozřejmě. Zjistí se, kde je problém. No ak dyž slyšítě verdikt špatného spermiogramu a případně i jiného problému, nikdo si neřekne, že to ještě zkusí normálně, protože dle lékaře je to zcela vyloučené. Taková informace člověka tak sešrotuje, že už začne rovnou počítat, kolik ho bude mimi stát s pomocí CARu a nenapadne ho, že někde existuje pár šťastných lidiček, který se to povedlo i bez asistenceMožná je to momentální „módní“ výstřelek, ale manželé s diagnózou neplodnosti ho přijmou s povděkem…
Zvlášť protože většina lidí si na něčem trvá nebo něčemu uplně propadne bez toho, aby se vůbec zamysleli nad druhou variantou nebo stránkou věci..
Samozřejmě ta hranice je strašně křehká a subjektivní, IVF rozhodně neodmítám, sama dítě z IVF mám a nelituju, na stranu druhou jsem přirozeně otěhotněla i se spg, na který bych přísahala, že se s ním prostě otěhotnět nedá.
Rozhodně po roce snažení doporučuju navštívit CAR a provést základní diagnostická vyšetření - pochopila jsem, že to tazatelka udělala s výsledkem nikoliv ideálním, avšak poměrně nadějným. Za daných okolností bych doporučila výše psané s tím, že v průběhu času se přístup k problému může diametrálně změnit.