Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Děkuju…je to nějak těžké se na to dívat bez předsudků. Asi se v tom tak plácám proto, že si pořád říkám…stane se zázrak…a ono nic…
Můj poslední cca půl rok byl fakt jen od menzesu k menzesu a každé zklamání o kousek horší než to předchozí…je mi jasný, že víte o čem mluvím…
Přítel je úžasnej, ve všem mně podržel, a mám v něm velikou oporu…moc bych chtěla s ním mít dítě.
Člověk je zvyklej orientovat se na výkon, naplánuju si v práci úkol a splním ho…a tak pořád dokola..a najednou nic mi plánovat nejde..dodělám ještě tenhle projekt nebo už budu těhu…máme si naplánovat dovolenou nebo už budu těhu…
A nikdy jsem těhu nebyla…a prostě naplánovst se nedá nic a to mně nervuje…
Majo je jasný že se s tím člověk špatně srovnává, většina z nás si tím bohužel prošla taky! Ale opravdu šance u IVF jsou velké, tak se na to fakt zkus dívat jako na řešení které vám vytoužené miminko dá ![]()
Prostě do toho jdi s tím, že vyjde první pokus, proč by nevyšel, a uvidíš že tím je zase o dalších mnoho procent blíž
Šance je, a to je důvod k radosti! I když ta cesta nebude zrovna taková, jakou si ji člověk maloval, ale šance je!!!
Děkuji za podporu…
A Ty jsi tím taky prošla?
Myslím, že třeba za měsíc se na to budu dívat jinak, teď to vím o spg 3 den…
Maja7756 píše:
Děkuji za podporu…
A Ty jsi tím taky prošla?Myslím, že třeba za měsíc se na to budu dívat jinak, teď to vím o spg 3 den…
ano taky, co víc pro mě to byl šok vzhledem k věku - 24let a neplodnost
no ale prostě jsem se zakousla do toho, že mimčo chci a není na co čekat, a dočkala jsem se. Neříkám že tobylo jednoduché, ale fakt věřím, že i ta psychika mi hodně pomohla, prostě jsem věřil aže to vyjde a když jsme jeli na ET tak jsem prostě tam jela s tím, že si jedem pro miminka, ne na žádný pokus ET ![]()
Kdyby jsi chtěla tak napiš SZ, ale fakt neboj, teď se to zdá horší tím, že je to čerstvé. ![]()
Noooo…my se pokoušeli o všechno možné v době, kdy mi bylo těch 25, výsledky podobné jako u vás, a bylo to marné, nakonec jsem otěhotněla přirozeně až ve 30. No ale v 35 bych asi šla do čehokoliv. ![]()
Anonymní píše:
Ahoj holky, rozhodujeme se, jak se zachovat. Přítel má horší spermiogram (pohyblivost jen 20%) jinak všechno v pořádku. Já (podle všeho) problém nemám. Podle BT i testů ovuluji, menzes pravidelný.. Hormonální profil taky v pořádku. Snažíme se rok. Po spg nám řekl gynekolog, že pravděpodobnost přirozeného těhu je cca 10%.Co byste dělali? Zkoušeli? IUI, IVF??? Je mi 35…
Díky za jakoukoli radu…docela se v tom plácám.
Záleží i na celkovém množství spermií, nejen na procentech - jestli má tvůj chlap 40 mil./ml a přitom 20% pohyblivost, tak to podle mne na IUI je. Pokud má 20 mil./ml a k tomu 20 %, tak bych zkusila 1-2× IUI a pak případně šla na IVF
Navíc i spg. může kolísat, takže příště může mít chlap výrazně lepší výsledek než teď…
Maja7756 píše:
Já mám asi problém nějak se srovnat s tím, že to prostě normálně nepůjde…že se to mimino nepočne doma v posteli. Je to asi pitomě…to IUI mi připadá taky méně násilné…když má ovulaci tak mi připadá zbytečné stimulovat hormony…Přemýšlím taky o možnosti nějak spermiogram vylepšit…
A taky se bojím když IVF nevyjde…
Jinak IUI fakt moc násilné není, jen „vyčistí“ sperma od nepohyblivých spermijek a ty lepší dají do dělohy a usnadní jim cestu přes čípek. Co do nepříjemnosti je to asi jako stěr z čípku, takže se to dá zvládnout. A proč jít hned to složitější a dražší metody? 6× za rok je IUI na pojišťovnu, tak bych to fakt párkrát zkusila… 3-4 měsíce tě nezabijou a kdyby to vyšlo, tak do sebe nemusíš zbytečně prát hormony a podstupovat odběr pod narkózou… Kdyby IUI nevyšlo, tak půjdete do IVF pak. A třeba než k němu dojde, tak se zadaří doma ![]()
Majo,tak si zajdi do Motola,tam ti udělaji profuk,Iui,HP,spg.Začínají tím nejšetrnějších z hlediska přiroz.početí.Bez profuku můžeš s IUI ztrácet klidně dalších púl roku a na to čas už není..Už ve 30ti dnes některým ženám končí plodnost,bohužel,diky kouření a živ.prostředi.Muj gynekolog má už takovych par pacientek a tady na emimi jsem jich tu už taky pár poznala…
Babe007 píše:
Majo,tak si zajdi do Motola,tam ti udělaji profuk,Iui,HP,spg.Začínají tím nejšetrnějších z hlediska přiroz.početí.Bez profuku můžeš s IUI ztrácet klidně dalších púl roku a na to čas už není..Už ve 30ti dnes některým ženám končí plodnost,bohužel,diky kouření a živ.prostředi.Muj gynekolog má už takovych par pacientek a tady na emimi jsem jich tu už taky pár poznala…
Totéž ti udělají i u Apolináře a ještě je v mnohém levnější než Motol ![]()
Aknyt píše:Babe007 píše:Totéž ti udělají i u Apolináře a ještě je v mnohém levnější než Motol
V Motole se za to nic neplatí ![]()
Tam platíš až nativ…Jinak nic
No jo, děti se prostě nedají koupit v supermarketu no… ty pocity, které máš, jsou naprosto normální, boj s neplodností je věc náročná, mimo jiné i proto, že Ti nikdo nedá odpověď na otázku, jak dlouho to bude trvat.
Nech si to v klidu projít hlavou, IVF je obrovská pomoc, ale neznamená to, že otěhotníš na první pokus, taky je to obrovský zásah do organismu…
Jako bys mi mluvila z duše…Jak to, že jakákoli „fetka“ otěhotní omylem, ani neví jak, a normální pár, který je mimi schopen zajistit, má problém?
Proč my, proč ne přirozeně, jak to má být??? Pořád si musím zvykat na myšlenku, že jednoho dne v posteli neřeknu: „Miláčku, jsem těhotná“… ![]()
Babe007 píše:
Aknyt píše:V Motole se za to nic neplatíBabe007 píše:Totéž ti udělají i u Apolináře a ještě je v mnohém levnější než Motol
Tam platíš až nativ…Jinak nic
Brala jsem to k případnému IVF a to v Motole dražší je. Ale zase je fakt, že nativ Apolinář nedělá.
Arnie píše:
Jako bys mi mluvila z duše…Jak to, že jakákoli „fetka“ otěhotní omylem, ani neví jak, a normální pár, který je mimi schopen zajistit, má problém?Proč my, proč ne přirozeně, jak to má být??? Pořád si musím zvykat na myšlenku, že jednoho dne v posteli neřeknu: „Miláčku, jsem těhotná“…
A proč bys to nemohla říct? Sorry, ale to až tolik záleží na tom, jestli jste mimi počali doma a nebo vám pomohli doktoři? Asi už je to moc dávno, co jsme do CARu šli, ale tento postoj tak úplně nechápu…
ahoj. Přítelův spermiogram byl následující: Spermie A( rychle pohyblivé) 0%, B 24%, C 41%. Pravděpodobnost přirozeného otěhotnění 0%, pravděpodobnost otěhotnění IVF 0%, ICSI 99,8%..opsala jsem to doslova. Seděli jsme tam jak opaření a nechtěli tomu věřit, že přirozeně mimčo mít nebudeme. Můj gynekolog ale řekl, že na umělé je ještě čas (mně je 28), začal mě stimulovat Clostilbegytem, každý den jsme pili MACU (strašný humus) a další vitamíny. Měli jsme rozpis (však víš na co
) no a po půl roce se objevili // a teď nám v postýlce leží 2měsíční prcek. Byl to velký nápor na psychiku, všichni říkali, kdy už teda budeme těhotní, mně už nebavilo všem vysvětlovat, že to nejde. Každou menzes jsem ořvala.
takže záleží spíš, jestli chceš ještě čekat a věřit přírodě, nebo vzhledem k věku to chceš řešit razantněji a jít do IVF. Každopádně jedno z toho určitě vyjde a brzy budeš mamča ![]()