IUI - pohyblivost 20%

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
3.9.11 21:10

IUI_pohyblivost 20%

Ahoj holky, rozhodujeme se, jak se zachovat. Přítel má horší spermiogram (pohyblivost jen 20%) jinak všechno v pořádku. Já (podle všeho) problém nemám. Podle BT i testů ovuluji, menzes pravidelný.. Hormonální profil taky v pořádku. Snažíme se rok. Po spg nám řekl gynekolog, že pravděpodobnost přirozeného těhu je cca 10%.

Co byste dělali? Zkoušeli? IUI, IVF??? Je mi 35…
Díky za jakoukoli radu…docela se v tom plácám.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
18551
3.9.11 21:12

Ahoj, pro IUI je docela zásadní dobrý spg, otěhotněly holky třeba i s horším, ale taky ne i s lepším spg, takže je to spíš na tom, jak na těhu „spěcháš“. My zkoušely jen dvě IUI - taky blbý spg, a ještě problém u mě teda, nicméně ovu nastimulovali, ale pak jsme šli do IVF a nelituji. Jsem ve 22tt díky tomu.
Pro IUI je prostě spg zásadní, můžete třeba dvě zkusit, aby jste si mohli říct - zkusili jsme to, ale víc bych jich osobně nepodstupovala, ta pohyblivost je bohužel hooodně důležitá :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17521
3.9.11 21:16
Anonymní píše:
Ahoj holky, rozhodujeme se, jak se zachovat. Přítel má horší spermiogram (pohyblivost jen 20%) jinak všechno v pořádku. Já (podle všeho) problém nemám. Podle BT i testů ovuluji, menzes pravidelný.. Hormonální profil taky v pořádku. Snažíme se rok. Po spg nám řekl gynekolog, že pravděpodobnost přirozeného těhu je cca 10%.Co byste dělali? Zkoušeli? IUI, IVF??? Je mi 35…
Díky za jakoukoli radu…docela se v tom plácám.

Nechala bych si zkontrolovat HP,po 30 se muže během roku vyrazně změnit,pak profuk a Iui,když nic,tak IVF.V tomhle veku neni na co čekat..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11955
3.9.11 21:24

10%, to je docela slušné, to se jen tak někomu nepoštěstí :-D

Samozřejmě můžete jít hned do IVF, při kterém bude pravděpodobnost úspěchu nejvyšší, na druhou stranu není důvod, proč by jsi nemohla otěhotnět přirozeně, jen to prostě bude chtít více času a trpělivosti… IUI pochopitelně můžete zkusit, stejně tak časovaný styk, je to ale psychicky náročné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1000
3.9.11 21:32

Náročné, tak to je to pravé slovo…HP mám udělaný, tam byla všechno v pohodě. Čtu rozporuplné info v tom smyslu, že když je pohyblivost méně než 50% tak nemá IUI cenu zkoušet…

Jak spěchám? Přítel je o hodně starší…moc se mi to nechce odkládat. Navíc nejsem žádný sexuální atlet a nechce se mi se „nutit“ do milování třeba 4× týdně když na to není chuť.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
473
3.9.11 21:40

Ahoj,
zkusila bych určitě cca 2× IUI. Přítel měl morfologii 4% a naštěstí při nás stáli všichni svatí a hned na poprvé se povedlo. Táhne mi na 40. Faktem je, že při té bídě prý ty potvůrky byly nadprůměrně rychlé, tak snad i tohle pomohlo. :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18551
3.9.11 21:42
Maja7756 píše:
Náročné, tak to je to pravé slovo…HP mám udělaný, tam byla všechno v pohodě. Čtu rozporuplné info v tom smyslu, že když je pohyblivost méně než 50% tak nemá IUI cenu zkoušet…Jak spěchám? Přítel je o hodně starší…moc se mi to nechce odkládat. Navíc nejsem žádný sexuální atlet a nechce se mi se „nutit“ do milování třeba 4× týdně když na to není chuť.

hm tak to v tomhle případě doporučuju IVF taky s ICSI, měli jsme ho taky. Jak jsem pslaa, IUI by byla pro případ že tě ještě čas netlačí, ale je fakt že šance tohle na IUI moc nemá, v podstatě opavdu minimální, takže by šlo spíš fakt o pocit že jste to zkusili. Šla bych teda taky do IVF? hele já ho podstoupila ve 24letech, taky jsem si řekla, sice mladá ale na co čekat, když je jasně daný problém, takže i vzhledem k věku :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1000
3.9.11 21:45

Já mám asi problém nějak se srovnat s tím, že to prostě normálně nepůjde…že se to mimino nepočne doma v posteli. Je to asi pitomě…to IUI mi připadá taky méně násilné…když má ovulaci tak mi připadá zbytečné stimulovat hormony…

Přemýšlím taky o možnosti nějak spermiogram vylepšit…

A taky se bojím když IVF nevyjde…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18551
3.9.11 21:50

Majo tak tohle jsem si říkala taky :kytka: ale u IVF je šance až 40-60%, jak které centrum, pokud si dáte zavést dvě - pokud to do té doby nezakáže zákon - tak je šance ještě o chlup větší. Já si dala zavést dvě a čekáme jedno mimčo :srdce:

A IUI je stejně divná jako IVF, to si jen teď myslíš že je to lepší, fakt :zed: :hug:

A navíc po 30roce se snižuje kvalita vajíček, a po 35roce výrazně klesá jejich kvalita, takže bych se asi vë vašem případě nezabývala nějakým zkoušením. Protože zázraky se smaozřejmě dějí a není jich zrovna málo, ale na druhou stranu…ani já, o deset let mladší - jsem si netroufla na zázrak čekat a teď s každým kopnutím malé jsem šˇˇtastná že jsme do toho šli :pankac:

Takže obavy hoď za hlavu, strach z neúspěchu má každá, to je jasné, ale určo je psychicky velmi vyčerpávající to čekání. Navíc na IVF stimuluješk aby bylo vajíček třeba víc a bylo na mrazáčky buď pro KET v případě neúspěchu nebo pro sourozence :kytka:

A psychika dělá u IVF mnoho mnoho procent úspěšnosti, tak zajděte zatím třeba na konzultaci, a uvidíš. :kytka: Držím moc pěsti :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1000
3.9.11 21:57

Asi je to tak…musí asi projít ten první šok, že „máme problém“. Moc ráda bych už byla těhotná, nejhorší jsou ty otázky, chcete dítě? Nebo si užíváte a nechce se Vám? Radši si cestujete…je to hnusný, asi to ty lidi nemyslí špatně, ale mám chuť jim říct, že už rok bulím kyždej měsíc nad menzesem…a je to čím dál tím horší.

Nemyslet na to nejde…je fatk že ten věk je limitující. Kdyby mi bylo 25 je to jiné. Ale já jsem si musela počkat na toho správného chlapa, nelituju toho ani trochu…

Nevím jak se rozhodnout,…pořád přemýšlím jestli je „správné“ nechat to přírodě a nebo na nic nečekat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18551
3.9.11 21:59

Majo ber to tak, že dnešní doba sebou nese bohužel velikým tryskem rostoucí neplodnost, nebo sníženou plodnost, a kdyby to měl každý pár nechat na přírodě, tak kolik žen jen tady z emimina by nikdy nebylo matkami :andel:
Fakt jde jen o ten šok, že je něco jinak než jste doufali, ale šance jsou fakt vysoké, my ěmli problém oba a zadařilo se hned na první pokusd, tak pokud jsi ty OK a je jen problém u přítele, tak máte taky vysokou pravděpodobnost úspěšnosti :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1000
3.9.11 22:05

Děkuju…je to nějak těžké se na to dívat bez předsudků. Asi se v tom tak plácám proto, že si pořád říkám…stane se zázrak…a ono nic…
Můj poslední cca půl rok byl fakt jen od menzesu k menzesu a každé zklamání o kousek horší než to předchozí…je mi jasný, že víte o čem mluvím…

Přítel je úžasnej, ve všem mně podržel, a mám v něm velikou oporu…moc bych chtěla s ním mít dítě.

Člověk je zvyklej orientovat se na výkon, naplánuju si v práci úkol a splním ho…a tak pořád dokola..a najednou nic mi plánovat nejde..dodělám ještě tenhle projekt nebo už budu těhu…máme si naplánovat dovolenou nebo už budu těhu…
A nikdy jsem těhu nebyla…a prostě naplánovst se nedá nic a to mně nervuje…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18551
3.9.11 22:08

Majo je jasný že se s tím člověk špatně srovnává, většina z nás si tím bohužel prošla taky! Ale opravdu šance u IVF jsou velké, tak se na to fakt zkus dívat jako na řešení které vám vytoužené miminko dá :hug:
Prostě do toho jdi s tím, že vyjde první pokus, proč by nevyšel, a uvidíš že tím je zase o dalších mnoho procent blíž :kytka: Šance je, a to je důvod k radosti! I když ta cesta nebude zrovna taková, jakou si ji člověk maloval, ale šance je!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1000
3.9.11 22:17

Děkuji za podporu…
A Ty jsi tím taky prošla?

Myslím, že třeba za měsíc se na to budu dívat jinak, teď to vím o spg 3 den…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18551
3.9.11 22:24
Maja7756 píše:
Děkuji za podporu…
A Ty jsi tím taky prošla?Myslím, že třeba za měsíc se na to budu dívat jinak, teď to vím o spg 3 den…

ano taky, co víc pro mě to byl šok vzhledem k věku - 24let a neplodnost :pocitac: no ale prostě jsem se zakousla do toho, že mimčo chci a není na co čekat, a dočkala jsem se. Neříkám že tobylo jednoduché, ale fakt věřím, že i ta psychika mi hodně pomohla, prostě jsem věřil aže to vyjde a když jsme jeli na ET tak jsem prostě tam jela s tím, že si jedem pro miminka, ne na žádný pokus ET :andel:
Kdyby jsi chtěla tak napiš SZ, ale fakt neboj, teď se to zdá horší tím, že je to čerstvé. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí