Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
@St. Estephe píše:
No uz jsem slysela, ze ji udajne matka nikdy nemela dost rada, protoze s ni nepocitala, ze byla navic…
Ale tohle je teda mazec.
Ona ji musela užírat hrozná žárlivost. A ještě, když měla lepší hlas - tak to už neunesla. Prý (bulvár) ji skoro vyštvala a tak Ivana pracovala chvíli na lodích a potom zakotvila ve Švýcarsku.
Ono jak nebyly ultrazvuky, tak se nevědělo, že čeká dvojčata. Ale nemyslím si, že by jí to máma dávala nějak najevo. Spíš si myslím (já si myslím, může to být jinak), že tuto představu v sobě Iveta živila. Možná proto, aby měla na koho hodit „vinu“ za neúspěchy, psychický stav a tak podobně.
@bimbama Coz opet podporuje mou teorii o touze byt stale za litovaneho chudaka…
@St. Estephe Je to možný. Mě by zajímalo, jestli Iveta (kromě alkoholismu) neměla i jinou diagnózu. Někdy mě to skoro přišlo jako maniodeprese. Viděla jsem teď pár videí (jojo, i já podlehla
) a to bylo úsměv, spokojenost a naopak pláč deprese…
Vždyť ona se pokusila o sebevraždu tolikrát - ale to byly asi demonstračky. Proto jsem byla v šoku, že teď zvolila vlak. Evidentně teď už chtěla mít jistotu. Jsem zvědavá na výsledky té toxikologie.
@bimbama Mně přijde, že nějaká duševní porucha (bipolární zřejmě) byla tou bezprostřední příčinou toho alkoholismu, léků a různých závislostí.
@Virginia Souhlasím. Bipolární = maniodeprese, mám taky ten názor, že u ní probíhala nebo minimálně měla její znaky.
Ale buď nikdy na diagnostice nebyla (což pochybuju) nebo je to utajeno veřejnosti (což se mi ale taky nezdá). Protože psychicky byla velmi labilní a alkoholismus, léky byly podle mě už jen třešničkou na dortu. Údajně totiž už jako mladá slečna, se pokusila o sebevraždu. A v mládí závislá ještě nebyla.
@St. Estephe Taky psali, že se vždy upnula na nějakou novou lásku a těžce nesla, rozchody a tak. A to byly často důvody pokusů o sebevraždu.
Ona asi potřebovala být na někom závislá, ale vybírala si teď dost podivný týpky.
Já bych to viděla tak, že byla labilní, nesamostatná, neměla nikdy vlastní život v rukou - věšela se neustále na někoho, musela všechno mít, ženatého Štaidla i dítě - všechno samozřejmě nevycházelo tak, jak by si přála - stres, alkohol - rozvoj duševní choroby - léky, alkohol - smrt.
Ale to je jen můj pohled na věc
.
@bimbama urcite byla, vzdyt byla dva mesice v te Kromerizi, za dob Pomeje. Takze lekari, kteri s ni meli co do cineni, urcite nejakou diagnozu znaji.
@Eemii Škoda, že tu diagnózu neznáme. I když, ono je to teď už jedno. Viděla jsem fotky za mlada a byla opravdu krásná. I teď, když byla zrovna v kondici, tak byla moc pěkná.
To byla taky podle me maniodeprsivita..jendou nahore az moc a uplne v euforii a jendou uplne dole ![]()
A nebo to mohla byt proste jen psychicky labilni osoba, se zavistlostmi, tezko rict.
@Eemii Kazda zavislost vetsinou rozjede nejakou psychickou poruchu. Ikdyby byl clvek zdravej a neco dlouhodobe bral, pak prestal ma s co docineni s psychozama atd..Si mylslim, proto se to u ni tak zvysovalo asi ![]()
@pomenkova tak ale sebevrazdy pachala uz za Staidla a v ty dobe nevim, zda uz byly nejaky leky, ci alkohol, spis ne.
@Eemii Hmm to je fakt-ale tam mohla byt treba jen nejaka mladistva demonstracka.Nebo to bylo navazno, ze se treba podrezala nebo tak??Ja prave nevim, takze nemuzu soudit jak to bylo driv.