Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Občas si pro sebe říkám, že u dalšího dítěte budu moudřejší - např. že tohle takhle budu dělat už od dřívějška nebo že příště si tohle už nezavedu či že příště už vím, že tohle nesmím/musím případně že u dalšího dítěte budu tohle víc sledovat apod. Třeba že teď u 1. dítěte lituju, že jsem se o něčem dočetla/dozvěděla až tak pozdě, že kdybych to bývala byla věděla dřív … (konkrétně některý věci ohledně sledování PM-vývoje, ohledně kojení, nakupování …)
Tak se ptám víceromatek. (Byly) jste u dalšího dítěte už fakt moudřejší? Nebo je to zase uplně jiný a vlna nových neznámých zkušeností, začínání zase od nuly?
Ahoj, tak já jsem moudřejší až u třetího dítěte, co se kojení týče. Oba kluky jsem kojila jen pár neděl, o růstovém spurtu neměla ani ponětí a laktační poradkyně se taky nekonaly. Dceru kojím pořád, má 20 měsíců.
U prvního syna jsem byla nervozní, nevěděla, proč brečí, hned jsem mu cpala flašku. U ml. už to bylo lepší a teď už podle breku poznám, jestli jen vymrčuje, nebo se jí něco děje.
A taky spoustu věcí jsem u dcery vůbec nepořizovala, třeba vaničku, ze začátku stačil škopík, pak šla do velké vany.
Našlo by se toho víc ![]()
Moudřejší? Nevím. Každopádně už spoustu věcí vůbec neřeším a nechávám plynout, protože vím, že nejsou podstatné … Moudřejší asi ne, určitě klidnější ![]()
Martina
Já mám někdy pocit že moudřeší už ani nemužu bejt ![]()
Třeba budu překvapená ![]()
Ahoj, tak já jsem v něčem moudřejší, spousta věcí neřeším, některé věcí jsou pro mě nové a řeším to, co jsem dřív neřešila/nevěděla jsem o tom
No, prostě je to pokaždé trochu jiné
A kdyby to bylo po desáté, určitě mě něco překvapí ![]()
Ale každopádně si jako víceromatka připadám jistější ![]()
Souhlasím se Zubrem a Fragolou. Vždycky se ještě něco objeví, co člověka překvapí, ale spousta věcí už je jednodušších a rozhodně jsem klidnější. Asi jsem o něco moudřejší, ale víc je to o nabytých zkušenostech a jistotě.
Spíš je to tom, že jsem klidnější, jistější sama sebou a neřeším každou maličkost. Mám v sobě vyřešené, co budu řešit a co ne. Jak to dělají ostatní, je mi jedno, jejich věc.
Každé dítě je jiné, každé něčím překvapuje, každé potřebuje v různých oblastech individuální přístup. Rozhodně se netrápím tím, že u prvního bylo něco jinak nebo jsem něco dělala jiným způsobem.
no zajímavé téma na zamyšlení. jsem zvědavá, ak to u nás nakonec bude, ale když porovnám těhu a přípravu, tak jsem kldinější, víc věcí neřeším, nemusím si tolik studovat knížky. výbavičku už jen lehce doplňuju podle zkušeností a vím, že některé věci byly úplně zbytečné.
na druhou stranu se toho docela dost mění - např. očkování atd. takže tohle bude pro mě zase nové…
Musím napsat, že jak jsem u prvního byla ze všeho vyplesklá, tak u druhého moc nic neřeším. Holka musela mít vše převařené, kojeneckou vodu, vše prostě podle příruček a chytrých rad. A je pravda, že byla skoro stále nemocná. Kluk už roste z normální převařené vody, už spíš vše dělám instinktem a je jak řípa. Chceme ještě třetí, tak jestli to půjde tímhle tempem, tak to už možná poroste samo
![]()
Zubr píše:
Moudřejší? Nevím. Každopádně už spoustu věcí vůbec neřeším a nechávám plynout, protože vím, že nejsou podstatné … Moudřejší asi ne, určitě klidnějšíMartina
asi taky tak určitě je víc zkušeností
vrobca píše:
Musím napsat, že jak jsem u prvního byla ze všeho vyplesklá, tak u druhého moc nic neřeším. Holka musela mít vše převařené, kojeneckou vodu, vše prostě podle příruček a chytrých rad. A je pravda, že byla skoro stále nemocná. Kluk už roste z normální převařené vody, už spíš vše dělám instinktem a je jak řípa. Chceme ještě třetí, tak jestli to půjde tímhle tempem, tak to už možná poroste samo![]()
![]()
Přesně takto bych to napsala, ale třetí už neplánujeme.