IVF - 1.pokus

Anonymní
15.8.24 20:28

IVF - 1.pokus

Ahoj holky,
Prave jsem začala stimulaci a čeká mě 1. Pokus o IVF - KET.
Přirozene nám to neslo kvůli manželovo spermiogramu, u mě se zda všechno v pořádku - snad jen ze prý mám možná až moc vajíček, což muže být nežádoucí.
Je nám 29, jsme jinak oba zdraví.
Jsem z toho extrémně nervózní, nikdy jsem s takovouhle variantou u nas nepocitala. Chci se zeptat, jakou mate zkušenost, zda myslite, ze je u nas realne, aby to vyšlo hned? Nebo mám spíše počítat, ze se to muže táhnout i několik let… vubec nevim jak tohle psychicky zvládnu :-(
 Díky!

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
68976
15.8.24 20:42

Samozřejmě, že je reálné, aby to vyšlo hned, a šance je dost solidní. Ovšem to jsou statistiky a realita je taková, že ke všem moderním technikám a umu současné medicíny je pořád k tomu všemu potřeba velké dávky štěstí, a to se prostě vyčíslit nedá. Moc držím palce :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68976
15.8.24 20:47

Jo a kašli na to, pokud se tě někdo bude snažit přesvědčit, že bez srovnané hlavy a bezmezné víry to nemůže klapnout. Tohle každý prožívá velmi individuálně a na samotný úspěch to moc vliv nemá - teda samozřejmě se člověku žije lépe s patřičnou dávkou optimismu, ale na příkaz si to člověk v hlavě nepřepne, že. Já mám dítě z pokusu, kdy bylo od začátku všecko komplet blbě a z transferu jediného embrya jsem šla totálně naštvaná, že tohle fakt nemá cenu. Teda ne, že bych takový přístup doporučovala, ale rozhodně mi nakonec dopadnul o dost lépe než ty, kdy jsem si byla jistá, že teď to prostě musí klapnout a hotovo. Od toho transferu už je prostě potřeba i to štěstí, no, a člověk nemá moc šancí výsledek nějak ovlivnit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65
15.8.24 20:50

Nepočítala bych s tím, že to vyjde hned na první pokus, abys nebyla hodně zklamaná. My jsme s manželem oba zdraví, všechny testy v pořádku a nevyšlo to. Teď v září nás čeká další pokus. Držím palce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10944
15.8.24 21:07

Za prvé, držím moc palce. A za druhé, my jsme jedni z těch, kteří byli ochotni jít jen do jednoho IVF, z toho jsme měli jedno embryo. Takže čerstvý transfer toho jediného bojovníka. Byla jsem smutná, zklamaná, zároveň už jedno dítě doma, tak jsem si říkala, že prostě zůstane jedináčkem, protože nemůžeme mít takové štěstí, aby z prvního IVF, jediného embrya bylo na konci zdravé dítě v náručí. Problémy na obou stranách. No, štěstí jsme fakt měli veliké, klaplo to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1427
15.8.24 22:13
@Anonymní píše: Více

Zvládneš :hug: vše dobře dopadne, i když to může třeba trvat. Každopádně moc držím palce :srdce:
Já s IVF také nikdy nepocitala, ale jiná cesta u nás nebyla též skrz manželův spermiogram. Z prvního IVF 10 vajíček, ale do 5.dne nám zůstala jen 2 embrya. ET se podařil, i když skončil ZT v 9tt, tak jsme šli hned do KET a teď mi tu běhá dvouletá :srdce: takže první IVF se může podařit i bez milionu laboratorních metod - měli jsme jen ICSI a prodlouženou kultivaci

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36
15.8.24 22:23

Ahojky nám se povedlo IVF na poprvé a to nám zůstalo jen jedno embryo na zavedení a vedle mě leží 18 měsíční chlapeček, který nám dělá jen radost, takže ano je to možné a já ti moc držím palce ať to je na poprvé ✊ ✊ ✊ ✊

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
693
16.8.24 00:02

My taky 1. IVF a 1. ET. A to je chyba u mě. A uz tu je naše :srdce: Držím palce, stran očekávání- já neměla konkrétní, jako že hned napoprvé, ale věřila jsem že jednou to klapne. Takové pokorné čekání :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.8.24 09:39

Mně je 26, problémy jako anovulační cykly a PCOS. Manžel 40 let a nevyšel úplně nejlepší spermiogram. Z IVF se u chytilo pouze jedno embryo a jsem v 23tt. Do dalšího pokusu bychom už nešli.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
16.8.24 11:00

Díky moc všem za slova podpory :srdce: a za příběhy se šťastnym koncem, dodává mi to do toho trochu víc odvahy a hlavně naděje, že třeba náhodou.. :-)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí

K2 Complex