Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Mommo
Centimetry nevime, takto maly mimca nemeri, aby je pry nestresovali. Segra ho jeste nevidela, jen na fotkach. Je na oddeleni neonatologie ( nedonosenatka) a tam deti nesmi. Muzu tam jen ja a tatinek.
@Carolin14
Dekujeme
@Mommo
Jo a prtavouckej je. Sestricka odhadovala cca 45 cm, ale me se to nezda, protoze Terka mela 44. Ale je mozny, ze nam ji blbe zmerili nebo klidne tak dlouhej byt muze a me zkresluje to, jak je drobnouckej. Takovej zakrslej kralicek????
Ahoj holky
koukam ze je tu zas pusto
povidejte jak se vam vsem dari, kdo je jeste v celku jako kindervajicko?
u nas pohodicka na moje neduhy sem si jiz plne zvykla, dokonce proběhl konkurz na jména a máme vybráno
nicméně já už to mám jasné pár let
Oliver
brisko se ki zdá den odedne vetsi a vetsi ale prcka zatim nijak zvlášť necítím
tak snad maji pravdu ze ten 20tt bude zlomový. Ja sem vcera zacla 18tt, začíná to pěkně utíkat ![]()
@GaLeee píše:
Ahoj holkykoukam ze je tu zas pusto
povidejte jak se vam vsem dari, kdo je jeste v celku jako kindervajicko?
u nas pohodicka na moje neduhy sem si jiz plne zvykla, dokonce proběhl konkurz na jména a máme vybráno
nicméně já už to mám jasné pár let
Oliver
brisko se ki zdá den odedne vetsi a vetsi ale prcka zatim nijak zvlášť necítím
tak snad maji pravdu ze ten 20tt bude zlomový. Ja sem vcera zacla 18tt, začíná to pěkně utíkat
Ahoj Ahoj, taky na první kopy čekám jak na smilování, ale věřím, že nás to brzy pmrzí, až nás bude kopat do močáku
začla jsem 19tt, ve čtvrtek předběžný UZ a pak ke konci dubna mě čeká podrobnější UZ, jsem na něj zvědavá, do teď mě nic netrápí, těhotenství si užívám, žádné nevolnosti v 1.trimestru a věřím, že v 2.trimestru tu bude obdobné
Dneska tedy nějak chroptim, asi jsem profoukla a nastydla, tak to léčím, vincentkou vykloktávám, piju čaje, vitaminy
Oliver je hezké jméno, my už jsme taky vybírali, částečně jsme se taky shodli, na Šimona, je fakt, že od začátku na něj i mluvím, i přesto, že jsem ještě nevěděla pohlaví, ale prostě jsem to vycítila
![]()
@mimins ja sem se naučila si to trosku uz konecne uzivat
břicho mam jak v 7 mesici a nahore kilo?
Šimůnek
to je krásné
hodně sem koukala i na význam jmen, tak verim ze Oli dostojí sveho jména
koukam sme o tyden od sebe
tak ze taky termin srpen vid
jsem rada ze bude letnatko, ovšem bude nejmladší ze třídy
pomalu začínám budovat pokojicek a davat do kupy výbavu kdyz uz vim co to bude
manza uz je taky pri vedomi a vnímá ze nas uz je vic a s bříškem se mazli vic nez semnou az obcas zarlim
![]()
Ahoj holky ja začala 16tt. příští týden nás čeká odber poldovky tak snad bude vše ok. Jinak proto ze nejsme svojí plánujeme svatbu na konec dubna
.jméno uz máme taky vybrané -také šimona-po dedovi
ale Oliver je taky pěkně.
@majja2 juuu to je krása
tedy ta svatba
my jsme meli svatbu 4.4. a super
a proč jdes na plodovku?
držím pěsti at je vše ok
@GaLeee píše:
@mimins ja sem se naučila si to trosku uz konecne uzivatbřicho mam jak v 7 mesici a nahore kilo?
Šimůnek
to je krásné
hodně sem koukala i na význam jmen, tak verim ze Oli dostojí sveho jména
koukam sme o tyden od sebe
tak ze taky termin srpen vid
jsem rada ze bude letnatko, ovšem bude nejmladší ze třídy
pomalu začínám budovat pokojicek a davat do kupy výbavu kdyz uz vim co to bude
manza uz je taky pri vedomi a vnímá ze nas uz je vic a s bříškem se mazli vic nez semnou az obcas zarlim
![]()
jen kilo nahoře? Tak to já už mám 4
asi budeme mít macka, co jsem četla, tak ideál je teď 3 kg, jj břicho mám taky už velké jak v 7 měsíci, termín mám 6. srpna, co se týče výbavy, tak skoro vůbec nic nemám, jen monitor dechu od našich, jinak nic, teď mám dilema spíš s kočárkem, jelikož hlavně budeme vozit v zimě, tak potřebuji velkou dlouhou korbu a fakt nevím, který kočárky to mají, dle zkušeností jiných uživatelek, má představa je velká kola, velká korba, vyšší, jelikož s přítelem máme 185 cm a pokud možno levný
S výbavou začínám po 20tt po té půlce těhotenství
Zatím žádny pokoj nebuduju, ale je to v plánu. Teď spíš uklízím místnost po místnosti, abych měla přehled a vše po ruce a srovnané, bydlíme v baráku, dvě patra, takže to chvíli potrvá
zjistila jsem, že si tak 10 let nekoupím žádné oblečení, mám toho mraky a už tři pytle jsem vyhodila
jsem strašný sběratel a musím se toho ale zbavit
Náš kocour se zatím teda s bříškem nemazlí, do nedávna ho bral jako měkký polštář a ted občas břicho tvrdne.
@Lentilanek protože mi na screeningu vyšlo riziko dawna tak na jejich doporučení jdeme na odběr. js si myslela ze když máme darované vajíčko nebude tak vysoké riziko ![]()
@GaLeee
U prvniho mimca jsem citila pohyby a kopanecky az ve 22.tt, ted cca v 16.tt pohyby a v 18.tt kopanecky.
@majja2
To bude v pořádku uvidíš mooooc držím palce
kámoska mela riziko 1:65 šla ale na testy z krve…ty dopadly ok a ted má krásnou zdravou holčičku ![]()
@Mazlucha ja nevim jestli je to Presne ono ale citim nejake prevalovani
a to uz od 15tt
no nemuzu se dockat
jelikoz kontrola az za 14dni ![]()
@GaLeee
To uz muzou byt zacatky. Nekdo to prirovnava k bublinkam nebo simrani ![]()