Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Vždycky mě zajímalo, jestli se to dělá pro pocit dobrého činu a nebo v tom hrajou roli prachy?
Tatínek by právě nebyl, i z toho důvodu jsem diskusi založila… přítele nemam, ale miminko už si přeji 5 let… z toho jsme se 4 roky o. miminko snažili… přítel už se mnou nežije, ale nedokážu přijmout fakt, že nebudu Mít rodinu, když už 4 roky nemyslím na nic jiného…
@Anonymní píše:
Tatínek by právě nebyl, i z toho důvodu jsem diskusi založila… přítele nemam, ale miminko už si přeji 5 let… z toho jsme se 4 roky o. miminko snažili… přítel už se mnou nežije, ale nedokážu přijmout fakt, že nebudu Mít rodinu, když už 4 roky nemyslím na nic jiného…
No ale bez tatínka to nepůjde, žádná klinika to nedělá ženám bez partnera, a to ani kdyby chtěly použít sperma dárce.
Ano, myslím že v tom určitou roli hrají ale aby ne… náhradní maminka tim hodně riskuje a podstupuje, ovšem… mužů byt rada ze miminko by mi odnosila… pro ženy jako jsem třeba Já… jsou peníze „nepodstatné“ a v tu chvíli mi je jedno proc to dělají nebo za co to dělají, mají Můj vděk a obdiv zato ze to vůbec udělají :/
@dendule4 píše:
Já teda nevím, ale ono už to je to v ČR legální?
Není to nelegální, takže to lze
@Anonymní píše:
Tak nějaký tatínek k tomu asi bude potřeba… ![]()
@Anonymní píše:
Ale někdo tatínek být musí, dítě jinak nevznikne. Jak bys to financovala? Myslím, tu náhradní matku. Apropo, nejsem si jistá, že by to šlo, u náhradních rodin se zapisuje muž jako otec, ne? Matka asi těžko.
Co se financí týče, mam báječnou práci a úspory, v rob problém nehledala, jediný a vlastně nejvíce podstatný problém je tatinem… už si nevím rady a začínám byt zoufalá
@Anonymní píše:
Ahoj holky, omlouvám se za Anonym, ale zatím se tam cítím lépe.
Nemohu Mít vlastni miminko, kvůli tomu se se mnou také letitý přítel rozešel.
Takže jsem svobodna, bezdětná, a poslední dobou se rozhoduji že bych si. miminko nechala. odnosit od náhradní matky.
Ptám se na váš nazor, v zkušenosti, rady, ale také na to, jak vhodnou n. matku najít, a jak ji informovat. Předem moc všem děkuji.
Aho anonymní, nebo si najít přítele s dítětem… ![]()
A.moc se omlouvám za to jak píšu, jsem na telefonu a slova se mi automaticky upravují sama ![]()
@sisi 1111 píše:
Aho anonymní, nebo si najít přítele s dítětem…
Samozřejmě možnost, ovšem… pokouším se všemožnou cestou Mít sve biologické Dítě ![]()
@Anonymní píše:
Co se financí týče, mam báječnou práci a úspory, v rob problém nehledala, jediný a vlastně nejvíce podstatný problém je tatinem… už si nevím rady a začínám byt zoufalá
No, jenže to bude celkem zásadní problém. Do RL se zapisuje otec a bio matka si pak dítě osvojí po té, co se ho náhradní matka vzdá. Myslím, že žádné CAR nepřistoupí na takovéto řešení.
Ahoj holky, omlouvám se za Anonym, ale zatím se tam cítím lépe.
Nemohu Mít vlastni miminko, kvůli tomu se se mnou také letitý přítel rozešel.
Takže jsem svobodna, bezdětná, a poslední dobou se rozhoduji že bych si. miminko nechala. odnosit od náhradní matky.
Ptám se na váš nazor, v zkušenosti, rady, ale také na to, jak vhodnou n. matku najít, a jak ji informovat. Předem moc všem děkuji.