Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@GaLeee snad mas pravdu, taky na to sazim
. At uz jakkoli, nejak to dopadne vzdycky. Hlavne, ze se nekam pohneme. Beru to jako krok k vytouzene Anicce
nebo Honzikovi ![]()
Holcinky tehulky, toto je supr zpráva - pojišťovna MZV:Příspěvek pro novorozence a kojence narozené v roce 2017. Pojištěnec, který se narodil od 1. 1. 2017 do 31. 12. 2017, může čerpat příspěvek na pomůcky pro novorozence a kojence, monitor dechu nebo chůvičku až do max. výše 600 Kč
lze požádat o příspěvek s platebními doklady vystavenými až do 31. 12. 2017,
pomůckami pro novorozence a kojence se rozumí: váha, teploměr, odsávačka hlenů, polohovací polštáře, zakoupené pouze v lékárně nebo prodejně zdravotnických potřeb,
nabídka platí do vyčerpání finančních prostředků pro tuto nabídku.
zřízení Karty života - nejpozději ke dni podání žádosti o čerpání příspěvku z fondu prevence.
Do toho půjdem, akorát teda koupit chůvičku či jiné v lékárně se někdy dost nevyplatí nebo tam nemají to, co chci… no popátrám.
@Taza Prima, to se hodí, ja se tam ještě chystám pro těch 800 za predporodni kurz.
Ja to pochopila, tak ze mas nárok na,,pomůcky pro novorozence" viz jejich výčet to ma byt z lékárny, nebo chuvicku a monitor dechu a to uz muže byt odkudkoliv. My oboje máme už koupené tak snad uznají uctenku z dřívějšího data nez je datum narození dítěte.
Ono pak pro narozená mimca tam mají dost akci http://www.zpmvcr.cz/…ogramy-2017/
@Taza urcite je dobrý vyčerpat od nich čo dají. ja si teď byla proplatit první screning (vracejí 800kc)a právě sem se ptala na co mám ještě nárok a paní rikala at přijdu po narození mimca a pak ze tam jsou nějaký tý potřeby pro kojence.
@Taza tak jsem tam volala a doklad nesmí byt starší 3mesicu před datem narození dítěte a zadat az po narození mimca jo a mimcu musí byt jejich pojistencem. A je to opravdu, tak jak jsem říkala monitor dechu a chuvicka odkudkoliv, pomůcky pro děti jen z lékárny. A registrovat mimco se dá přes internet nemusí se na pobočku nebo posílat něco poštou.
@Klarkulka1 nevíte co vše má VZP? ![]()
Já vím akorát o 1000,– za celou dobu tehu i poporodu…a to jsem si vybrala za screening…jo je taky prd co nabízí
![]()
@Lentilanek tak VZP nevím. Vím ještě o ZPŠ jelikož je u ni přítel a kamarádka co ted porodila a já k ni chci přejít, tak jsem na ty výhody koukala. Zkus se podívat na stránky VZP nebo jim tam zavolat, třeba se podělí o to jejich tajemství ![]()
@Klarkulka1 no na stránkách to maj na prd a dovolat se do VZP jsem dávno vzdala…i na email ti odpoví až cca za 14 dní.. ![]()
@Klarkulka1 jo asi jo, mas pravdu- ta chuvicka by asi nemusela byt z lekarny, nejprv se ale zrejme musi narodit a registrovat u nich
@Klarkulka1 jee, supr info - dikes, ja myslela, ze poslu tatinka na registraci mimca u nas, ale esi de i online - koukam asi tady:
http://www.zpmvcr.cz/…e-ho-online/
@Lentilanek taky by mohli mít něco pro novorozence nebo miminka, není to na těhulky, ale na dítě. vzp zase přispívá třeba na cvičení a sport (letos tedy musí být permice a faktury za 1500:-() ale u nás nic…
@Lentilanek Já když jsem byla před vánocema na VZP proplatit screening, dali mi 1000kč a paní mi řekla, že mám nárok jestě na další příspěvky, ale že za rok 2017 už mám vyčerpaný, ať dojdu až 2018,tak nevím…Ještě se jednou zeptám, jak půjdu malou zaregistrovat…
@Mommo no já 1000,– vybrala v roce 2016 a ted jsem se ptala na další a řekli mi že je to ale také omezené na jedno tehotenství…takže mam smulu
@Lentilanek na těhotenství ano, ale novorozenec je jiná osoba - pak by mohli mít nějaké programy pro něj? ne pro tebe, ale na mimčo a nového klientika…?
@Lentilanek koukám, že u VOZP jsem na tom lépe. Sice dávají za screening méně, ale vztahuje se to na rok, takže když jsem to stihla v 2016 můžu teď čerpat ještě další možnosti
(tělocvik nebo předporodní kurz). Plus pak ještě po narození mimča.
@Mommo
Taky si to myslim. 211 ma psany jednou za rok ne jednou za těhotenství. Uvidime, zkusime. Pro novorozence ma 211 600kc.