IVF 2016

3208
26.1.16 14:48

IVF 2016

Ahoj holky,
chtela bych s nekym sdilet pocity, rady… Ceka me zitra prvni injekce na dlouhy protokol a v unoru snad IVF… jsem z toho vyplasena, bojim se toho hyperstimulacniho syndromu, toho, ze to nevyjde… Snazime se s manzelem 2,5 roku, mam za sebou 4 neuspesna IUI, 3 laparoskopie…spg je v poradku, ja normalne ovuluji a tuby jsou pruchozi :nevim: Ale mam endometriozu a dle dr. uz prirozene neotehotnim, kdyz to takovou dobu neslo a jsme jinak zdravi a vse je OK :? Za celou dobu jsem ty pitome dve carky nevidela :,(
Je tu nekdo, kdo se taky chysta?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
34
26.1.16 15:01

@Tomička Ahojky, my se taky chystáme. Původně jsme to měli mít již za sebou, ale nejdřív jsem měla dost velkou cystu na vaječníku, no a pak jsem nějak otěhotněla 2× přirozeně, jenže obojí se špatným koncem a poslední revize byla minulý týden a v CARu mi řekli, že na IVF po revizi můžeme až po dvou ms, takže z původního listopadu se snad dočkáme v dubnu. Abych si zkrátiloa dobu čekání, tak si vyběhávám lázně na které bych měla vyrazit 28.2. Jelikož jsem celkově po 4 potratech, tak mi je snad schválí. My teda máme špatné spermio, já mám štítnou žlázu, leidenskou mutaci a příští týden nás čeká ještě reprodukční imunita, jinak bychom měli být ok. IUI máme za sebou za 2 roky asi 9 a bez úspěchu, takže i když nám MUDr říkal ať je ještě zkusíme, tak jsme odmítli, protože to byla akorát ztráta času. Hormonální stimulace se teda taky docela bojím, už takhle člověk dává tělu kvůli mimču zabrat, ale asi nám hold nic jinýho nezbyde. Naštěstí víme, že teda bude „jen“ krátký protokol, ale stejně.
Jelikož budeš IVF absolvovat dřív, tak pak dej určitě vědět průběh. Budu moc moc držet palce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3208
26.1.16 15:21

@Bibi13 ahojky,taky jsem uz mela byt po transferu, ale pojistovna pres Vanoce byla leniva a proste to nestihli vcas schvalit :zed: Tyjo takovych potratu, me by uz slehlo :,( Musis byt silna zena… A nejake dite uz mate? Trebas mas „jen“ nejaky imuno-problem, protilatky nebo tak, zaleci to a povede se opet prirozene…Na jak dlouho pojedes do lazni a kam? :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34
26.1.16 20:35

@Tomička My jsme si mysleli, že se taky bude žádost teprve posílat na pojišťovnu, ale v CARu nám řekli, že žádost posílali automaticky po první návštěve u nich, což je už přes 2 roky. Takže u nás vše bojkotovala příroda :?
Právě, že prcka nemáme ani jednoho, jen 4nohou Bibinku, která nám to čekání zpestřuje. No, popravdě..někdy už mě ta síla opouští :,( po druhým potratu jsem to ještě brala relativně sportovně a oklepala jsem se docela rychle, ale ty dva další potraty už nesu hůř, proto jsem si teď naplánovala lázně, kde snad zrelaxuju tělo i ducha a hurááá do IVF s myšlenkou, že tentokrát už to prostě musí vyjít. V tu imunologii taky hodně doufám, že pokud se něco zjistí, že si zobnu nějaký pilule a bude to ok

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2140
27.1.16 08:17

Ahoj holky, i mne čeká tento rok první IVF. Snažíme se s mužem 3,5 roku o druhé miminko a až po laparoskopii mi přišli na neprůchodné vejcovody, asi po zánětu, a jediná možnost je tedy IVF. Mám za sebou zatím jeden vstupní pohovor v CARu a priští týden mě čeká kontrolní UZ a SPG manžela. Tak už bych to chtěla mít co nejdřív za sebou :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2140
27.1.16 08:25

@Bibi13 Přeji hodně síly, takové překážky je opravdu velmi náročné překonávat a zůstávat pozitivní :zed: A zjistili duvod proč jsi potratila? Nebo se to neřeší.. :think: Z hormonů mám taky obavy, říkám si čím míň jich do sebe budeme cpat tím lépe :nevim: Nicméně lázně určitě pomůžou na regeneraci těla i ducha. A do kterých se chystas?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2140
27.1.16 08:28

@Tomička My měli IVF naplánované na unor, ale MS přišla přesně na Štědrý den, takže jsme nestihli vyšetření hormonalniho profilu a UZ a SPG. Doufám, že pojišťovna nebude nic zdržovat :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34
27.1.16 09:17

@esprit1 Ahojky,děkuju moc, člověk má chvilky, kdy je vše ok a pak najednou ťafka a nesnáším celý svět :nevim: Po těch 2 potratech, když se zjistilo, že mám Leidena, tak mi řekli, že tohle je ta příčina a že se vše vyřeší pícháním injekcí na ředění krve, jenže při těch dalších těhu jsem píchala okamžitě od doby, co jsem měla ducha na testu a stejně to nedopadlo, no a moje gyndařka mi na to řekla, že šlo pouze (zase) o blbou náhodu a že příště už to určitě dopadne. Mně to nedalo, tak jsem brouzdala na netu a zjistila, že mám ještě možnost podstoupit vyšetření reprodukční imunologie, že ta taky dokáže dělat neplechu, když se něco zjistí, tak jsem nás objednala a příští středu jdeme na první sezení. Nejvíc mě štve, že jsem si veškerý vyšetření musela vydupat nebo si je sama zjistit a zařídit, stejně tak i lázně…vůbec nikdo z mudr. mi neřekl, že mám na ně nárok :zed: a trombofílie a další jsem si vydupala sama hned po 2 potratu, protože bývalý gyndař mi řekl, že 2 potraty nic neznamenají, že nespadáme do škatulky na podrobnější vyšetření :cert: Ti doktoři dělají, jako by to šlo z jejich kapsy, přitom jsem se pak dozvěděla, že mi mohly různá vyšetření aspoň nabídnout, že bychom si je mohli zaplatit sami a stejně mi nikdo nic neřek. Na celé naše zdravotnictví mám opravdu velmi negativní názor.
Do lázní jedu do Františkových, nastupuji 28.2. Člověk jak je ze všeho ve stresu, tak doufám, že tam úplně vypnu a dobiju se optimismem :D
Jinak mám kamarádku a tá má 5ti letou princeznu a druhý jim taky už přes dva roky nejde, takže se chystají do CAR. To my bychom byli šťastní i za toho jednoho sviště, i když náš původní plán byly aspoň 3 dítka, ale tímhle tempem budeme rádi aspoň za to jedno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2140
27.1.16 13:13

@Bibi13 Jak to tak ctu nejen u tebe ale i u spousty ostatních holek, naše zdravotnictví jde fakt do háje. Nebo spíš někteří doktoři (a není jich málo) neřeší co mají tak jak maji. Nevím, čím to je, ale rozhodne díky internetu člověk zjistí víc než jim sdělí oni :zed: Přemýšlím, jestli v soukromých CARech je přístup jiny - lepší než ve státním zdravotnictví.. :nevim: Naštěstí jsou i vyjimky, kterým jde o řešení problemu a individualne přistupují ke každému pacientovi a neřeší vše plošně a rutinně, ale moc jich asi není :cert: Jesteze máme internet :dance: a sílu si vydupat si vyšetření, které nám nikdo nenabídl. Přeji ať to ve středu dobředopadne :kytka:
Františkovy lázně, tak ty znám jen z fotografií a úplně jsem se do nich zamilovala, škoda, že je máme tak daleko. Tam si krásné odpocines :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3208
27.1.16 17:32

@esprit1 ahoj, vítej :) Hlavně, že ti zjistili, proč to tak dlouho nejde :pocitac: S pojišťovnou snad problém nebude, mě říkali, že to jinak schvalují tak do 3 týdnů, ale jak byly ty Vánoce, protáhli to o dost. A jak staré máš dítko?
@Bibi13 Lázně závidím, taky bych někam vypadla…i když nevím, jak bych to sama dala :mrgreen: A určitě by se mi stýskalo, já jsem taková cíťa :,(
Jinak jsem holky byla dnes na první injekci - dostala jsem Diphereline a za 14 dní na kontrolu, UTZ a domluvit se co dál…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34
28.1.16 11:33

@Tomička Ahojky, my jsem s manžou taky dost velcí závislácí, ale pro mimčo to prostě vydržet musíme. Navíc mi manžel slíbil, že se aspoň jednou přijede podívat.
Ty si injekce na stimulku budeš píchat sama nebo kvůli nim jezdíš do CAR? Já se injekcí strašně moc bála (při IVF si totiž kromě hormonů budu muset píchat i na ředění krve)a všechno je do břicha :,( ale jak jsem otěhotněla přirozemě, tak jsme hned od pozitivního testu píchala Fraxiparin a dalo se to vydržet. Jenže pak jsem skončila v nemocnici a tam mi je píchala sestra a to teda byla bolest a břicho samá modřina. Po revizi jsem si je opět ještě dva dny píchala sama a pohoda bez modřin. Už ti normálně závidím, že už rozjíždíš IVF, budeš pak informovat, viď? Moc moc držím palce. Zatím pa :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34
28.1.16 11:46

@esprit1 Ahojky, bohužel těch opravdových doktorů, kteří chtějí opravdu léčet, je asi jako šafránu a bohužel taky zatím na žádného nemůžu narazit :zed: V CAR (chodím do soukromého - spadá už asi 2 roky pod Babiše :cert: )to na mě působí, že jak jim jde hlavně o peníze, tak proč by hned řešili všechna vyšetření, když přeci nejdřív můžeš podstoupit umělko (za hříšný peníz) a pak pokud se nezadaří, tak tě třeba pošlou na nějaký vyšetření, no a pak zase další IVF… my si právě chceme před IVF zkusit vyběhat opravdu kde co, abychom si mohli říct, že jsme pro to udělali max. Jinak co se týče zjišťování info na netu, tak ze zkušenosti vím, že se to doktorům moc nelíbí :nevim: už několikrát mi MUDr. vysvětloval, že na netu nemám nic hledat, že mě to akorát stresuje atd…hahaha..nebýt netu, tak nevím o lázních, o reprodukční imunitě atd. Jsme si s manželem dělali srandu, jak člověk hltá veškeré info, že si pak můžu taky otevřít ordinaci :lol:
Jj do Františkovek už se těším moc a při prohlížení stránek ještě víc :) Ještě jsem přemýšlela, že bych dala Klimkovice, ale pro nás jsou hodně daleko, jsme od Slanýho.
Jinak děkuji, ve středu dám vědět, co novýho jsme se dozvěděli.
Zatím pa :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2140
28.1.16 12:48

@Tomička Jo jo jsem ráda, že to víme, konečně se můžeme někam posunout. Teď jen doufám, že mi neobjevi něco dalšího :jazyk: Injekcí se taky bojím. Zatím nevím jaký protokol na mně použijí. Je velký rozdíl mezi dlouhým a krátkým? Jinak moje Eliška má uz 6,5 a zrovna dnes dostane první vysvědčení, tak se všichni tesime. Vim, mám výhodu oproti vám, že nejsme s manželem sami, ale je pravda, že druhé děťátko si opravdu moc preju, takže to prožívám taky velmi intenzivně :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2140
28.1.16 12:55

Lázně jsou supr věc, ale taky mám pocit, že bych si na to, že jsem sama musela zvyknout, ale asi bych se nemusela moc dlouho snažit :dance: Do Klimkovic jezdí známá se špatným pohybovým aparátem a jako pouhý návštěvník musím říct, že na mně nepůsobí příjemně, což neznamená, že nepomáhají, jen že se mi nelíbí prostředí. Ty Františkovy vypadají mnohem lépe :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34
28.1.16 13:02

@esprit1 Krátky protokol - tam si pícháš hned 2.den cyklu a ještě tentýž cyklus je IVF (takže vlastně za 4 týdny od začátku víš výsledek), no a u toho dlouhého jsem z jedný diskuze pochopila, že trvá snad 6týdnů a asi je to i náročnější na hormony, ale úplně přesně to nevím. Od MUDR. vím, že nás čeká krátky protoko.
Jůů první vysvědčení, to je pěkný..to bude za odměnu aspoň nějaký pohár ne? :) A jak se jí ve škole líbí? My měli v plánu původně aspoň 3 dítka, ale teď budeme šťastný i za jedno. Nám čekání na mimčo zpříjemňuje aspoň pejsek (Bibi) a ovečky (Klobása a Pepina). Naše Pepča nám zřejmě ještě udělá jednu obrovskou radost, a to takovou, že pokud vše klaplo, jak mělo, tak by se měla narodit jehňátka cca za 4 týdny nejřív. Jelikož jsou s beranem pohromadě už od září, tak přesně nevíme, kdy k tomu došlo, ale první termín by měl být za ty 4 týdny, pokud na to vlítli hned v říjnu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí