IVF 2016

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1713
28.1.16 16:45

Ahoj holky :mavam:, i mě čeká v březnu první ivf(krátký protokol) injekce začínám píchat na konci února ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34
28.1.16 17:07

@agiss Ahojky, super, tak to už mas za par ;) Je to Tvoje první IVF? My ho máme naplánované az na duben, pokud bude MS po revizi chodit stejně jako před, tak bych mela začít stimulovat az ke konci měsíce. Taky kratky protokol. Do te doby snad budeme vědět i výsledky reprodukční imunologie. Moc moc vám budu držet palce. Kam chodis do CAR? Zatím pa :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
984
28.1.16 17:28

Ahoj dámy, jestli vám to nebude vadit, tak bych se taky přidala.. My máme tedy doma už dvouletého raubíře, ale již před rokem jsme se začali snažit o druhé.. První se nám povedlo hned napoprvé a u druhého velké prblémy :( Hned od počátku co jsem vysadila antiko byly problémy, krvácela jsem téměř celý cyklus, měla jsem šílené bolesti břicha apod. takže jsem se do CARu dostala po pár měsících snažení z těchto důvodů.. dělala mi všechny vyšetření a vše až na maličkosti OK.. ale zjistili, že neovuluju a mím nízkou děložní sliznici.. několikrát mě zkusili stimulovat injekcemi Menopuru, aby OVU naskočila, ale bohužel buď moje tělo nereagovalo, nebo zareagovalo místo tvornou foliklů - tvorbou cyst (jednou jsem díky tomu zkončila i v nemocicí) a jednou možná i OVU proběhla, ale zase nenarostla sliznice, takže by se mimi nemělo kde zavrtat.. Tak mi v říjnu 2015 udělal laparoskopii a přišli na to, že mám spoutu drobná´ých ložisek endometriózy na pobřišnici - která všechny ty problémy včetně neplodnosti způsobuje.. Dali nám ještě šanci do konce roku, ale bohužel sama OVU vůbec nenastane a když mě nastimulují, tak vznikou cysty :( Takže jsem čekala na MS a nyní beru 14 dní Vissane(hormonální léčba na endometriozu). Budu to brát půl roku - je to jakýsi umělý přechod, který má zastavit růst endošky a zároveň ji potlačit, abych po vysazení mohla otěhotnět.. Prý po vysazení ještě 2-3 měsíce bude trvat než se tělo vzpamatuje a pak se uvidí.. Prý nám dají šanci to zkusit alespoň 4× s IUI a pak už jedině IVF :( Jen se bojím aby ta léčba zabrala, abych po ní normálně ovulovala a mohla otěhotnět ať tak či tak…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1713
28.1.16 17:29

@Bibi13 je to moje úplně první ivf a doufám že bude úspěšný ;)
Chodíme do Gestu v Praze

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34
28.1.16 17:59

@agiss my chodime do Iscaru. Tenkrát mi tam dala zadanku moje ex gynekolozka. V Gestu jsme byli akorat na úplném začátku ze sve iniciativy kvůli spermiu. Vyzkoušeli jsme i CUBE ale vrátili se do Iscaru. Jací jsou v Gestu? Přišlo mi to tam takové rodinné prostředí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2140
28.1.16 18:03

@Bibi13 Místo poháru byla pizza a hodinky a hlavně velké nadšení :lol: První třída je fajn a hlavně máme štěstí na třídní učitelku, takže jde všechno jako po másle. Ale počítám, že bude hůř s množstvím učiva v každém ročníku :mrgreen:
Nevím, kolik máš roků, ale pokud doktoři příjdou na to, co přesně ti brání v úspěšném těhotenství (kromě Leidena - což tedy přesně nevím, co způsobuje) a bude na to lék, je určitě velká šance, že dětí bude u vás doma víc než „jen“ jedno :hug: V dnešní době rodí maminky klidně i kolem čtyřicítky a není na tom nic zvláštního ;)
Koukám, že máte doma veselo a živo s pejskem i ovečkama (ty by se Elišce líbily a budoucí jehňátko by umazlila :hug: ). Mám pocit, že když se člověk obklopí němými tvářemi, že je hned líp. Aspoň mě určitě, máme dvě kočky. Jednu britku (ta je docela namyšlená a moc se nemazlí :cert: ) a jednu nalezenou mourku a to je mazel k nezaplacení. Vždycky mi zvedne náladu :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2140
28.1.16 18:06

@agiss Ahoj :mavam: Tak je nás více, které jsou v očekávání a naději. Taky doufám, že budu mít dobré výsledky a snad na konci února také začnu s injekcemi (a modlím se za krátký protokol). Ale ještě musím absolvovat pár vyšetření. Tak snad dobře dopadnou :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2140
28.1.16 18:10

@Nika Nut Ahoj :mavam: Známá měla stejný problém. Tedy to, že ji přišli na endometriozu a léčili ji hormony na „umělý přechod“. Tuším, že je brala tak dva tři měsíce. Říkala, že to bylo šílené, stejné stavy jako při normálním přechodu, vč. návalů horka, náladovosti. Nicméně po ukončení léčby jela do lázní a když se vrátila a hupsla na to s maželem hned se jim zadařilo :dance: Třeba se to povede i tobě a přirozeně :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1713
28.1.16 18:11

@Bibi13 já sem právě dostala žádanku s gynekologie a byli sme posláni do nemocnice v našem městě, tam se nás ujala paní doktorka Polaková protože dělala právě v té nemocnici kde to bohužel bylo jen do konce roku a teď jsme u ní v gestu ;)
Je to tam takový domácí, hlavně příjemný ;)
Ráda si přečtu jak to funguje i jinde :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3244
28.1.16 18:55

Ahoj holky, taky se právě chystáme na naše první IVF. Prvního syna jsme počali bez problémů, o druhé dítě se snažíme už skoro dva roky, mám za sebou dva ZT, teď se po krátké pauze od revize snažíme už přes půl roku a pro změnu naopak nemůžu otěhotnět vůbec, když nepočítám jedno biochemické těhotenství před Vánoci :zed:… Teď jedu druhý cyklus s clostilbegytem, díky němu se mi zkrátily cykly, dnes mi píchli pregnyl a máme se přes víkend snažit. Pokud neotěhotním, tak jsme se už domluvili, že půjdeme do IVF, že už na to nemáme nervy a necháme si udělat i preimplantační diagnostiku, protože se mi to nezdá, že by to byly jen blbí náhody (ačkoli tedy genetika i vše je prý u nás ok). Jedeme na dovolenou, takže pokud tam dostanu MS, mám začít brát tři týdny marvelon a pak stimulace. Takže když jsme dnes držela v ruce krabičku antikoncepce (Marvelon), tak jsem se docela lekla do čeho že to vlastně jdeme, mám z toho strach. Vy holky plánujete krátký nebo dlouhý protokol? Začala jsem si o tom více zjišťovat až dnes, myslela jsem, že začnu stimulovat, za 2 týdny vezmou vajíčka a ne že budu předtím ještě brát antikoncepci, přijde mi to uhozené, když vezmu, že jsem se po dobrání HA z toho dostávala dva roky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2140
28.1.16 19:36

@barca77 Ahoj, taky jsme první děťátko počali bez sebemenšího problému hned po vysazení antikoncepce a teď se snažíme už 3,5 roku :zed: Je to paradox. Nechápu proč ti předepsali před stimulací antikoncepci na tři týdny?? 8o čím to zdůvodnili?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3244
28.1.16 19:49

@esprit1 nezdůvodnili, bylo to celé takové rychlé, původně jsme měli mít ještě jeden cyklus s clostilbegytem, pokud by se teď nepodařilo, ale už jsme s manželem usoudili, že nás to fakt stresuje, už je to fakt dlouho a raději asi už půjdeme do IVF a necháme si udělat PGD. Takže doktor vlastně jen v rámci folikulometrie zjistil, že příště už bychom šli do IVF, ale že budeme pryč, tak mi napsal ten marvelon, ať můžeme začít. Koukala jsem pak na net a je to asi běžný postup u dlouhého protokolu, ale já jsem vlastně ani nedostala na výběr, a ten krátký protokol mě láká víc. Nechce se mi brát to antiko, prostě mi to přijde trošku na hlavu a bojím se, že si tím úplně rozházím vlastní hormony.
No je to šílené, buďme rády za ty naše prcky už doma, bez syna bych už byla fakt totálně na dně, ale stejně mě to mrzí, chtěla jsme děti věkově blízko od sebe a jen vidím, jak ten čas letí, syn jde za chvíli do školky, já už nemám rodičák a vůbec nevím, jestli se mám vracet do práce nebo ne, no je to takové přešlapování na místě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2140
28.1.16 20:04

Úplně ti rozumím. Já sice chtěla trošku větší věkový rozdíl pro mé děti, ale že dcera bude chodit do první třídy a já pořád nebudu těhotná jsem opravdu nečekala. Na druhou stranu si říkám, když vidím holky okolo, jaký mají fičák kolem dvou dětí, které jsou věkově blízko, že v tomhle ohledu (když tedy budeme mít štěstí a vyjde IVF :oops: ) to budeme mít jednodušší :andel: Myslím, že je důležité si všechno v hlavě srovnat (krok po kroku) a pokud možno se nestresovat. Já si nakonec po všem vyšilování a stresování říkám, že je vše tak jak má být a tím se nakonec uklidním (aspoň na chvíli :mrgreen: )
Nicméně co se týče doktorů, vždycky jsem si říkala, že přece ví, co dělají, že jsou odborníci.. nicméně co se tu dozvídám od holek, už si nejsem tak jistá.. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1713
28.1.16 20:05

@barca77 já mám krátký protokol a antikoncepci sem dostala taky mám ji brát do 22.února ;)
přečti si třeba tady ( https://www.modrykonik.cz/…-cemu-to-je/ ),je to sice starší konverzace ale je to tam docela dobře od těch holek vysvětlený a hlavně víš že je to normální ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3208
28.1.16 20:31

@agiss @barca77 @Nika Nut Ahoj holky :mavam:
@agiss Mám pocit, že jsi ze stejného města jako já :mrgreen: Taky chodím do Gestu jinak ;)
@Nika Nut Hele já mám taky endometriozu, ale ovuluju normálně ukázkově, každý měsíc…ještě bych si radši řekla o nějaké vyšetření hormonů, protože problém může být i jinde :nevim: A říkáš, že to je sado maso teď být jakožto v umělém přechodu?
@esprit1 No já už taky kluka doma mám :D A máš pravdu s tím věkovým rozdílem, chtěla jsem dítka do dvou let od sebe, aby si mohli hrát, byli to parťáci…ale holky okolo mají takový šrumec, ti starší jim žárlí, dělají naschvály,…takže sice si věkově tak blízko nebudou, ale ti starší to zas spíš pochopí a náš malej jak neměl malý děti rád tak teď se vyloženě těší, že bude velkej brácha :srdce:
@barca77 Taky mám dlouhý protokol, ale mě tedy antiko nikdo nepředepsal (asi usoudili, že fakt neotěhotním :mrgreen: :lol: ), včera, tj. 21dc mi píchli Diphereline, mám dojít za 14 dní, to bych měla dostat Elonvu a pak Merional…ale nikdo mi k tomu pořádně nic neřekl, tak se v tom taky nevyznám :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí